Kärpät antoi Ilvekselle julman oppitunnin jääkiekosta − vieraiden maalivahtipeli lähinnä säälitti

LIIGA / Raportti
Kärpät laittoi tuulemaan heti ottelun alussa.
Kuva © Emmi Erkkilä emmi.erkkila@jatkoaika.com
Kärpät ja Ilves kohtasivat toistamiseen lyhyen ajan sisään. Mielenkiintoiset muutokset kummankin joukkueen kokoonpanossa toivat oman mausteensa lauantai-illan mittelöön. Ottelu ratkesi kuitenkin lopulta vieraiden maalilla.
Lähtökohdat 

Oululaiset joutuivat lähtemään otteluun ilman Jussi Jokista, joka istuu kahdeksan ottelun pelikieltoaan vielä pitkän tovin. Viikon takaiseen nähden Kärpät marssitti tolppien väliin eri miehen.

Maalivahtipelaaminen 

Patrik Rybar torjui voiton edellisestä Ilves-kamppailusta. Kotihallissa tositoimiin pääsi nuori Justus Annunen. Hän sai katsella vierestä, kun Kärpät teki tuhojaan hyökkäyspäässä. Kun vierailija alkoi saada hivenenkään painetta Annusen maalille, pystyi hän tekemään työnsä paineetta.

Puolustuspelaaminen 

Kärppien puolustusosasto ei joutunut liiaksi häärimään omassa päässä. Hyökkäyskyvyistä viitteitä antoi Ludwig Byström, joka veti 5−0-maaliin johtaneen tulisen rannekudin siniviivan tuntumasta.

Hyökkäyspelaaminen 

Kärpät aloitti terävästi, kun se iski kahdesta ensimmäisestä tilanteestaan maalit. Ensin 16-vuotias Aatu Räty teki ensimmäisen liigamaalinsa ja heti perään isoveli Aku Räty niittasi uransa toisen liigamaalin. Vielä, kun Mika Pyörälä lisäsi kotijohdon kolmeen maaliin, voidaan todeta Kärppien alun olleen murhaava.

Erikoistilanteet 

Kärpät pääsi ottelun aikana kokeilemaan myös ylivoimalla, mutta paikoista huolimatta erikoistilannemaaleihin oululaiset eivät illan aikana venyneet. Aikaisessa vaiheessa ratkennut ottelu saattoi vaikuttaa viimeisen puristuksen puuttumiseen.

Lähtökohdat 

Arttu Ruotsalainen toi jo KalPa-ottelussa tupsukorvien hyökkäyspeliin raikkautta ja tamperelaiset kaivoivatkin avausvoittonsa tähän kauteen. Ruotsalaisen ja Robert Leinon sentteröimillä ketjuilla oli iso vastuu myös Oulussa.

Maalivahtipelaaminen 

Ville Kolppanen pelasi runkosarjan kolme ensimmäistä kamppailua häviten ne kaikki. Hän pääsi lauantaina Oulussa tositoimiin, mutta yhden torjunnan ja kolmen takaiskun jälkeen luovutti paikkansa Lukáš Dostálille. Myös hän joutui antautumaan alta aikayksikön.

Dostál pelasi lopulta oman osuutensa iltapuhteesta kelvollisesti. Nuorukainen torjui useamman Kärppien hyvän paikan ja säilytti tasonsa vaikeista lähtökohdista huolimatta.

Puolustuspelaaminen 

Vierailla oli suuria vaikeuksia saada Kärppien hyökkääjiä kuriin. Luokattoman maalivahtipellin takia itseluottamus omaan pelaamiseen syötiin ennen avauserän puoliväliä.

Illan aikana Kärpät sai tukkukaupalla huippupaikkoja, ylivoimahyökkäyksiä ja jopa läpiajoja. Koko Ilves-alakerta oli alun linkopesun seurauksena sekaisin.

Hyökkäyspelaaminen 

Ilves ei ehtinyt saada hyökkäyspeliään millään lailla uomiinsa ennen kuin kamppailu oli jo ratkennut. Ottelun edetessä tamperelaiset saivat hieman jutun juonesta kiinni, mutta pistejuna oli huristellut siinä vaiheessa jo ohi.

Tupsukorvat haki toiseen erään tultaessa uutta virtaa ketjumuutoksilla. Joukkue sai pelin painopisteen ajoittain kohti Annusen vartioimaa maalia. Paikoille päästyään vieraat sortuivat tuhlailuun ja löperöihin ratkaisuihin.

Erikoistilanteet 

Ilves sai kammottavan alun jälkeen mahdollisuuden ylivoimalla, mutta tamperelaisten pelihuumoria oli jo sen verran nakerrettu, ettei erikoistilanteesta tullut mitään. Ilves ei toipunut tasapäiseen pelaamiseen enää saman ehtoon aikana.

Erikoista 

Vaikka ottelu sinänsä oli tamperelaisittain karmea, oli mittelön toinen erä kuitenkin kauden ensimmäinen 20-minuuttinen, jossa Ilves ei päästänyt maalia. Erässä Kärpillä oli puolenkymmentä läpiajoa ja Radek Koblizek pääsi yrittämään rangaistuslaukaustakin.

Ottelun ratkaisu 

Kärpät ratkaisi kamppailun jo alkuminuuteilla Ilves-vahti Kolppasen suosiollisella avustuksella. Kotijoukkue pelasi läpi illan tasapainoisesti ja teki otteillaan Ilveksen roolin ottelussa minimaaliseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo