Kärpät katkaisi Pelicansin voittoputken – pelitauolta palanneet ratkaisivat

LIIGA / Raportti
Juhamatti Aaltosen ruuti oli tiistaina entisessä kotikaukalossa kuivaa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kärpät voitti kovavireisen Lahden Pelicansin Oulussa lukemin 3–2. Oululaisjoukkue on ollut lahtelaisille paha vastus tällä kaudella, sillä Liigassa keskinäisten pelien runkosarjapisteet menivät 12–0 Kärpille. Pelicans teki lopussa tasoitusmaalin, mutta vajaa sekunti liian myöhään.
Lähtökohdat 

Edellisessä ottelussa Kärpät teki Liigan uuden kaikkien aikojen runkosarjan piste-ennätyksen. Entinen ennätys oli 131, nyt Kärpillä on 133 pistettä ja kaksi ottelua aikaa parantaa piste-ennätystä entistä kovemmaksi.

Vaikka Kärpillä olisi varaa lepuuttaa kärkipelaajiaan, niin sitä se ei tiistaina tee. Kovavireinen Pelicans on kova haaste, johon halutaan vastata parhaalla kokoonpanolla.

Kokoonpanoon palaavat Oskar Osala ja Sami Anttila. Kummatkin pelasivat viimeksi 2,5 viikkoa sitten. Kymppitilin täytyttyä poissa kaukalosta on Rasmus Kupari, hänen tilallaan pelaa Tino Metsävainio.

Kärppien nelosketjun sentterinä tekee liigadebyyttinsä 19-vuotias Tommi Järvitalo. Tällä kaudella Järvitalo on pelannut Kärppien A-junioreissa, vielä neljä vuotta sitten hän pelasi C-junioreiden Mestistä Kiimingin Kiekko-Pojissa.

Maalivahtipelaaminen 

Veini Vehviläisen vahva kausi sai jatkoa. Muutama venytys ratkaisevissa paikoissa tylsytti lahtelaisten maalipaikat.

Puolustuspelaaminen 

Kärpät oli päästänyt ennen ottelua vain 95 maalia tämän kauden runkosarjassa. Sadan maalin haamurajan alitus on lähellä. Puolustuspelaaminen maaleja viime peleissään mättänyttä Pelicansia vastaan oli jälleen laadukasta.

Hyökkäyspelaaminen 

Hyökkäyksessä maalintekoon pääsivät kauden avausmaalin tehnyt Sami Anttila ja yhtä pitkältä pelitauolta palannut Oskar Osala. Levväneiden miesten maalit kantoivat voittoon. Kärppien kolmannen maalin teki Radek Koblížek.

Erikoistilanteet 

Ylivoimalla Kärpät on ollut erikoisesti koko kauden Liigan keskitasoa. Tälläkään kertaa ylivoima ei ollut tehokasta. Nolla ylivoimamaalia, kuten niin usein ennenkin tällä kaudella.

Lähtökohdat 

Viiden ottelun voittoputkessa liitävä Pelicans on sarjassa jo kolmantena. Kuuden, kahdeksan ja kymmenen ottelun kuntopuntareissa Kärpät ja Pelicans miehittävät kaksi kärkisijaa. Pelicans on pisteen edellä neljäntenä olevaa TPS:ää, kun runkosarjaa on molemmilla kaksi ottelua pelaamatta. Etenkin maalinteossa Pelicans on kunnostautunut, sen maalimäärä 10 viimeisimmässä ottelussa on poikkeuksellisen suuri.

Juhamatti Aaltonen on takonut yhdeksässä ottelussa tehot 8 + 4 = 12.

Maalivahtipelaaminen 

19-vuotias tšekkivahti Jakub Škarek pelasi kelpo ottelun, mutta Kärppien maaleille hän ei voinut mitään. Toisessa erässä tilastoihin merkittiin vain yksi torjunta ja kaksi päästettyä maalia, mutta maalivahtia ei tappiosta käy syyttäminen.

Puolustuspelaaminen 

Puoustuspään virheet maalin lähellä koituivat tiistaina kalliiksi. Kärpät pääsi maalin edestä viimeistelemään tarvittavat osumat.

Hyökkäyspelaaminen 

Maaleja takonut Pelicans törmäsi Oulussa Kärppien puolustusseinään. Veini Vehviläinen toimi lopullisena lukkona silloin kun Kärppien puolustus avautui edes hieman.

Erikoistilanteet 

Ylivoimalla kiekko pyöri hyökkäysalueella mutta tehot puuttuivat. Kärppien puolustusneliö pysyi pienenä ja luotti Vehviläisen hoitavan loput. Pelicans yritti liian usein pelata syöttelemällä liian lähelle maalia.

Erikoista 

Ottelun alussa nähtiin herkkä hetki, kun Pelicansin Juhamatti Aaltonen antoi kukkapuskan Lasse Kukkoselle. Edellisessä ottelussa 600 liigaottelua täyteen saanut Lasse Kukkonen näytti ilahtuneelta nähdessään keneltä kukat sai.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo