"Sarjan paras laitahyökkääjä" osui heti avausottelussaan − Jukurit kukisti Kärpät

LIIGA / Raportti
Jukurit pääsi juhlimaan voittoa Oulussa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Olli Jokisen kovissa puheissa oli ainakin ensimmäisen ottelun jälkeen totuuden siementä, kun Kirill Maksimov oli ratkaisevassa roolissa Jukurien voittaessa Kärpät Oulussa. Maalinteko alkoi vasta ottelun viimeisessä erässä, jossa Jukurit teki kaksi maalia ja Kärpät yhden.

Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen oli todennut ennen ottelua C Moren haastattelussa, että  Maksimov voi olla Liigan paras laitahyökkääjä parin kuukauden kuluttua, kun pelituntuma on kohdallaan. Venäläinen pääsi maalin makuun heti avausottelussaan, ja oli ainoa Jukurien pelaaja, joka onnistui saamaan kiekon Stanislav Galimovin taakse. Mikkeliläisten toinen osuma syntyi tyhjiin.

Maksimovin maalia järjestämässä oli Aatu Räty, joka joutui kasvattajaseurassaan sivuraiteelle. Mikkeliin siirtymisen jälkeen Räty on pelannut yli pisteen per ottelu -tahtia. Räty kuljetti kiekkoa pitkään, laukoi ja Maksimov sai mailansa väliin.

− Aika ehkä kuusikymppinen pystyttiin pelaamaan, Jukurien hyökkääjä Petrus Palmu totesi C Moren haastattelussa.

Ottelu alkoi vähin pelikatkoin, mutta myöskään kunnollisille maalipaikoille päästiin harvoin. Ensimmäinen kunnollinen sellainen oli tulossa Ville Leskiselle, mutta tämän haltuunotto oli heikko, ja näin tilanne kuivui.

Pari minuuttia ennen erän päätöstä kaksi kuukautta sitten Kärpistä Jukureihin siirtynyt Aatu Räty pääsi hyvään tilanteen, mutta Stanislav Galimov torjui sekä sen että paluukiekosta Joachim Rohdinin laukauksen. Myös viime sekunneilla Galimov joutui venymään Otto Mäkisen vetoon.

Toisessa erässä tilanteita alkoi avautua heti erän alusta lähtien. Jukurit pääsi ensimmäisenä ylivoimalla, ja sen aikana järjestyi muutamia tilanteita. Vielä ennen erän puoliväliä alkukauden Jukureita edustanut Axel Rindell teki vahvan nousun, mutta Kärppien maalitili ei vielä auennut. Jukurit sai myös ylivoimahyökkäyksen, jonka Kärppien puolustaja Ludvig Byström pelasti heittäytymisellään.

Toinenkin erä päättyi lopulta maalittomana. Varsinkin erän lopulla mentiin paljon päästä päähän, ja kokonaisuudessaan sekä Galimov että Oskari Salminen olivat työllistetympiä kuin avauserässä.

Kolmannnen erän alussa kärppäleirissä elettiin piinaavia hetkiä, kun Galimov sai Jarkko Immosen laukauksen heikosti suojattuun paikkaan. Venäläisvahti pystyi kuitenkin jatkamaan peliä. Pian Kärpät sai ottelun ensimmäisen ylivoimansa, kun Libor Zábranský veti kaatuessaan Kärpät-pelaajan nurin. Sen aikana molemmat joukkueet olivat lähellä avata maalitilinsä, kun ensin Aatu Räty pääsi puolittaiseen läpiajoon ja sitten Atte Ohtamaa tarjosi maalin takaa paikan Mika Pyörälälle.

Avausmaali saatiin aikaiseksi lopulta ajassa 47.35, kun Jukurien uusi venäläisvahvistus Maksimov ohjasi Aatu Rädyn laukauksen maaliin. Kärppien takaa-ajoa hankaloitti valtavasti Mikko Niemelän ottama rangaistus, jonka oululaisjoukkue kuitenkin selvitti.

Kärppien otettua maalivahdin pois Jukurien Rohdin iski kiekon tyhjiin. Samassa ajassa aiemmin viheltämättä jääneestä rangaistuksesta avautunut Palmu otti kakkosen, ja Kärpät pääsi vielä ylivoimalle. Leskinen rikkoi Salmisen nollan, mutta tasoitukseen oululaisten kyvyt eivät riittäneet.

− Tyhmä jäähy, mutta onneksi selvittiin, Palmu myönsi C Morelle.

Jukurit lopettaa vuotensa torstaina kotiottelussa JYPiä vastaan. Kärppien vuoden viimeinen ottelu pelataan samana päivänä Hämeenlinnassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo