Kärppien kuntokäyrä ei ota hiipuakseen - SaiPan vuoro jäädä jyrän alle

LIIGA / Raportti
Mika Pyörälä rikkoi 160 liigamaalin rajan SaiPaa vastaan.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Ennätyksellisessä voittoputkessa liitävälle Kärpille ei näytä löytyvän pysäyttäjää. Oulussa vieraillut SaiPa oli lopulta täydellinen vastaantulija, sadan prosentin alivoimastaan huolimatta.
Lähtökohdat 

Kärpät lähti hakemaan jatkoa ennätykselliselle voittoputkelleen. Edellisen tappion oululaiset olivat kokeneet juuri SaiPaa vastaan.

Maalivahtipelaaminen 

Veini Vehviläisen kauden viides nollapeli jäi lopulta saavuttamatta Santeri Virtasen liigauran avausmaalin myötä. Koko ilta rauhallista työskentelyä ja harvoissa vaaranpaikoissa terävä kuin kärppä.

Puolustuspelaaminen 

Vaikka SaiPa onnistui antamaan jonkin verran painetta, ei Kärppien puolustajilla juuri hätää ollut. Vieraiden hyökkäysalueen visiitit katkottiin pääosin hyvän sään aikana.

Hyökkäyspelaaminen 

Kiekollinen hallinta oli kotijoukkueella, mutta kovin pitkiä pyörityksiä Kärpät ei juurikaan saanut. Suoraviivaiset hyökkäykset kuitenkin toimivat eivätkä SaiPan pakit pysyneet aina perässä.

Erikoistilanteet 

Kärppien ylivoimapelaaminen oli jokseenkin aneemista, ja SaiPa hoiti alivoimansa varsin vaivatta päästen jopa maalipaikoille.

Lähtökohdat 

Lappeenrantalaisten kolmen ottelun voittoputki katkesi perjantaina Vaasassa. Joukkueen esitys oli kuitenkin nousujohteinen, sillä se nousi neljän maalin takaa-ajoasemasta pisteille.

Maalivahtipelaaminen 

Frans Tuohimaa tarjoili isäntien avausmaalin uhkarohkealla syöksyllään kiekon tielle. Ilta ei muutenkaan ollut veskarille paras mahdollinen, kun edes varusteet eivät pysyneet kasassa.

Puolustuspelaaminen 

Keltapaidat puolustivat melko rauhallisesti, vaikka joukkue sortui myös turhiin jäähyihin. Ajoittain pelaaminen oli jopa liian rauhallista ja ajattelematonta, mikä näkyi kiireenä ja sokkosyöttöinä. Jonkinlainen notkahdus tuli Kärppien kolmannen maalin jälkeen.

Hyökkäyspelaaminen 

Sputnikkien hyökkäyksissä oli hyviä aihioita, esimerkiksi nopeita kääntöjä ja hyökkäysalueen kiekonriistoja, mutta tilanteet jalostuivat harvoin todellisiksi maalipaikoiksi asti.

Erikoistilanteet 

Keltapaidat pelasivat alivoimalla kurinalaisesti eikä Kärpät päässyt juurikaan hieromaan kuvioitaan. Vajaan minuutin ylivoima-ajallaan sputnikit eivät hirveästi ehtineet juonia.

Erikoista 

Runsasmaalisessa ottelussa ei nähty lainkaan ylivoimamaaleja.

Ottelun ratkaisu 

Synttärisankari Radek Koblizekin toisen erän maalit olivat lopun alkua SaiPan pyristelyille.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo