Pelicans kampesi mörkönsä nimeltä Kärpät

LIIGA / Raportti
Jesse Puljujärvi ei noussut tällä kertaa ottelun sankariksi.
Kuva © Juuso Koro
Kärpät ja Pelicans esittivät Raksilan väelle yleisöystävällisen jääkiekko-ottelun, vaikka maaleja ei suurissa määrin mätetty. Tilanteita nähtiin kuitenkin runsain määrin. Pelikaanit lensivät Ouluun nujertamaan jo peikoksi muodostunutta kärppälaumaa, kun oululaiset olivat voittaneet joukkueiden kymmenen edellistä kohtaamista pisteiden jakautuessa Kärpille 30−0.

Joukkueiden lähtökohdat otteluun olivat kovin erilaiset. Kotijoukkue tuli keskiviikkoillan peliin liki kahden viikon mittaisesta karanteenista joukkueessa paljastuneiden positiivisten koronatartuntojen takia. Lahtelaisvierailijoilla oli puolestaan alla positiivisia kokemuksia, kun ryhmä murskasi edellisessä ottelussaan HPK:n lukemin 7−2.

Molemmista joukkueista uupui paljon kiekollista osaamista, kun Kärppien Libor Šulák ja Shaun Heshka eivät pukeneet illan otteluun, eikä kaukalossa myöskään nähty Pelicans-tähti Ryan Laschia.

Sulakin ja Heshkan poissaolot avasivat kuitenkin näytönpaikkoja muille pelaajille. Muun muassa viime sesongilla debyyttikauttaan pelannut Topi Niemelä sai runsaasti peliaikaa.

Kärppien leirissä peliä odotettiin suurella innolla − olihan tauko peleistä ehtinyt venyä jo 12:n päivän pituiseksi.

− On mukava pelata. Onhan tässä ollut pitkä tauko, totesi kokoonpanoon noussut Niemelä erätaukohaastattelussa.

Pelicans-valmentaja Jussi Silander kuvaili joukkuettaan ennen ottelua sanalla "raikas", ja siltä lahtelaiset Oulun keskiviikkoillassa myös näyttivät. Pelicans-pelaajien luistelu oli läpi ottelun tuoreen näköistä ja joukkue taisteli jokaisessa tilanteessa jokaisesta tuumasta.

Ottelun alku oli vauhdikas, mutta tahti stabilisoitui ottelun edetessä.

Kärppien pelistä huokui pitkän tauon jäljiltä tietyn asteinen yliyrittäminen, ei-kärppämäinen höntyily sekä heikot kiekolliset ratkaisut.

Molemmat joukkueet aloittivat ottelun rivakasti, eikä viivelähdöistä − kentällisten vaihdoksia lukuun ottamatta − ollut tietoakaan. Pelissä oli enemmän vauhtia kuin järkeä.

Kärppien otettua ottelun ensimmäisen rangaistuksen hallinta siirtyi vierailijoille. Pelicans onnistui pyörittämään lähes koko kahden minuutin ylivoiman ajan kiekkoa Kärppien alueella, mutta kotijoukkueen alivoima oli laadukasta ja tilanne pysyi tilanteessa 0−0.

Avauserän loppupuolella myös kotijoukkue pääsi yrittämään ylivoimamaalin tekemistä, mutta pikkupetojen pakkopeli jäi kovin vajaaksi.

Pelicans-hyökkääjä Jonatan Tanus iski ottelun avausmaalin toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla vahvan pyörityksen päätteeksi. Pelicansin maali oli työteliäiden ja periksiantamattomien suoritusten summa.

Kärpät oli iskeä tasoitusmaalin heti seuraavassa vaihdossa, mutta lukuisat vedot viuhuivat kerta toisensa jälkeen hienosti pelanneen Patrik Bartošákin vartioiman maalin ohi.

Kotijoukkue oli toisessa erässä kiekon kanssa kontrolloivampi osapuoli, mutta kärppäpelaajien ruuti oli märkää.

Pelicans iski 2−0-osumansa kolmannen erän alussa, kun Alex Lindros tälläsi tarkan laukauksen kärppämaalin etuyläkulmaan ohi voimattoman Justus Annusen.

Kärpät kavensi ottelun tilanteeseen 1−2, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä reilu viitisen minuuttia. Jesse Puljujärvi hankki joukkueelleen ylivoiman vielä minuutti ennen päätössummeria, mutta Pelicans kesti Kärppien viimeisen rypistyksen.

Kärpät hakkasi päätään Pelicansin hyvin organisoituun puolustukseen ja laadukkaan illan pelanneeseen Bartošákiin.

Pelicans oli maalipaikoissa vastustajaansa aavistuksen tehokkaampi, mikä antoi lahtelaisille kotiinvietäväksi täydet kolme sarjapistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo