Tieksola kieputteli ja kahvitteli − Annunen mokasi, mutta torjui Kärpille rankkarivoiton

Tuukka Tieksola (1+2) oli pelipäällä HPK:ta vastaan.
Kuva © Emmi Erkkilä emmi.erkkila@jatkoaika.com
Kärpät oli HPK:ta etevämpi rankkarikisaan venyneessä kamppailussa Raksilassa. Sinnikkäät vierailijat nousivat pisteeseen kahden maalin takaa-ajoasemasta.

Tuukka Tieksola (1+2), Aku Räty (1+0, VM), Markus Nenonen (0+2) ja Justus Annunen olivat ottelun hahmot, kun Kärpät kukisti voittomaalikilpailussa HPK:n lukemin 4−3 (2-0, 1-3, 0-0, 0-0, 1-0). Annunen piti joukkuettaan pystyssä 27 torjunnalla, vaikka mokasikin HPK:n toisessa maalissa pahasti. Voitto oli Kärpille kotona kolmas peräkkäinen kotona.

Kärppien avauserä oli vakuuttava. Ensin Mikko Niemelä yllätti Eetu Laurikaisen helponnäköisesti etukulmasta. Kahden maalin johtoon Kärpät karkasi ylivoimalla, kun Aku Räty viimeisteli Tieksolan poikittaissyötöstä komealla laukauksella.

Erä ei ollut kuitenkaan yksipuolinen, ja HPK pelasi itsensä täysillä mukaan toisessa erässä. Sen viidennellä minuutilla osui Jere Innala, joka ohjasi kiekon maaliin ilmasta. Korkealta vispattua maalia tarkasteltiin pitkään videolta, mutta ottelun tuomarikaksikko päätyi lopulta hyväksymään osuman.

HPK oli lähellä tasoitusta pian avausmaalinsa jälkeen, mutta kolmannessa osumassa loisti jälleen Tieksola, joka vispasi kiekon sisään Shaun Heshkan ja Mika Pyörälän alustuksesta.

Vierasjoukkue kiri kuitenkin vielä samassa erässä tasoihin. Ensin Nenonen käytti hyväksi Annusen seikkailut maalin takana ja sai riiston jälkeen alustettua Kristjan Komben avoimelle maalille maalintekoon. Nenonen syötti myös Harri Kainulaisen tasoitusosuman.

HPK oli ottelussa isoja osia hallitsevampi osapuoli. Se sai huippupaikan vielä kolmannen erän loppupuolella voittomaalin tekoon, kun Shaun Heshka taklasi Kerho-pelaajaa poikittaisella päätä kohti. 2+10 minuutin rangaistus tiesi illan päättymistä siihen. Voittomaali nähtiin kuitenkin vasta voittolaukauksilla.

Sielläkin ratkaisevaan rooliin nousi nuoriso, kun Räty veivasi Kärpille voittomaalin. Kärppien kaksi pistettä pitivät sen vielä kolme napanneen Tapparan edellä neljäntenä. HPK otti jatkoaikatappiollaan viivan yläpuolella "säälipaikalla" olevaa Vaasan Sportia sen yhden pisteen verran kiinni. Ero on nyt seitsemän pistettä. Hämeenlinnalaiset jatkavat pelejään torstaina Jyväskylässä.