Oulussa kunnianosoitus seuralegendalle – Kärpät ratkaisi tiukan kamppailun jatkoajalla

Ilkka Mikkolan paita sai paikkansa muiden Kärppä-legendojen rinnalla.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Ottelussa puolustaja Ilkka Mikkolan ura sai arvoisensa kunnianosoituksen hänen numeronsa noustua Oulussa hallin kattoon. Tasaisen ottelun ratkaisu saatiin vasta jatkoajalla Ville Koivusen maalilla 2–1.

Lauantain kierroksen viimeisessä ottelussa Kärpät saivat vieraita Turusta. Kumpikin joukkue nollasi vastustajansa perjantaina, Kärpät Helsingissä HIFK:n ja TPS Kuopiossa KalPan. Kärpät ratkaisi odotetun tasaisen ja vähämaalisen ottelun vasta jatkoajalla.

Illan ottelu aloitettiin kunnioittamalla kahdeksankertaisen suomenmestarin Ilkka Mikkolan uraa, kun puolustajan numero kuusi nousi Raksilan hallin kattoon. Mikkola oli voittamassa mestaruuksia molemmissa illan joukkueissa, neljä Kärpissä ja kolme TPS:ssä. Näiden lisäksi Mikkola voitti yhden mestaruuden Jokereissa.

Kahden tasavahvan joukkueen tiukka kamppailu

Maalinteon ottelussa aloitti kotijoukkueen Atte Ohtamaa vierailijoiden Juhani Jasun kärsiessä 2+10 minuutin rangaistusta selästä taklaamisesta. Maaliin antoi loistavan syötön Saku Mäenalanen joka purjehti lähes koko kentän läpi ja löysi Ohtamaan avopaikasta, josta puolustaja sijoitti kiekon yläkulmaan ohi Andrei Karejevin.

Maalin jälkeen Kärpät sai hyvän vaihteen päälle ja joukkue sai luotua paineen turkulaisten kenttäpuoliskolle. Seuraava maalintekijä löytyi siitä huolimatta TPS-leiristä. Elmeri Eronen nousi siniviivalta maalin kulmalle ja antoi poikkisyötön maalin toiselle puolelle Jack Rodewaldille, joka pääsi sijoittamaan kiekon lähes tyhjään maaliin. Loppuerä pelattiin vierailijoiden hallinnassa.

Toinen erä pelattiin tasaisissa merkeissä Kärppien pitäessä hieman enemmän kiekkoa hallussaan. TPS:n tiivis keskialueen pelaaminen kuitenkin hankaloitti kotijoukkueen pelin avaamista. Lähimmäksi maalia pääsi vierailijoiden Filip Sandberg, joka kilautti maalitolppaa. Molemmat maalivahdit, Kärppien Stanislav Galimov ja TPS:n Karejev, olivat molemmat odotetusti loistavassa vedossa.

Erän puhuttavin tilanne oli Aleksi Anttalaisen ja Casey Wellmanin törmäys vierailijoiden siniviivan tuntumassa. Wellman loukkaantui tilanteessa ja joutui jättämään pelin kesken. Tilanteesta ei tuomittu jäähyjä.

Kolmas erä ei tuonut lisää maaleja, mutta valitettavia loukkaantumisia tuli kaksi lisää. Kärppien Mika Pyörälä iskeytyi vasten laitaa kompuroiduttuaan ja TPS:n Anttalainen puolestaan loukkasi itsensä taklaustilanteessa. Kumpaakaan pelaajaa ei enää kentällä näkynyt.

Ottelun ratkaisu saatiin aikaseksi vasta jatkoajalla, kun turkulaisten vaihtovirheen vuoksi kotijoukkue pääsi hyökkäämään kolmella kahta vastaan Karejevin maalille. Komean yhdistelmän päätteeksi ratkaisun iski Ville Koivunen.