KalPa jatkoaikavoittoon HIFK:sta − Juuso Mäenpään rystylaukaus ratkaisi

LIIGA / Raportti
KalPan ja HIFK:n välinen ottelu oli kiihkeä, kuten Kasper Halttunen ja Andreas Okany osoittivat.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
KalPa säilyi voittamattomana kotikaukalossaan. Kauden viidennessä Kuopiossa pelatussa ottelussa HIFK venytti ottelun jatkoajalle, mutta Juuso Mäenpää nousi kotijoukkueen sankariksi 2−1-voittomaalillaan.

HIFK:n ottelun hahmo Roope Taponen ehti pysäyttää jatkoajan alkuvaiheessa Aapeli Räsäsen yrityksen Jesper Mattilan syötöstä. Kovempaan paikkaan Taponen joutui siinä vaiheessa, kun HIFK-kapteeni Teemu Tallberg otti hyökkäyspäässä jäähyn. Taponen torjui kahdesti alivoiman aikana, mutta heti jäähyn loputtua Juuso Mäenpää upotti rystyltä kiekon maaliin. 

Mäenpää sai syötön maalinsa Kasper Simontaipaleelta, joka teki KalPan ainoan maalin varsinaisella peliajalla.

− Simontaival antoi hienon passin siihen keskelle. Kukaan ei ollut oikein valmiina siihen. Päätin laukoa ja onneksi meni sisään, Mäenpää totesi C Moren haastattelussa.

Tappiosta huolimatta Taponen antoi sellaiset näytöt, että hän voi nousta pian HIFK:n maalivahdeista suuremmaksi vastuunkantajaksi. Taposelle tämänpäiväinen ottelu oli ensimmäinen kerta, kun hän torjui kahdessa peräkkäisessä joukkueensa Liiga-ottelussa.

HIFK osoitti fyysisyyttä

Alkuminuuttien aikana HIFK haki otetta peliin taklaamalla. KalPa osasi vastata siihen hyvin, ja yhden vastahyökkäyksen jälkitilanteesta HIFK otti pelin ensimmäisen rangaistuksen. KalPan toinen ylivoimakentällinen sai paremmin pelin pyörimään, mutta Otso Rantakarin rangaistus päättyi pelin ollessa edelleen maalittomassa tilanteessa.

Heti perään kotijoukkue sai toisen mahdollisuutensa. Sen aikana parempi tilanne aukesi kuitenkin HIFK:lle Jaakko Rissasen kaaduttua. Matěj Machovský torjui kuitenkin Tallbergin yrityksen ja KalPa oli toisenkin ylivoimansa aikana tehoton.

Myös HIFK sai erän aikana kokeilla ylivoimapeliään, mutta sekään ei päässyt erityisen hyville maalipaikoille. Näin tilanne oli 0−0 avauserän päätyttyä.

Toinenkin erä päättyi maalittomana, vaikka molemmilla oli omat tilanteensa. Taponen piti pintansa HIFK:n maalilla torjuen muun muassa Elias Koposen yrityksen. Toisessa päässä KalPan Machovský sai apua myös yhden tilanteen maalialueelta pelastaneelta Räsäseltä sekä Iiro Pakarisen laukauksen eteen heittäytyneeltä Joona Riekkiseltä.

HIFK:lla oli toisessa erässä kaksi ylivoimaa, mutta sekä Severi Immonen että Hugo Gallet pääsivät poistumaan rangaistusaitioista ilman joukkueen kokemia takaiskuja.

Taponen siirsi päätuomarin mielestä maalia tahallisesti kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla, joten KalPa pääsi kolmatta kertaa ylivoimalle. Sen aikana KalPa ei vielä onnistunut, mutta heti tilanteen jälkeen Juuso Könönen taisteli kiekon kanssa pitkään, yritti vanhanaikaista ja Simontaival iski irtokiekon sisään.

HIFK teki tasoitusmaalin juuri ennen erän puoliväliä. Pitkän pyörityksen jälkeen Johan Motin ohitti rannelaukauksellaan hienon pelin siihen asti pelanneen Machovskýn. Kuusi minuuttia ennen loppua KalPa oli päästä uudestaan johtoon, kun HIFK hapuili avauspelaamisensa kanssa. Taponen pelasti kuitenkin joukkueensa.

Jesse Seppälän rangaistus antoi KalPalle vielä yhden ylivoiman, mutta maali jäi jälleen syntymättä ja näin ratkaisua haettiin jatkoajalta, jossa kotijoukkue oli parempi.

KalPa on yhdeksän pelatun ottelun jälkeen sarjassa viidentenä, kaksi pistettä keskiviikkona valmentajaa vaihtanutta kärkijoukkuetta Ilvestä perässä. HIFK onnistui ohittamaan taulukossa JYPin, mutta on edelleen pudotuspeliviivan huonommalla puolella kauden ollessa vielä alkutekijöissään.

Seuraavissa otteluissaan HIFK isännöi Kärppiä perjantaina ja KalPa matkaa TPS:n vieraaksi Turkuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo