Kärpät oli tyly isäntä Oulussa − JYP kaatui murskaavasti 6−2

LIIGA / Raportti
Kärpät juhli kauden avausottelussaan Oulussa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

JYP lähti kauden toiseen otteluunsa Ouluun hakemaan täydennystä pistesarakkeeseensa. Kauden avausottelussa JYP kaatoi Hippoksella Helsingin IFK:n 2−1 jatkoajalla. Kärpille puolestaan JYP-ottelu oli kauden ensimmäinen, vieläpä kotiyleisön edessä. Oulun Raksilaan olikin kerääntynyt hyvin yleisöä: 3740 katsojaa.

Ensimmäinen erä meni Kärppien komennossa. Kärpät siirtyikin heti alussa 1−0-johtoon, kun Mika Pyörälä sivalsi maalin edestä kiekon ohi JYP-vahti Markus Ruusun. JYPilläkin oli hetkensä: paras maalintekopaikka siunaantui, kun Andrew O'Brien ampaisi karkuun suoraan jäähyaitiosta mutta ei onnistunut yllättämään Kärppä-vahti Stanislav Galimovia.

Kärppien kovasta painostuksesta, JYPin jäähyilystä ja Juhamatti Aaltosen saamasta rangaistuslaukauksesta huolimatta numerot pysyivät ensimmäiselle erätauolle mentäessä 1−0-lukemissa. Aaltosen rangaistuslaukaus tuomittiin tilanteesta, jossa JYP-kapteeni Jan Ščotka sulki kiekon maalinedushässäkässä.

Kun et itse tee, kaveri tekee

Kärppien Ville Leskinen otti toisen erän ensimmäisellä minuutilla jäähyn kampituksesta, mutta JYP ei onnistunut tekemään maalia ensimmäisellä ylivoimallaan. Erän puolivälissä JYP pääsi pyörittämään kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimaa, mutta vierailijat eivät kuitenkaan onnistuneet ylivoimalla maalinteossa. Tämän jälkeen puolestaan Kärpät pääsi ylivoimalle. Saku Mäenalanen laukoi ja Atte Ohtamaa ohjasi maalin edestä kiekon reppuun Aleksi Salosen rangaistuksen aikana.

Kärpät otti vielä erän loppuun rangaistuksen väärästä vaihdosta. Sitä ei kuitenkaan ehditty pelata loppuun, kun Markus Ruusu pelasi kiekkoa liian kaukana maalistaan ja tästä tuomittiin Ruusulle rangaistus. Jäähyjen värittämä erä tarjosi tilanteita molempiin päihin. Ensimmäisen erän tavoin erän ainoan maalin iski Kärpät.

Päätöserän maalijuhlat

Kolmanteen erään lähdettiin Kärppien 2−0-johtoasemassa.
Erän ensimmäinen hyvä tilanne avautui, kun Aku Räty ja Julius Hermonen pääsivät kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen ja Räty vei Kärpät jo 3−0-johtoon Hermosen syötöstä. JYP kavensi erän puolivälissä, kun Joakim Kemell laukoi kiekon maalin.

Merkittävän 17-vuotiaan Kemellin osumasta tekee se, että hän on onnistunut tekemään maalin jokaisessa pelaamassaan Liiga-ottelussa. Otteluita nuorukaisen vyölle on kertynyt tässä vaiheessa kolme.

Kolmannen erän lopussa aukesi Kärppien ketsuppipullo: ensin Kärpät meni 4−1-johtoon, kun 18-vuotias Ville Koivunen iski Liiga-uransa avausmaalin komealla rannelaukauksella. Heti perään 5−1 maalin iski uusi Kärppä-hankinta Troy Bourke. Tämäkään ei Kärpillä riittänyt, sillä Aku Räty iski illan toisella maalillaan numeroksi 6−1. JYP kaunisteli vielä numeroita, kun Samuel Valkeejärvi onnistui maalinteossa ottelun loppuhetkillä. JYP ei saanut enää kunnollista kirivaihdetta päälle, vaan Kärpät meni menojaan ja näin pisteet jäivät Ouluun numeroin 6−2.

Molempien joukkueiden urakka jatkuu ensi keskiviikkona, kun JYP saa Jyväskylässä vastaansa TPS:n ja Kärpät kohtaa Oulussa HPK:n.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo