Kärpät katkaisi tappioputkensa – TPS:n heikko jäähykuri kostautui

Carl Jakobsson jatkoi hyvää virettään.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kärpät katkaisi alkavan tappioputkensa voittamalla TPS:n kotonaan jatkoajalla 4–3. TPS:n tappioputki venyi viiteen otteluun.

Kärpät sai lauantai-illassa vieraakseen TPS:n. Molemmat joukkueet pyrkivät katkaisemaan omat tappioputkensa, sillä Kärpät oli hävinnyt kaksi edeltävää ottelua jaTPS puolestaan neljä.

Ensimmäisen erän alku meni Kärppien hallinnassa. Oululaiset eivät kuitenkaan osuneet muuhun kuin tolppaan.

TPS sai rivinsä kerättyä ja muutaman minuutin ajan mentiin hyvin tasaisissa merkeissä. Sitten tuli TPS:n hetki ajassa 9.53, kun huippuvireessä ollut Scott Kosmachuk löi kiekon maalin edestä verkkoon.

Maali tuli todellisen rytäkän seurauksena kiekon pyöriessä Kärppien maalin edessä ja oululaisten epäonnistuessa purkamaan Kosmachuk suti kauden seitsemännen osumansa.

TPS sai kaksi ulosajoa

Toisen erän ensimmäinen merkittävä tapahtuma tuli viiden minuutin pelin jälkeen. TPS:n Pavol Skalický taklasi Joel Olkkosta päähän ja lähti suoraan suihkuun. Kärpät pääsi viiden minuutin ylivoimalle. Kärpät aloitti ylivoiman todella vahvasti, mutta Lassi Lehtinen TPS-maalilla päästi joukkueensa pälkähästä.

Puolentoista rangaistusminuutin jälkeen TPS sai kiinni alivoimapelistä, mutta viisi minuuttia oli yksinkertaisesti liikaa. Joonas Kemppainen sai kiekon vauhdissa lapaansa keskellä kenttää ja löysi Kasper Björkqvistin. Muutaman NHL-ottelunkin pelannut Björkqvist sai viimeistellä tyhjään reppuun ja Kärpät sai ylivoimaonnistumisen.

Hallilla ei kukaan ehtinyt kissaa sanoa ennen TPSn salamavastausta. Topias Haapanen riisti kiekon Kärppien kulmauksessa, syötti viivaan Antti Tuomistolle ja kapteeni Juhani Jasu ohjasi Tuomiston vedon maaliin. Maalien välissä aikaa kului vain 26 sekuntia.

Kärpät jatkoi takaiskusta huolimatta taistelua ja Ville Leskinen hankki joukkueelleen rangaistuslaukauksen. Leskinen pääsi itse yrittämään, mutta Lehtinen vei tahtojen taistelun.

TPS jatkoi holtittomien taklausten linjaa ja Niklas Arell taklasi Teemu Turusta polveen. Päävalmentaja Jussi Ahokkaan kulmat nousivat kattoon ja leuka tippui lattiaan, kun Arell lähti Skalickýn seuraksi pukukoppiin.

Kärpät pääsi toistamiseen viiden minuutin ylivoimalle.Erikoistilannetta pelattiin maaleitta kolme ja puoli minuuttia ja erätauolle siirryttiin TPS:n 2–1-johdossa.

Kärpät tasoitti jälleen

Kärppien viiden minuutin ylivoima jatkui kolmannen erän alussa ja ensimmäisessä erässä tolppaan ampunut Topi Niemelä venytti verkkoja. Kemppainen voitti hyökkäyspään aloituksen ja Niemelä veti välittömästi kiekon saadessaan. Lehtinen ei nähnyt kiekkoa ja Niemelä sai kaikki oikeudet nostaa kätensä kattoon.

Ottelussa oltiin nähty jo 50 jäähyminuuttia, mutta illan ensimmäinen kaskiminuuttinen tuli vasta ajassa 46.44. Se tuli Kärppien Kemppaiselle, joka koukkasi Jimi Suomen nurin. Kärpät hoiti kuitenkin alivoiman ongelmitta.

TPS sai uudelleen mahdollisuuden ylivoimalla, kun Björkqvist kampitti Vili Munkin. TPS:n ylivoima oli tappavan tehokasta. TPS pyöritti 13 sekuntia, Teemu Kivihalme syötti Tuomistolle siniviivaan ja Kosmachuk ohjasi illan toisen maalinsa.

Ottelu oli ohjattujen laukauksten todellinen taideteos. Carl Jakobsson tasoitti ottelun ohjaamalla David Rundbladin laukauksen yläkulmaan. Maali oli Kärppien kolmas tasoitusmaali tässä ottelussa.

Ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta. Tämä oli TPS:n kolmas jatkoaika viimeiseen neljään otteluun. Kärppien 21-vuotias hyökkääjä Arttu Hyry ampui jatkoajalla tulisen kudin yläkulmaan. Maali vietiin tarkistukseen, mutta lopputulos ei muuttunut. Voittomaalin ainoa syöttöpiste merkittiin maalivahti Leevi Meriläiselle.

Kärpät otti ensimmäisen voittonsa Turun Palloseuraa vastaan tällä kaudella. TPS hävisi jälleen johtoasemasta ja tappioputki venyi viiteen otteluun.