Rajaniemen huippuilta riitti Jukureille pisteeseen − Heshkan laukaukset toivat tulosta suoraan ja ohjattuna

LIIGA / Raportti
Shaun Heshka kirjautti maalin ja syötön.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Kärpät oli pitkään takaa-ajoasemassa kotiottelussa Jukureita vastaan. Tasoitus onnistui kolmannessa erässä, ja jatkoajalla Shaun Heshka toi Kärpille kaksi pistettä.
Lähtökohdat 

Kärppien peliesityksissä oli vielä parantamisen varaa, mutta siitä huolimatta oululaiset olivat napanneet kahdesta pelistä täyden pistepotin.

Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen täytti ottelupäivänä 38 vuotta.

Maalivahtipelaaminen 

Justus Annunen ei ollut erityisen työllistetty. Jukurien osuma ei ollut varsinaisesti helppo, mutta kuitenkin torjuttavissa. Parhaan torjuntansa hän esitti toisessa erässä Charles Sarault'n puolittaiseen läpiajoon.

Puolustuspelaaminen 

Kärpät piti Jukurit varsin hyvin pois parhaalta maalintekosektorilta, ja Axel Rindellin maali tulikin b-pisteiden takaa. 

Suurempi ongelma oli kiekollinen varmuus. Varsinkin hyökkäyspäässä nähtiin muutamia heikkoja syöttöjä, joista seurasi vaarallisen tuntuisia hyökkäyksiä omaan päähän.

Hyökkäyspelaaminen 

Kärpät oli selvästi kiekollisempi joukkue ottelussa, ja joukkue saikin vahvoja myllytyksiä. Maalintekotehokkuus oli kuitenkin heikkoa aina kolmanteen erään asti.

Erikoistilanteet 

Ylivoimalle joukkue pääsi kolmesti.  Varsinaisen peliajan erikoistilanteissa peli pyöri Jukureiden kenttäpäädyssä, mutta maalivahti Sami Rajaniemi onnistui pysäyttämään kaikki Kärppien yritykset. Jatkoajalla Kärpät ratkaisi ottelun neljällä kolmea vastaan.

Kärpät oli alivoimalla vain kerran, ja onnistui purkamaan orastavat pyöritykset tehokkaasti.

Lähtökohdat 

Jukurit oli hävinnyt kauden kaksi ensimmäistä otteluaan. Erityinen murheenkryyni oli ollut joukkueen alivoimapeli, joka oli joutunut antautumaan neljä kertaa seitsemän rangaistuksen aikana.

Maalivahtipelaaminen 

Sami Rajaniemi oli iskussa. Erityisesti hän säväytti avauserässä, ja Michal Kristofin laukaukseen suoritettu venytys voi kuulua kauden torjuntakoosteisiin vielä pitkään. Jesse Puljujärvikin joutui pariin kertaan ihmettelemään Jukurien maalivahdit torjuntataitoa.

Ainoalle varsinaisen peliajan maalille Rajaniemi ei juurikaan voinut, kun Radek Koblizek ohjasi Shaun Heshkan laukoman kiekon ilmasta sisään.

Puolustuspelaaminen 

Kärpät pääsi laukomaan varsin runsaasti maalin edestä, joten parannettavaakin esitykseen jäi. Myös Kärppien poikittaissyötöt maalin edessä löysivät kohteeseensa turhan usein.

Jukurit oli kuitenkin kiekollisena kohtuullisen varma, eikä pahoja menetyksiä ratkaisevissa paikoissa nähty.

Hyökkäyspelaaminen 

Jukurit käänsi peliä nopeasti paikan tullen. Pitkiä pyörityksiä nähtiin harvoin, ja paremmat tilanteet tulivat pääosin suorista hyökkäyksistä. Näissäkin laukaukset lähtivät ajoittain liian kaukaa.

Erikoistilanteet 

Jukurit sai vain yhden ylivoiman, eikä sen aikana joukkue saanut kummoisiakaan tilanteita aikaiseksi.

Joukkue selvitti molemmat varsinaisen peliajan alivoimansa pitkälti Rajaniemen ansiosta, mutta jatkoajan vaativampi kolmella neljää vastaan -tilanne oli liikaa.

Erikoista 

Ottelun tuomaristossa nähtiin melkoinen ero kokemuksessa. Jari Levoselle ottelu oli jo 931. Liigassa, ja hänen rinnallaan Timo Ruuska teki pääsarjadebyyttinsä.

Ottelun ratkaisu 

Jatkoajalla Jakub Krejcikin vahva murtautuminen puolustuksen läpi toi Kärpille ylivoiman, jonka se käytti hyväkseen. Heshka ampui suoraan syötöstä kiekon maalin vasempaan kulmaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo