Kärpät nuiji sarjakakkosen TPS:n jäänrakoon tennislukemin

LIIGA / Raportti
Kärppien maalivahti Veini Vehviläisen oli ottelun jälkeen mukava katsoa tulostaulua.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Sarjakärki Oulun Kärpät sai vieraakseen sarjakakkosen Turun Palloseuran. Sarjataulukon ja kuntopuntarin kärkijoukkueiden kohtaaminen lupasi tiukkaa taistoa, mutta Kärpät murskasi TPS:n lukemin 6–1.
Lähtökohdat 

Kahdenkymmenen pisteen sarjajohto, kun oululaisilla on yhdeksän peliä pelaamatta. Siiinä lähtökohta, joka ei paljoa muita lisäyksiä tarvitsisi.

Poissaolijat ovat tosin raskasta kalustoa, kun joukkueen kapteeni Atte Ohtamaa on edelleen poissa, Seuraikoni Mika Pyörälä loukkaantui viime viikolla siten, että on koko loppukauden poissa. Tämän lisäksi Nicklas Lasu ja Radek Koblížek ovat flunssan takia poissa. Paikoin pirteästi esiintyvä Tino Metsävainiokin on tämän viikon peleistä poissa. Peruspakin ruumiillistuma Mikko Niemelä palaa kokoonpanoon lähes neljän viikon tauon jälkeen. Nelosketjun raataja Jari Sailio saa paikan ykkösketjusta. 22-vuotias Julius Hermonen pääsee Sailion paikalle nelosketjuun pelaamaan tämän kauden ensimmäisen Liiga-ottelunsa.

Maalivahtipelaaminen 

Viime viikon 8–1-tappio ei hallitsevaa mestarijoukkuetta paljoa hetkauttanut. Eikä maalivahti Veini Vehviläistäkään, joka palasi nyt tolppien väliin, kun Jussi Rynnäs pelasi edellisen ottelun. Veiniläisen kauden kuudes nollapeli oli lähellä, mutta puolustaja Teemu Kivihalmeen maila hajosi kriittisellä hetkellä ja Markus Nurmi pääsi yksin läpi rikkomaan nollapelin vajaat 1,5 minuuttia ennen ottelun loppua. Ottelun jälkeen Vehviläinen ei päästettyä maalia paljoa harmitellut.

Puolustuspelaaminen 

Välillä miehet vaihtuvat, mutta Kärppien puolustuspelaaminen on illasta toiseen vakuuttavalla tasolla. Päävalmentaja Mikko Manner on saanut pian kaksi kautta ajaa pelitapaansa joukkueeseen. Nyt on se aika, jolloin tietynlaisella hyvällä rutiinisuorituksella tulee voittoja jopa pahimmista haastajista, kuten viime viikolla Tapparasta ja tänään TPS:stä.

Hyökkäyspelaaminen 

Kärpät onnistui maalinteossa ylivoimalla, alivoimalla ja tasakentällisin. Kymmenen miestä pääsi pisteille. Pelisapluuna on rakenteena pelaajien selkäytimessä, ja se tuottaa jatkuvasti hyviä hyökkäyksiä jos keskittyminen otteluun on ollut hyvällä tasolla.

Erikoistilanteet 

Jussi Jokisen tultua Kärppiin oululaisten ylivoimapeli on alkanut toimia. Alivoimalla Michal Krištof alusti komeasti Otto Karvisen tekemän alivoimamaalin.

Lähtökohdat 

TPS on löytänyt oivan kevätvireen. Yhdeksästä edellisestä ottelusta kaikista on tullut pisteitä ja vain yksi tappio voittomaalikilpailussa Kouvolassa. Kovavireinen Kaapo Kakko johtaa sarjakakkosen haastamaan sarjajohtajan.

Maalivahtipelaaminen 

TPS ei kaatunut maalivahtiinsa Rasmus Tirroseen, mutta eipä maalivahti pelastanutkaan turkulaisjoukkuetta löylytykseltä.

Puolustuspelaaminen 

Koko joukkueen puolustaminen ei riittänyt Kärppiä vastaan. Loppua kohden Kärppien viidennen maalin jälkeen ottelun intensiteetti hieman laski, jolloin TPS:n oli jonkin verran helpompi liikuttaa kiekkoa.

Hyökkäyspelaaminen 

Nolla tehtyä maalia ja neljä minuuttia ylivoimaa eikä maaleja. Kärpissä kaksi mestaruutta voittanut Simon Suoranta pääsi yrittämään maalia rangaistuslaukaustakin, mutta silläkään kertaa TPS ei saanut kuparista rikottua.

Erikoistilanteet 

Kiekko pyöri laitojen lähellä ylivoimalla, mutta aito uhka ja vaara puuttuivat. Alivoimalla turkulaisten varsin passiivinen neliö tarjosi oululaisille hyviä kuvioidenrakentelumahdollisuuksia.

Erikoista 

Kun Kärpillä on kahdeksan ottelua jäljellä ja TPS:llä yhdeksän, niin sarjajohto on nyt huimat 23 pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo