Kaukalossa kolisivat tolpat ja lensivät hanskat – Lukko teki onnistuneen ryöstöretken Ouluun

Lukon oululaislähtöinen Oliver Suni iski kiekon Kärppien rysään.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Paluun lehtereille tehnyt oululaisyleisö ei saanut kaipaamaansa lopputulosta, kun Lukko kävi ryöstöretkellä Oulussa.

Lukko joutui lähtemään vierasreissulle ilman kapteeniaan, kun Anrei Hakulinen loukkaantui joukkueen edellisessä ottelussa lauantaina. Saman kohtalon koki Kärppien maalivahti Stanislav Galimov, minkä lisäksi koronatartunnat ovat kurittaneet joukkuetta.

Kärpät sai kuitenkin tolppien väliin takaisin vahvaa kautta pelaavan Joel Blomqvistin.

Tiistai-illan mittelö lähti käyntiin vauhdikkaasti, kun molemmat joukkueet saivat laukaukset kohti maalia aloitusvoittojen jälkeen. Ensihetkillä lähimmäksi maalia osui Lukon oululaislähtöinen Oliver Suni, joka kolisutteli tolppaa.

Vieraille hyökkäyksiin lähtö tuotti kuitenkin vaikeuksia, joten joukkueen oli tyydyttävä purkukiekkoihin oululaisten luodessa painetta ja hallitessa pelivälinettä.

Sinikeltaiset pääsi otteluun mukaan alkukankeuden jälkeen ja hyökkäysyrityksistä huolimatta tunnelma oli hieman odottavainen kummankin joukkueen osalta. Raksilan kaukalo alkoi kuitenkin lämmetä Thomas Grégoiren rimalaukauksen myötä.

Aktiivisen vaiheen käytti hyödykseen Lukko, kun Michael Haga iski ottelun avausmaalin kolmisen minuuttia ennen ensimmäisen erän loppua. Lähes samaan hengenvetoon Lukko pääsi pelaamaan ylivoimaa, ja aikaa kului kellosta ainoastaan 48 sekuntia, kun lukemat olivat 2–0 Harri Kainulaisen iskiessä jälleen ylivoimalla Lukolle.

Kiekonhallinta vuorotellen kummallakin joukkueella

Kärppien vahvan lähdön toiseen erään vesitti Jesse Koskenkorvan ottama rangaistus. Vaikka Lukko ei ylivoimaansa hyödyntänyt, oli kentällä pitkän vaihdon jälkeen väsyneet miehet, kun Suni pääsi iskemään Lukon jo 3–0-johtoon ajassa 25.13.

Vastaavasti Kärppien Troy Bourke pääsi kuittaamaan Lukko-maalia edeltäneen virheensä iskemällä 3–1-kavennusmaalin ylivoimalla. Samalla Bourke heitti romukoppaan seitsemän ottelun maalittoman putkensa. Maali antoi energiaa Kärpille ja momentum kääntyi täysin kotijoukkueelle.

Painostusjakso ei tuottanut maalia, kun Lukko puolusti hyvin Artjom Zagidulinin vartioimaa maalia. Ensimmäisen erän tapaan erän puolivälissä Lukko pääsi pelaamaan omaa hyökkäyspeliään, mikä tuotti myös ylivoiman. Lisämaaleja ei kuitenkaan erässä nähty, joten toiselle erätauolle lähdettiin Lukon johtaessa lukemin 3–1.

Tunteet kuumenivat

Lukon rohkea pelaaminen ja nopeat hyökkäyksiin lähdöt aiheuttivat harmaita hiuksia oululaisille. Raumalaiset uskalsivat karvata rohkeasti ylhäältä useammalla pelaajalla, joten ajoittain nousu hyökkäysalueelle oli Kärpille hankalaa.

Alueelle kuitenkin päästessään Kärpät pystyi iskemään painetta ja lopulta Kärpät kavensi ottelun Grégoiren antaessa harhasyötön suoraan Arttu Hyrylle, joka iski kiekon yläkulmaan. Kuten ottelussa aiemminkin, maali antoi sen tehneelle joukkueelle energiaa.

Lukolla oli kolmannen erän viimeisellä neljänneksellä monta hyvää maalipaikkaa, kun Blomqvist joutui toden teolla venymään maalinkulmalta toiselle. Paras tehokkuus oli kuitenkin poissa.

Viimeisten minuuttien aikana pelattiin tasavajaalla, kun Topi Niemelä ja Matthew Abt olivat nyrkkihippasilla ja kirjasivat itselleen jäähyt väkivaltaisuudesta.

Kumpikin maalivahti pelasi loistavasti, sillä molemmille kirjattiin muutamia huipputorjuntoja. Pidemmän korren veti kuiten Zagidulin muutamalla loppuhetkien torjunnoillaan.

Lukko korjasi lopulta pisteet Oulusta lukemin 3–2, joten kaikki kohtaamiset ovat menneet Lukon nimiin tällä kaudella. Loppuhetkillä Kärppien pelatessa ilman maalivahtia, oli niin Julius Mattilalla kuin Grégoirellakin mahdollisuus lyödä sinetti tyhjään maaliin, mutta kiekko kolisutti vain tolppia, mutta yhden maalin ero kantoi loppuun saakka.