Kärpät vaikeuksien kautta voittoon − Juhamatti Aaltonen värikkään pelin ratkaisijana

LIIGA / Raportti
Topi Niemelä teki tehot 1+1.
Kuva © Tiia Mahkonen
Kärppien ja SaiPan välisessä ottelussa ratkaisu venyi voittomaalikilpailuun, jossa kotijoukkue nappasi kaksi pistettä 3−2-voitolla. Niclas Westerholmin vahva peli ei riittänyt SaiPalle voittoon.

Jatkoajalla SaiPa haki innokkaasti maalia, ja varsinkin Ville Petman sekä Valtteri Lipiäinen haastoivat onnistuneesti Kärppien pelaajia, mutta viimeistely jätti toivomisen varaa.

Toisessa päässä Juhamatti Aaltonen oli kertaalleen läpiajossa, mutta rystypuolen yrityksessä Niclas Westerholm oli etevämpi. Nuutti Viitasalon rangaistus avasi Kärpille ylivoiman. Sen aikana Ludwig Byström ampui maalirautoihin ja aivan viime sekunneilla Aaltonen sivuverkkoon.

Voittomaalikilpailussa Ville Leskinen ja Aaltonen onnistuivat maalinteossa samankaltaisilla yrityksillä, ja Kärpät vei kaksi pistettä.

SaiPa johti kahdesti

Kärpät aloitti ensimmäisen erän hallinnalla, mutta ensimmäisen mainoskatkon jälkeen SaiPa sai otetta ja Topi Niemelä joutui jäähylle. SaiPa ei onnistunut ylivoimalla, mutta pari sekuntia sen jälkeen Nuutti Viitasalon lämäri upposi Kärppien maaliin.

Kärppien Troy Bourkelle avautui mahtava tekopaikka erän ylitettyä puolivälin, mutta Westerholm nappasi kiekon. Seuranneesta b-pistealoituksesta Kärpät kuitenkin onnistui, kun Topi Niemelän rannelaukaus yllätti Westerholmin.

Toisen erän alussa Kärpät sai ylivoimia, mutta Westerholm piti keltapaitoja pystyssä. Erän kuluessa SaiPa piristyi, ja se toikin tuloksen, kun Veikko Loimaranta onnistui suorasta hyökkäyksestä. Kärpät sortui myöhemmin vaihtovirheeseen, mutta SaiPa-ylivoiman aikana vaarallisin maalipaikka aukesikin Aaltoselle. Westerholm esitti hienon torjunnan, ja tilanne säilyi lukemissa 1−2.

Kärpät sai erässä jobinpostia myös Axel Rindellin loukkaantumisen myötä. Rindell joutui Petmanin taklaamaksi ja jätti kentän.

Kolmannen erän alussa Kärpät tuli kovaa, mutta lähes yhdeksän minuuttia kestäneen pelikatkottoman jakson jälkeen ote hieman lipsui. Kärpät nousi kuitenkin tasoihin nelisen minuuttia ennen kolmannen erän täyttymistä, kun Aaltosen laukaus onnistui.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo