Jukurit jatkoi pisteputkeaan Kärppien kustannuksella – Petrus Palmu ratkaisi sooloillen jatkoajalla

Petrus Palmu ja Jukurit saivat taas juhlia.
Jukurit kaatoi Kärpät jo kolmatta kertaa tällä kaudella ja venytti pisteputkensa jo 11 ottelun mittaiseksi. Ratkaisijaksi nousi jatkoajalla Petrus Palmu.

Petrus Palmu kierteli jatkoajalla Kärppien puolustusalueella ympyrää, kunnes laittoi lopulta kiekon kärppävahti Stanislav Galimovin jalkojen välistä maaliin ja varmisti Jukureille jo yhdeksännen voiton viimeiseen kymmeneen peliin.

Lisäksi Jukurien pisteputki venyi 11 ottelun mittaiseksi. Vieraiden Aatu Räty pääsi jälleen pisteille edellistä seuraansa vastaan, tällä kertaa kahden kakkossyöttöpisteen verran.

Alku meni isäntien nimiin

Hieman niskan päällä avauserässä ollut Kärpät pääsi reilun viiden minuutin pelin jälkeen ylivoimalle Libor Zábranskýn poikittaisen mailan seurauksena. Kärppien toinen ylivoimaviisikko ei ehtinyt kauaa kentällä viihtyä, kun Petter Emanuelsson kaivoi kiekon kamppailutilanteesta Troy Bourkelle, joka pääsi b-pisteiden kaarien välistä melko vapaasti laukomaan kotijoukkueen johtoon.

Hieman myöhemmin Emanuelsson sai vielä siirtää paluukiekon Aku Rädyn laukauksen jäljiltä ohi voimattoman Oskari Salmisen, ja Kärpät karkasi kahden maalin johtoon. Erän lopulla myös Jukurit sai kokeilla ylivoimaa, ja Patrik Puistola pääsikin viimeistelemään ensimmäisen erän päätöslukemiksi 2–1 b-pisteen kaarelta.

Peli tasoittui ja maalivahti vaihtui

Toisen erän alku eteni hieman vierasjoukkueen hallinnassa. Esimerkiksi Petrus Palmu pääsi puolittaiseen läpiajoon, muttei saanut Mikko Niemelän heittäytymisen häiritsemänä viimeisteltyä tasoitusta. Hieman myöhemmin Oskars Batņa käänsi kiekon päädystä maalin eteen, josta se kimposi Kärppien Ludwig Byströmin luistimesta verkkoon.

Tasoituksen myötä Joel Blomqvist teki kotijoukkueen maalilla tilaa Stanislav Galimoville. Blomqvist ei ainakaan ulospäin näyttänyt loukkaantuvan tilanteessa, joten vaihto vaikutti hieman erikoiselta pelilliseltä ratkaisulta.

Kakkoserässä läpiajoja pääsivät kokeilemaan myös kotijoukkueen Saku Mäenalanen, jonka yritys pysähtyi maalivahti-Salmiseen, ja jo toista kertaa vieraiden Palmu, joka ei tällä kertaa saanut kiekkoa maalia kohti. Täten erätauolle siirryttiin tilanteessa 2–2.

Lisää ylivoimamaaleja ja ilmaveiviyritys

Kolmannessa erässä isäntien Julius Hermonen tarjosi korkealla mailallaan vieraille 2+2 -minuutin ylivoiman. Neliminuuttisen lopulla Šimon Stránskýn poikkisyöttö neliön läpi tavoitti Jarkko Immosen, joka siirsi Jukurit johtoon.

Heti seuraavassa vaihdossa oli Jukurien vuoro jäähyillä, minkä jälkeen oli Kärppien vuoro iskeä ylivoimalla, kun Ville Koivunen työnsi illan tehomiehen Emanuelssonin reboundin verkon perukoille.

Erän lopulla viihdettä tarjosivat erää muutenkin hallinneet vieraat: ensin Puistola torjutulla ilmaveiviyrityksellään ja myöhemmin Salminen maalintakaisella seikkailullaan, jota Kärpät ei kuitenkaan saanut hyödynnettyä.