Kärpät kaatoi Sportin vaasalaisten kauden avausottelussa

LIIGA / Raportti
Kärpät juhli kauden toista voittoaan, tällä kertaa Vaasan Sportin kustannuksella.
Kuva © Emmi Erkkilä emmi.erkkila@jatkoaika.com
Kärpät ja Sport pelasivat sekä tuloksellisesti että pelillisesti varsin tasaisen ottelun lauantai-iltana Oulun Raksilassa. Sport avasi maalihanat ensimmäisessä erässä, mutta tämän jälkeen kaukalossa juhli vain kotijoukkue. Kärpät kaatoi kotiavauksessaan vaasalaiset lukemin 3–1.
Lähtökohdat 

Kärpät avasi liigakauden voitokkaasti torstaina viime kauden finaaliuusinnassa HPK:n vieraana. Kärpät lähti otteluun lähes samalla kokoonpanolla kuin torstain Liiga-avaukseen. Ainoa muutos nähtiin maalinsuulla, kun Patrik Rybár teki liigadebyyttinsä.

Maalivahtipelaaminen 

Rybar pelasi hyvän ja tasapainoisen ottelun. Liigadebyytissään vain yhden maalin selkänsä taakse päästänyt ja 19 koppia ottanut slovakki saa ottelusta puhtaat paperit.

Puolustuspelaaminen 

Kärppien puolustuspelaaminen toimi hyvin läpi ottelun. Avauspelaamisessa oli ajoittain vaikeuksia, mutta tämä ei vaikuttanut ottelun lopputulokseen. Puolustuksen näkyvin pelaaja oli Jakub Krejcik, joka laukoi peräti kahdeksan kertaa ja hoiti omat puolustusvelvoitteensa hienosti. Tšekin papereihin tahran tuovat kaksi otettua rangaistusta.

Hyökkäyspelaaminen 

Kärppien hyökkäyspelaaminen vaikutti läpi ottelun tahmealta. Kausi on toki vasta alussa, mikä selittää alkukangertamista. Juho Lammikon johtava ykköskentällinen pelasi hyvän ottelun. Huomionarvoista oli myös Jesse Puljujärven maalihanojen aukeaminen.

Erikoistilanteet 

Kärpät päästi vastustajan ylivoimalle ottelun aikana yhteensä neljä kertaa, mutta kotijoukkue onnistui myös selvittämään kaikki rangaistukset ilman takaiskuja. Vastavuoroisesti Kärpät pääsi ylivoimalle viidesti iskien yhden ylivoimamaalin. Erikoistilannepelaaminen oli siis vähintäänkin kohtalaisella tasolla.

Lähtökohdat 

Vaasalaiset joutuivat miltei kovimman paikan eteen liigakauden avauksessaan, kun he joutuivat kohtaamaan tämän kauden yhden suurimman ennakkosuosikin Oulun Kärpät vieraskentällä. Sport pelasi viimeisimmän ottelunsa syyskuun kuudes päivä KalPan kurittaessa vaasalaisia lukemin 5-0. Lähtökohdat otteluun eivät näin ollen olleet parhaat mahdolliset.

Maalivahtipelaaminen 

Sportin maalia illan kamppailussa vartioi kokenut liigavahti Mika Järvinen. Järvinen teki maalillaan kaiken minkä pystyi ja oli vaasalaisten parhaimmistoa. Puljujärven veto oli torjuttavissa, mutta muita maaleja ei voi laittaa yksin Järvisen kontalle.

Puolustuspelaaminen 

Sport pelasi myös hyvää puolustuspeliä läpi ottelun. Kärppien 2–1-johtomaalissa viivassa tapahtui kömmähdys, josta Kärpät rankaisi läpiajon päätteeksi. Positiivinen ilmestys oli Liigaan paluun tehnyt kanadalaispuolustaja Steven Seigo, jonka aktiivisuus palkittiin myös maalin muodossa.

Hyökkäyspelaaminen 

Sport oli hyökkäysalueella aktiivinen, tuli kovaa vastustajansa päälle ja oli ottelussa muutenkin hyvällä jalalla liikkeellä. Sport onnistui luomaan useita laadukkaita maalipaikkoja ottelun aikana, mutta viimeistely ontui. Sportin ainokainen syntyi upean kuvion päätteeksi.

Erikoistilanteet 

Sport ei onnistunut ylivoimalla iskemään maalia, ja puolestaan alivoimalla ollessaan vieraat päästivät yhden omiin. Tämä alivoimalla annettu osuma saattoi olla ottelun ratkaisu.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo