Kärpät ensin kärsi, mutta sitten kohosi

LIIGA / Raportti
Jesse Puljujärven maaliton putki katkesi KooKoota vastaan.
Loukkaantumissumasta kärsivän Kärppäjoukkueen toinen erä toi voiton. Syksyn komeetta KooKoo haastoi oululaiset ahkerasti. Tällä kertaa pelin ratkaisi toinen erä.
Lähtökohdat 

Kärppien lasarettilista on huikea. Pelikelpoisten miesten määrä ei kummemmin muutu edellisestä tiistain pelistä. KooKoo ei nykyisellä liigataipalellaan ole ikinä ikinä pystynyt voittamaan Kärppiä Raksilassa.

Maalivahtipelaaminen 

Patrik Rybár vakuutti kahden erän ajan, mutta kolmannessa upposi omiin kaksi maalia. Varsinkin Libor Šulákin 5-3 -maali jähmetti vahdin täysin.

Puolustuspelaaminen 

Voittajajoukkueellakin oli paljon hasseja puolustuspäässä.

Hyökkäyspelaaminen 

Jesse Puljujärven maaliton putki katkesi, kun Mikko Niemelä tarjosi "Puljulle" namusyötön maalin kulmalle. Kärppien ykkösketju heräili toisessa erässä, jossa joukkue latoi neljä maalia, Puljujärven kunnostautuessa 1 + 2.

Erikoistilanteet 

Kärppien ylivoima on tuottanut tasaisesti tulosta, mutta KooKoota vastaan oululaisten vähäiset ylivoimapaikat jäivät käyttämättä. Sen sijaan jäähyttömässä toisessa erässä Kärpät pääsi karkumatkalle.

Lähtökohdat 

Jos KooKoo pystyy pelaamaan samaan tyyliin kuin edellisen ottelun viimeisen erän saattaa Kärpät olla helisemässä. KooKoolla on taitoa sekä asennetta pelata joukkueena, mutta taso on viime otteluissa ailahdellut. Kokoonpanoon palaa nuorten MM-kisoihin tähtäävä Joonas Oden.

Maalivahtipelaaminen 

Henrik Haukeland torjui koko ottelun aikana vain 20 kertaa Kärppien Rybárin 37 torjuntaa vastaan. Laukaukset maalia kohden olivat KooKoolle 35 - 70.

Puolustuspelaaminen 

KooKoon ykköskentälle jäi saldoksi miinusta. Kakkoskentän sentteri Kyle Platzer oli jäällä peräti kolmen omiin menneen maalin jälkeen.

Hyökkäyspelaaminen 

KooKoolle kolme maalia Kärppien verkkoon oli saavutus. Puolustaja Libor Šulák teki jo toisen maalinsa neljänteen otteluunsa.

Erikoistilanteet 

KooKoo, Liigan kovin ylivoimajoukkue vieraissa ei saanut maalia Kärppien verkkoon ainoalla yrityksellään.

Erikoista 

Maaleja tehtiin ottelussa peräti yhdeksän, kun joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Kouvolassa niitä syntyi tasan yksi.

Ottelun ratkaisu 

Julius Hermosen kiekonriisto hyökkäysalueella katkaisi KooKoon selkärangan. Vaikka KooKoo vielä kavensi, se ei riittänyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo