Kärpät voitti kovan kamppailun KalPaa vastaan − Axel Rindell osui ensimmäisessä ottelussaan

LIIGA / Raportti
Rindellin ensimmäinen peli oululaisjoukkueessa toi avausmaalin.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
KalPan haastava vierassaldo sai jatkoa, kun Kärpät voitti kuopiolaisten pyristelyistä huolimatta. Maalivahdit olivat illan ehdottomia sankareita. Myös Rindellillä oli aihetta juhlaan kärppädebyytissään.

Kärpät ja KalPa kohtaavat viikonloppuna kahdessa peräkkäisessä ottelussa Oulussa. Axel Rindell debytoi Kärpissä siirryttyään Jukureista Liigan pohjoisimpaan seuraan. Maajoukkueeseenkin murtautunut puolustaja luuti joukkueensa ykkösparissa Atte Ohtamaan parina. Myös Mika Pyörälä palasi oululaisten kokoonpanoon.

KalPa pyrki kirkastamaan murheellista vierassaldoaan, jossa joukkue ei ole tämän kauden runkosarjassa voittanut kertaakaan kolmen pisteen arvoisesti vierasjäällä. Kahden pisteen voittojakaan ei tilille ollut tullut kuin yksi. Molempien joukkueiden maalivahdit esittivät huippuotteita, kun oululaiset nappasivat pisteet mukaansa numeroin 2−1 hurjan loppuratkaisun jälkeen.

Venäläinen ihmemies töissä

Kamppailun alkuhetkien ykkösnimi oli Kärppien venäläisveskari Stanislav Galimov, joka oli viimeisenä lukkona joukkueen alivoimapelissä ja nappasi myös älyttömän torjunnan poikittaisliikkeestä Aleksi Klemetin ja Aapeli Räsäsen virittelemään yritykseen. Omalla ylivoimallaan Kärpät marssitti kentälle kolme puolustajaa, kun Rindellin ja Ohtamaan lisäksi myös Topi Niemelä oli mukana erikoistilanteessa.

Jos valokeila osoittikin Jukureista tulleeseen Rindelliin jo ennen ensimmäistäkään kiekon tiputusta, kirkastui tui valaistus entisestään, kun puolustaja tempaisi pitkän maalittoman putkensa poikki kärppädebyytissään. Myös maaliin syötön tarjoillut Aleksi Mustonen palasi pistekantaan sitten runkosarjan alkukierrosten.

Kuopiolaisista erityistä peli-ilmettä osoitti liukas hyökkääjä Tuomas Vartiainen. Myös Liiga-ympyröihin palannut Jaromír Pytlik pisti luistinta toisen eteen. Ottelun edetessä Kärpät sai liikkeellään otteen pelistä. Toisen erän alussa kotijoukkueella oli kahdella nollaa vastaan -hyökkäys, mutta Tuukka Tieksola epäonnistui ratkaisupaikassa.

Kärppien johto vankistui

Kärppien hallinta jatkui myös pitkälle toiseen erään ja Eero Kilpeläinen saikin olla jatkuvasti maalillaan hereillä. Kokenut veskari piti otteillaan numerot tasaisina.

Vierasvaikeudet jatkuivat KalPan osalta, kun kuopiolaiset eivät saaneet ylivoimaansa millään kuntoon − päin vastoin Ohtamaa, Saku Mäenalanen ja Pyörälä sommittelivat alivoimalla kolmella yhtä vastaan -hyökkäyksen. Konkarihyökkääjä ei kuitenkaan saanut maalia aikaiseksi. Hieman myöhemmin Petter Emanuelsson kuitenkin siirsi Kärpät 2−0-johtoon.

Kärpät pääsi johdossa ja peli tukevasti hallinnassa toiselle erätauolle, vaikka KalPalla olikin oma pyörittyksensä Galimovin veräjän tuntumassa. Juhamatti Aaltonen oli iskeä oululaiset jo kolmen maalin karkumatkalle toisen erän viimeisellä minuutilla.

Kärpät kesti KalPan rynnistyksen

Päätöserässä KalPa aloitti vimmatun kirinsä, kun hyökkäykset viuhuivat kohti Galimovin vartioimaa veräjää. Vierasjoukkue ei jättänyt työmäärän osalta mitään puolitiehen, kun se oli kaksi maalia vastustajaansa perässä.

Kärpät sai purettua toistuvasti vierasjoukkueen paineen ottelun viimeisten minuuttien aikana. Suorahyökkäyksetkään eivät olleet toimia, sillä oululaiset puolustivat keskustaa kurinalaisesti. Jaakko Rissanen pääsi lopulta iskemään kimmokkeen jälkeen kiekon ohi venäläisvahdin kavennusmaalin merkiksi. Pytlik sai syöttöpisteensä myötä ensimmäisen Liiga-pisteensä.

Aivan viimeisillä minuuteilla KalPa pääsi hakemaan tasoitusta ylivoimalla ja ilman maalivahtia. Päävalmentaja Tommi Miettinen loi aikalisällä keitokset lopulliseen rynnistykseen mutta heittäytyvät kärppäpelaajat taistelivat kotijoukkueelle kolme pistettä.

Muokattu: 5.11.2021, kello 20.56: Kuva vaihdettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo