Tyly Kärpät jätti syvissä vesissä uivan Ilveksen maaleitta

Kärppien 2–0-maalin ohjannut Marko Anttila oli kirjaimellisesti näkyvä pelaaja, mutta paras oli kuitenkin nollapelin pelannut Leevi Meriläinen.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Oulussa pelattiin kärkipään kamppailu Kärppien ja Ilveksen välillä. Tällä kaudella Liigassa eniten maaleja tehnyt Kärpät oli vahva isäntä ja joukkue kukisti ailahtelevan Ilveksen 3–0.

Erittäin väkevästi esiintynyt Kärpät lisäsi Ilveksen ahdinkoa jättäen vierailijat nollille Oulun syysillassa. Leevi Meriläinen pelasi jo kauden kolmannen nollapelinsä Kärppien 3–0-voittoon päättyneessä ottelussa. Ilves puolestaan on lopputuloksen myötä peräti neljän ottelun tappioputkessa.

Ottelun alku oli melko tasainen. Siitä huolimatta selkeästi vaarallisemmat maalintekopaikat loi kotijoukkue, ja avauserän puolessa välissä Kasper Björkqvist pääsi kokeilemaan Ilves-maalinedustalta avausmaalin tekemistä.

Marek Langhamer pysäytti yrityksen ja heti perään Ilves sai loistavan paikan, mutta nyt vuorostaan Meriläinen torjui näyttävästi.

Vain hetkeä myöhemmin Kärpät lähti suoraviivaiseen hyökkäykseen, joka päättyi Langhamerin tarjoamasta irtokiekosta Joonas Kemppaisen tekemään 1–0-maaliin.

Kärpät pääsi kertaalleen kokeilemaan myös ylivoimaa. Ilveksen kestettyä oman alivoimansa joukkue sai hyvän hurmoksen päälle vielä erän loppuun. Pitkät hyökkäyspään pyöritykset eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta ja tauolle lähdettiin Kärppien johtoasemassa.

Kärppien näytös

Toinen erä eteni vahvasti kotijoukkueen komennossa, eikä Ilveksellä ollut muutamaa yritystä lukuun ottamatta mitään saumaa pysyä vauhdissa mukana.

Kärpät siirtyi heti puolentoista minuutin pelin jälkeen 2–0-johtoon. Oma koira puraisi, kun Marko Anttila ohjasi heti hyökkäyspään aloituksen jälkeen viivalta tulleen toimituksen maaliin. Maali käytiin varmuuden vuoksi vielä tarkastamassa videolta.

Ilveksen avauserän hyvästä avauspelaamisesta ei ollut toisessa erässä juuri mitään jäljellä. Erän puolivälissä päävalmentaja Antti Pennanen turvautui aikalisään.

Aikalisän tuoma apu jäi kuitenkin melko minimaaliseksi, eikä mennyt kuin muutama minuutti, kun Kärpät meni jo 3–0-johtoon. Ilveksen Tommi Tikka antoi varsin huolimattoman syötön, ja ennen ottelua neljänsadan runkosarjaottelun rajapyykistä palkittu Peter Tiivola sijoitti kiekon ohi Langhamerin.

Tunnetaso kohosi

Kolmannessa, tunteitakin kuumentaneessa, erässä Ilves sai käännettyä pelin painopisteen oululaisten puolustusalueelle. Erän alkupuolella paikkoja oli molemmilla, mutta sen jälkeen Kärpät siirtyi puolustavampaan pelaamiseen.

Ilves oli selkeästi paremmalla sykkeellä liikenteessä, mutta Santeri Virtasen läpiajo oli helppo pysäytettävä hyvin torjuneelle Meriläiselle. Vierailijoiden parhaimmistoon ottelussa kuulunut Balázs Sebők pääsi veivaamaan itsensä maalintekopaikoille, mutta tolppaa lähemmäksi ei hänkään päässyt.

Vielä erän lopussa Ilveksen turhautuminen omaan tehottomuutensa näkyi, kun Tikka hölmöili itsensä jäähylle. Ilves sortui vielä alivoimaisenakin uuteen jäähyn ja näin ollen Kärpille tarjoutui vielä mahdollisuus kaunistella loppulukemia kahden miehen ylivoimalla.

Enempää maaleja ei kuitenkaan tällä kerralla nähty ja Kärpät jatkoi pisteputkeaan tämän kauden kotiotteluissa. Vaikeaa ajanjaksoa läpikäyvä Ilves puolestaan jäi ensimmäistä kertaa pisteittä Oulussa sitten vuoden 2019 syyskuun.