Kärpät voitti Pelicansin viihdyttävän pelin jälkeen − Aku Räty nousi oululaisten sankariksi

LIIGA / Raportti
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kärpät katkaisi orastavan tappioputkensa Pelicansia vastaan rangaistuslaukausten jälkeen numeroin 3−2. Aku Rädyn kaksi rangaistuslaukausosumaa toivat kaksi pistettä.

Kärpät ja Pelicans ottivat viikon sisään toistamiseen yhteen. Tällä kertaa pelattiin Oulussa ja Raksilassa. Kauden ensimmäisen kamppailun vei nimiinsä Lahdessa Pelicans tiukkojen vaiheiden jälkeen lukemin 4−2. Kärpillä oli peliin lähdettäessä allaan kaksi tappiota, kun Pelicansille kärsityn tappion lisäksi joukkue hävisi myös kotipelinsä HIFK:lle.

Ottelun avauserä oli tasaista ja vauhdikasta jääkiekkoa. Molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä erän aikana. Kärppien puolelta varsinkin kaksikko Tuukka Tieksola ja Julius Hermonen olivat pelipäällä. Ensiksi Hermonen tarjoili Tieksolalle mahdollisuuden tehdä ottelun avausmaali, mutta Emil Larmi ei ollut tällä kertaa yllätettävissä. Myöhemmin erässä roolit vaihtuivat, mutta lopputulos oli sama.

Ottelun ensimmäinen rangaistus vihellettiin erän lopussa Kärpille, kun Aku Räty passitettiin jäähyaitioon. Pelicans hyödynsi heti erikoistilanteensa, kun Iikka Kangasniemen tarkka laukaus takayläkulmaan ohitti Stanislav Galimovin. Tällä osumalla Pelicansin siirtyi ottelussa 1−0 johtoon.

Ensimmäisessä erässä nähtiin yhdessä vaihdossa peräti kaksi ilmaveivin yritystä. Niistä molemmista vastasi Pelicansin ykkösketju, ensin Kangasniemi ja seuraavaksi Lukáš Jašek, mutta kummallakaan kerralla kiekko ei tarttunut kuitenkaan hyökkääjän matkaan.

Jäähyt rikkoivat toista erää

Toisessa erässä Pelicansille tarjoutui kolme mahdollisuutta tehdä lisäosuma ylivoimalla. Varsinkin ensimmäinen niistä tuotti laadukkaita paikkoja vierailijoille, mutta Kärppien maalilla Galimov otti tukun erinomaisia torjuntoja. Ensimmäisen jäähyn aikana käytiin myös kerran videolta katsomassa lahtelaisten mahdollista maalia. Pitkän tarkistuksen jälkeen tilanteesta ei tuomittu lopulta maalia.

Vain hetkeä myöhemmin videoille oli asiaa jälleen uudestaan. Tällä kertaa katseltiin puolestaan Kärppien mahdollista tasoitusosumaa. Tällä kertaa nopeamman tarkistuksen jälkeen tuomio oli myös, ettei maalia tilanteesta syntynyt.

Jos Pelicans iski ensimmäisestä ylivoimastaan maalin, niin teki myös Kärpät. Juuso Jämsenin istuessa jäähypenkillä Aku Räty onnistui tasoittamaan pelin 1−1:een. Syöttöpisteet maaliin Topi Niemelälle ja Troy Bourkelle. Bourke palasi otteluun Kärppien kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen. Kanadalainen oli poissa yhteensä kuudesta liigaottelusta.

Toinen erä oli rikkonaisempi jäähyjen seurauksena, eikä viidellä viittä vastaan -pelissä päästy aivan ensimmäisen erän tasolle. Muutama hyvä maalipaikka nähtiin myös toisessa erässä, kun Pelicans pelasi hyvän tontin Mikko Kokkoselle, mutta puolustajan laukaus viuhui ohi Kärppien maaliin. Hetkeä myöhemmin toisessa päädyssä Topi Niemelällä oli paikka tehdä maali, mutta kiekko kävi ainoastaan tolpassa. Näin toisella erätauolle lähdettiin 1−1 lukemista, kuten viime viikolla Lahdessa.

Raksilassa nähtiin viihdettä koko rahan edestä

Kolmannessa erässä Kärpillä oli mahdollisuus siirtyä ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Ensiksi paikka avautui erän alussa jäähypenkkiä kuluttaneelle Juhamatti Aaltoselle, kun Ville Koivunen tarjoili maalin eteen paikan, mutta maaliin asti kiekko löytänyt. Hetkeä myöhemmin Jaakko Niskalalla oli paikkansa, mutta Larmi kesti myös tämän yrityksen.

Pelicans meni ottelussa uudestaan johtoon erän puolivälin jälkeen. Jašek katkaisi Saku Mäenalasen menon keskialueella. Matias Rajaniemi ja Kangasniemi sahasivat kahdella syötöllä takatolpille paikan Jiří Smejkalille, joka ei erehtynyt iskiessään lahtelaiset 2−1 johtoon.

Kärpät sai loppukirille helpotusta, kun Miika Roine lähti istumaan kahden minuutin rangaistusta. Ylivoimalla Kärpillä oli hyviä tontteja tasoittaa ottelu, mutta Larmi otti jälleen tärkeitä torjuntoja Pelicansin maalilla.

Sitten kuvioihin astui "Iin taikurina" tunnettu Aaltonen, kun hänen erinomaisella esityöllä Petter Emanuelsson pääsi viimeistelee pelin tasoituksen 2−2:een vain 35 sekuntia ennen loppua.

Ratkaisua haettiin seuraavaksi jatkoajalla, mutta tuloksetta. Kärppien puolelta Koivusella oli paikka pistä ottelu pakettiin lahtelaisten huolimattoman pelin jälkeen, mutta viimeistely ei tuottanut tulosta.

Pelicansilla oli pari paikkaa ottaa kaksi pistettä mukaansa. Ensiksi oli Kangasniemi läpiajossa, mutta rystynosto painui yli maalin. Hetkeä myöhemmin Kangasniemi tarjoili Otto Kivenmäelle erinomaisen tontin, mutta tolppa pelasti Kärpät tällä kertaa.

Ottelun sankariksi nousi lopulta Aku Räty, joka iski molemmilla rankkareillaan kiekon Pelicansin maaliin. Näin orastava tappioputki oululaisten osalta napsahti poikki 3−2 numeroin voittolaukauskilpailun jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo