Lassi Lehtinen nollasi Kärpät – Miska Kukkoselle liigauran avausmaali Jari Sailion juhlaottelussa

Lukkovahti Lassi Lehtinen toimi viimeisenä lukkona vierasjoukkueen maalilla.
Kylmän torstai-illan lähtökohdat olivat selkeät. Kotijoukkue Kärpät pyrki nappaamaan voiton eilisen tapaan ja tasaamaan puntit tämän kauden mittelöissä. Lukolla sen sijaan oli eilisen heikohkon esityksen jälkeen peiliin katsomisen sekä revanssin paikka. Maalien valossa keskinäiset kohtaamiset ovat olleet äärimmäisen tiukkoja eikä poikkeusta nähty tälläkään kertaa, kun Lukko nappasi voiton lukemin 2–0.

Ennen ottelun alkua Jari Sailio palkittiin upean rajapyykin ylittämisestä, kun isokokoiselle hyökkääjälle illan kamppailu oli uran 700. Juhlallisuuksien jälkeen ottelukellot ehtivät liikahtaa vain minuutin eteenpäin, kun Lukko intoili liikaa ja nappasi joukkuerangaistuksen. Kärpät sai pyöritettyä peliä Lukon puolustuspäädyssä, mutta tuhannen taalan paikat jäivät Lukon vahvan alivoimapelaamisen ansiosta piippuun.

Keltapaidat sen sijaan käyttivät hyväkseen ensimmäisen paikkansa, ja Anrei Hakulinen pääsi viimeistelemään seitsemännen maalinsa aivan Patrik Rybárin edestä. Maalin jälkeen Lukko pystyi pitämään kiekkoa ja hyödyntämään pitkiä syöttöketjuja. Lukon hoitaessa aloituksia eivät kotijoukkueen pelaajat päässeet käynnistämään hyökkäyksiään.

Lukko pääsi niin ikään pelaamaan ylivoimaa, mutta eilisen tapaan sen suurempia ihmeitä joukkue ei pystynyt esittämään. Erän loppua kohden kotijoukkue sai lisääntyvissä määrin luotua painetta raumalaisten päätyyn, mutta vahva rummuttaminen loppui tänään kakkossentterinä pelaavan Aatu Rädyn nappaamaan kaksiminuuttiseen.

Miska Kukkosen liigauran avausmaali

Ensimmäisessä erässä peräti reilut 80% aloituksista voittanut vierasjoukkue ei pystynyt hyödyntämään toiseen erään ulottunutta ylivoimaansa – päinvastoin. Keltapaitojen kapteeni Heikki Liedes kuittasi itselleen jäähyn, mutta Kärppien loistavista maalipaikoista huolimatta Lassi Lehtinen sai pidettyä maalinsa koskemattomana.

Tästä sisuuntuneena Lukko painoi vastahyökkäyksestä kiekon toistamiseen slovakkivahdin selän taakse vain hetki jäähyn päättymisen jälkeen. Maali ja talteen kerätty kiekko jäävät historiankirjoihin, sillä puolustaja Miska Kukkonen iski liigauransa avausmaalin 54. pelaamassaan ottelussa Linus Nymanin taidokkaan esityön päätteeksi.

Raksilassa jaeltiin puolin ja toisin runsaasti taklauksia, ja pientä tunteiden kuumenemistakin päästiin todistamaan. Lukon keskushyökkääjä Julius Mattila joutui poistumaan pukukopin puolelle ottelun toisessa erässä. Mattila löi päänsä ikävästi jäähän vastaanotettuaan taklauksen. Lukko sai erän lopussa paremman otteen, vaikka peli vyöryikin välillä vauhdikkaasti päästä päähän.

Lehtinen viimeinen lukko Lukon maalilla

Kotijoukkueen kahden maalin takamatka tuotti keltapaidoille harmaita hiuksia, sillä Kärpät yritti iskeä vahvasti kiekkoon Lukon pitkän pyörityksen päätteeksi. Harmia tuotti myös hyökkääjien kierrättäminen Mattilan tippuessa pois kokoonpanosta. Lehtinen otti kuitenkin maalillaan tärkeitä koppeja, ja Lukko pystyi myös luomaan pitkiä hyökkäysjaksoja. Nuorten pronssijoukkueessa Kanadassa pelannut Mikko Petman pääsi myös yrittämään lisäystä maalisarakkeeseensa läpiajosta, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Torstai-illassa nähtiin myös Radek Koblížekin rangaistuslaukaus mailahäirinnän vuoksi, mutta Kärpissä jo seitsemättä kauttaan pelaava hyökkääjä ei onnistunut maalinteossa. Kärpät otti hyvissä ajoin maalivahdin pois maalilta, mutta kavennusmaaleja ei syntynyt, vaan Lehtinen nollasi Kärpät ottaen yhteensä 19 torjuntaa. Näin ollen ensi kuussa 22 vuotta täyttävä maalivahti nappasi kauden kolmannen nollapelinsä ja pääsi kaunistelemaan omia tilastojaan entisestään.

Joukkueiden kaikki keskinäiset ottelut on nyt pelattu ja voitot menivät lukemin 3–1 Lukolle. Vierasjoukkue sai parannettua peliään eilisen tappion jälkeen, vaikka laukaukset menivät edelleen Kärppien laariin. Lukko jatkaa näin ollen sarjakärjessä, ja Kärpät nousi eilisen voiton myötä sijalle viisi.