Ilves piti haaveensa runkosarjavoitosta elossa − Kärpät nappasi tärkeän pisteen viime hetken tasoituksella

Ilveksen jatkoaikamaalin viimeisteli Les Lancaster.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Ilveksellä oli ottelussa panoksena runkosarjan voiton varmistaminen, Kärpillä suora pudotuspelipaikka.

Joukkueet lähtivät otteluun kovin panoksin. Kotijoukkue Kärpät lähti varmistamaan suoraa puolivälieräpaikkaa, kun taas vierasjoukkue Ilveksellä oli mahdollisuus varmistaa runkosarjan voitto.

Ottelun ensimmäinen erä oli kuitenkin varsin tasainen ja väritön, eikä kummankaan joukkueen kannattajille tullut aihetta ylimääräisiin sydämenlyönteihin. Avauserän loppupuolella Ilveksen Henrik Haapala pääsi läpiajoon, mutta kiekko kimposi maalin tolpasta ohi maalin. Ensimmäisessä erässä ei muutenkaan maalipaikoilla juhlittu, ja erätauon viettoon lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Ottelun toinen erä alkoi verkkaisesti. Vielä viidennen peliminuutin kohdalla tilanne oli edelleen maaliton. Kärpät pyrki kuitenkin muuttamaan tilanteen. Mahdollista Kärppien maalia tarkasteltiin hetken aikaa videoilta, mutta ottelun tuomaristo totesi, että kiekko ei Ilves-maaliin asti mennyt. Heti ottelun puolivälin krouvin jälkeen Ilves siirtyi johtoon. Eetu Päkkilä sai tasapainonsa menetettyään käännettyä laukauksen Kärppien maalia kohti, ja vierasjoukkue siirtyi 1–0-johtoon.

Jatkoa seurasi ajassa viisi minuuttia myöhemmin, kun Ilveksen Filip Westerlund laittoi Kärppien maaliverkot heilumaan toistamiseen. Syöttöpisteet maaliin merkittiin Matias Mäntykivelle ja Tommi Tikalle.

Erän loppupuolella Raksilan jäähallin mediakuutiolla huomioitiin Ilves-konkari Petri Kontiolaa, jolle kyseessä oli uran viimeinen runkosarjapeli Kärppien vieraana. Tauolle lähdettiin Ilveksen johtaessa 2–0.

Kolmannen erän alussa kotijoukkue pääsi ensimmäisen kerran ylivoimalle, kun Ilveksen Jarkko Parikka komennettiin jäähyaitioon. Tilanteesta ei kuitenkaan ylivoimamaalia syntynyt. Ajassa 47:16 Kärpät kavensi tilanteeksi 1–2, kun Cody Kunyk toimitti kiekon maaliin komeiden harhautusten päätteeksi.

Erän loppupuoli oli kovaa taistelua molemmin puolin, sillä panokset olivat kovat. Kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Kärpät otti maalivahti Leevi Meriläisen pois maaliltaan ottaakseen kentälle kuudennen kenttäpelaajan. Tämä tuotti myös tulosta, sillä Topi Niemelä tasoitti lukemiksi 2–2 vain 11 sekuntia ennen summerin sointia.

Kun jatkoaikaa oli pelattu vajaa puoliväliin, otti Kärppien Teemu Turunen rangaistuksen kiinnipitämisestä. Vierasjoukkue käytti tilanteen hyödykseen, ja pitkän painostuksen päätteeksi tamperelaisten sankariksi nousi Les Lancaster. Maaliin syöttäjiksi merkittiin Kontiola ja Haapala. Ilves otti matkaansa Oulusta kaksi sarjapistettä, Kärppien saldoksi jäi yksi piste.

Voiton myötä Ilves on sarjataulukossa toisena, pisteen paikallisvastustaja Tapparaa perässä. Kärpät puolestaan piti pintansa taistossa pääsystä kuuden parhaan joukkoon. Pisteen turvin oululaiset ovat edelleen sarjataulukossa kuudentena, vain paremman maalieron turvin tasapisteissä olevan HIFK:n edellä.