Kärpät kampesi KooKoon − Lasse Kukkonen näytteli pääroolia Raksilan tunteikkaassa illassa

LIIGA / Raportti
Lasse Kukkosen viimeinen ottelu päätty voitokkaasti ja juhlallisesti.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Liiga-kausi avattiin myös Raksilassa, kun lauantai-illan tansseissa Kärpät sai parikseen viime kauden yllättäjäjoukkueen KooKoon. Ottelun seuratuin hahmo oli Kärppien paidassa viimeistä otteluaan pelannut kärppäikoni Lasse Kukkonen.

Vaikka Liiga-kiekko palasi Raksilaan ja oululaisfanien pitkä odotus päättyi, Kärppien kotiluolan ilma oli täynnä haikeutta, kun pitkäaikainen kärppäkapteeni, seuraikoni ja maajoukkueen vakiokasvo Lasse Kukkonen piirsi viimeiset luistimen piirtonsa Raksilan jäähallin jäähän. Valtaisien suosionosoitusten ja kooste-videon jälkeen peli päästiin lopulta aloittamaan.

Kukkonen oli kenties ensimmäistä kertaa urallaan kentän seuratuin pelaaja, kun jokainen hänen kiekon purkunsa, heittäytymisensä ja blokkinsa sai aikaan paikalle saapuneessa yleisössä hurmaantumisaallon ja välittömän käsien yhteenhakkaamisefektin.

Vierailijajoukkue KooKoo aloitti ottelun todella räväkästi, ja Kärpät saikin pelistään kiinni vasta KooKoon otettua kaksi perättäistä jäähyä avauserässä. Vieraat jatkoivat aktiivista karvausta ja paineistusta läpi ottelun.

Ottelun avasuerässä maaleja nähtiin kolme kappaletta, kun kotijoukkue maalasi kahdesti ja vierailjat kertaalleen. Erän viimeiset minuutit etenivät tasaisissa merkeissä.

KooKoota vaivasi läpi ottelun tietyn asteinen kurittomuus, kun joukkue istui peräti kuusi kertaa jäähyaitiossa. Vierailijat tarjosivat Kärpille maalintekoa kertaalleen myös rangaistuslaukauksen muodossa. Tasakentällisin vierailijat olivat jopa hienokseltaan niskan päällä.

Kärpät pelasi kolmannessa erässä ottelun parhaan eränsä ja jätti vierailijoiden kirin vain näennäiseksi. Kärpät kontrolloi kiekkoa ottelun viimeisillä minuuteilla, eikä antanut KooKoolle kunnollista mahdollisuutta maalintekoon, vaikka vierailijat ehtivätkin tovin pelata ilman maalivahtia.

KooKoon kauden avaus positiivinen

Vaikka KooKoo taipui kauden avauksessaan Kärpille luvuin 3−1, oli kouvolalaisten esityksessä silti paljon hyvää.

KooKoo oli kiekollisena rauhallinen ja antoi varmoja, helppoja ensimmäisiä syöttöjä. KooKoo kuljetti kiekon kerta toisensa jälkeen vaivattoman näköisesti ulos omalta kenttäpuoliskoltaan.

Kärpät pelasivat Kukkoselle

Kärpät oli tiukan ja tasaisen taiston voittajaosapuoli yhden pelaajan vuoksi: Lasse Kukkosen.

Kaikesta Kärppien tekemisestä näki, että he eivät aio hävitä Kukkosen viimeistä ottelua. KooKoo oli kenttätapahtumiin peilaten jopa aavistuksen parempi joukkue lauantai-illan taistossa, mutta Kärpät taistelivat sinnikkäästi ja olivat tehokkaita tekopaikoissa.

Liiga-debyyttiään pelannut, 17-vuotias Samu Tuomaala oli yksi ottelun pirteimpiä ilmestyksiä kentällä. Nuori hyökkääjä oli aktiivinen kentän molemmissa päädyissä ja pääsi yrittämään myös maalintekoa rangaistuslaukauksesta, mutta Liiga-uran avausmaali antaa vielä odottaa itseään.

Kärpät jatkaa kauttaan 9.10. Helsingissä IFK:n vieraana. KooKoo isännöi samaisena iltana JYPiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo