Viikonlopun kohtaamisten toinen osa Raksilassa - Kärpät nousi kolmen maalin takaa tasoihin ja ratkaisi jatkoajalla

Kärppien Juhamatti Aaltonen oli illan juhlittu sankari.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kärpät ja KalPa kohtasivat toisensa peräkkäisenä päivänä Raksilassa. Tälläkin kertaa Kärpät oli vahvempi osapuoli lukemin 5–4, vaikka KalPa johtikin ottelua ensimmäisen erän jälkeen peräti kolmella maalilla.

Jos Oulun Kärpillä yksi voiton avaimista oli perjantaina hieno puolustuspeli, ei siitä ollut tietoakaan lauantaina Raksilan illassa. KalPan murskaava ensimäinen erä kolmella maalilla oli tuhota Kärppien illan. Kärpät heräsi kuin heräsikin toiseen erään ja nousi kolmannessa tasoihin ja ohi. KalPa onnistui kairaamaan ottelun vielä tasoihin, mutta Kärpät juoni jatkoajalla joukkueen voittoon.

Kärpät ja KalPa kohtasivat toisensa toistamiseen vuorokauden sisällä.
Kärppien ykkösketjuun nousi loistavaa alkukautta pelaava Jesse Koskenkorva. Kalpa lähti kirkastamaan vierasotteluiden voittomarginaaliaan sisuuntuneena eilisestä. Eilisen ottelun jälkeen KalPa Eero Kilpeläinen saa huilivuoron ja Juha Jatkola tulee vuorostaan torjuntavuoroon.

KalPan 20 minuutin näytös

KalPa oli selvästi lukenut läksynsä eilisestä ja tulikin erään valtavalla energialla. Eilen Kärpissä avausmaalin tehneen Axel Rindellin lauantai sai painajaismaisen alun. Kalpan vahvan alun päätteeksi häneltä varastettiin kiekko, kuin lapselta tikkari oman maalin takaa ja tästä kiittäen KalPan Lasse Lappalainen iski kauden viidennellä osumalla vierasjoukkueen johtoon ja lukemiksi 1–0.

Melkein välittömästi toisen maalin jälkeen Troy Bourke otti korkeasta mailasta jäähyn. KalPa ei tarvinnut 21 sekuntia enempää tehdäkseen avauserästä erittäin tahmean Kärpille. Miikka Pitkäsellä oli helppo työ pistää kiekko Stanislav Galimovin selän taakse 2-0 ylivoimalla loistavasta Jaakko Rissasen poikittaissyötöstä.

Juuso Mäenpää ampui tulisella rannelaukauksella KalPan jo 3–0 johtoon ylivoimalla Ville Koivusen istuessa jäähyaitiossa kiinnipitämisestä. Kiekko löysi tiensä aivan yläpeltiin ja Kärppien Galimov otettiin vaihtoon ja venäläisvahti sai tehdä tilaa Joel Blomqvistille.

Kärppien pakka vaikutti leviävän täysin ajassa 11.54, kun keskiympyrän lähettyvillä pelin ulkopuolella Saku Mäenalanen huitoi Jaakko Rissasta. Tuomarin tuomio oli tyly 5+20 minuuttia ja Mäenalanen lensi suihkuun.

Kalpan viiden minuutin ylivoima kuivui kuitenkin kasaan, sillä ensin Henri Knuutinen nappasi kahden minuutin jäähyn Troy Bourken estämisestä ja minuuttia myöhemmin jäähylle lähti vuorostaan istumaan Jesper Mattila. Kärppien neljällä kolmea vastaan pelattu ylivoima ei tuottanut tulosta, joten erätauolle lähdettiin vierasjoukkueen 0–3 johdossa.

Kärpät ilmoittautui peliin mukaan

Toinen erä sai huomattavasti rauhallisemman alun. Reilun neljän minuutin jälkeen näytti, että Kärppien rikkonainen peli saa jatkoa Jaakko Niskalan ottaessa jäähyn estämisestä, mutta KalPa ei onnistunut tappamaan peliä täydellisesti.

Ajassa 26.41 Sami Tavernier otti kakkosen kampituksesta. Kärpät kiitti ylivoimasta ja ilmoittautui peliin mukaan Atte Ohtamaan 3-1 kauden kuudennella. Kärpät heräsi pelaamaan vielä voitosta.

Juuri, kun Ohtamaata juhlittiin Kärppien kavennuksen jälkeen, kului alle puoli minuuttia ja sama mies taklasi päähän Sami Tavernietä vaihtoaition tuntumassa. KalPalle annettiin mahdollisuus pistää ilta pakettiin, mutta ylivoima ei tuonut ratkaisua, vaikka hetki ylivoiman jälkeen Kalpan Roope Laavainen pääsi yksin läpi.

Kärppien saama ylivoima takkusi, mutta hetki jäähyn loppumisen jälkeen joukkue sai pitkän pyörityksen, jonka seurauksena Aku Räty tinttasi siniviivasta maukkaalla rannelaukauksellaan Kärpät jo maalin päähän Topi Niemelän toimituksesta.

Kärpät tuli tasoihin ja ohi, mutta KalPa ei luovuttanut

Kolmas erä sai vauhdikkaan alun ja vaikuttikin siltä, että Kärppien Lauri Mikkola oli keksinyt pukukopissa oikeat taikajuomat otteiden parantumiseen. Vajaat kaksi minuuttia peliä pyöritettiin KalPan päädyssä, kunnes Tuukka Tieksola pääsi puolittaiseen läpiajoon ja ansaitsi lopulta rangaistuslaukauksen. Tieksola veivasi rangaistuslaukauksellaan ottelun tasoihin lukemiin 3–3.

Erän puolivälin tuntumassa KalPan Kasper Simontaival huitoi Niemelältä mailan käsistä. Vain hetkeä myöhemmin Niemelä kiitti ylivoimasta ja ruoskan heilahdettua Kärpät pääsi ottelussa johtoon.

KalPa käytti lopussa aikalisän ja pelasi ilman maalivahtia. Se kannatti, sillä Lappalainen iski illan toisen osuman ja tasoitti ottelun. Osuma tarkistettiin videolta, mutta osumassa ei mitään kiellettyä ollut, joten KalPa tasoitti lukemiin 4–4.

Jatkoaika kyttäilyä ja vallankahvan hallintaa

KalPa kahmaisi vallan välineen jatkoajan alussa ja hallitsikin jatkoaikaa saaden yhden huippupaikan, mutta Blomqvist otti hyvän torjunnan. Koivunen löysi Kärppien kyttäyksen jälkeen takatolpalle unohtuneen Juhamatti Aaltosen, joka sai namutella Kärpät lopulta voittoon lukemin 5–4.