Kärpät nurin, HPK:n Joly ratkaisi voiton heti avausottelussaan

LIIGA / Raportti
Ossi Ikonen alusti voittomaalin.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti / https://www.instagram.com/fotokuutti
HPK avasi kauden pistesaldonsa kaatamalla Kärpät Oulussa jatkoajalla. Vieraiden sankari oli avausottelunsa runkosarjassa pelannut kanadalaisvahvistus Michael Joly.

Oulun Kärpät joutui taipumaan keskiviikon kotiottelussaan HPK:lle lukemin 1−2 (0−0, 0−1. 1−1, 0−1). Voittomaalin iski jatkoajalla myös joukkueen ensimmäiseen maaliin pisteen saanut Michael Joly (1+1). Ratkaisu syntyi jatkoajan toisella peliminuutilla.

HPK oli valmistautunut vieraspeliin hyvin. Kärppien pelaamisessa oli alusta asti runsaasti kiekkokontrollia ja huolellisuutta, mutta vieraiden tarkka ja maltillinen keskikaistan puolustaminen ei avannut liikaa paikkoja kotijoukkueelle. Kärpät pääsi toistuvasti kuljettamalla HPK:n alueelle, mutta ylivoimahyökkäyksiä tai keskialueen vauhtieroja se ei saanut luotua. Kärpät ajautui liian usein laitoihin ja nurkkiin, mistä sillä oli usein turhan kova työ kammeta vaarallisille maalintekopaikoille.

Tämän seurauksena paikkoja avautui tasaisesti myös vieraille, ja viimeistään toisessa erässä vaarallisimmat niistä tulivat HPK:lle. Kärppien maalilla Stanislav Galimov oli kuitenkin erittäin hyvin hereillä, eikä edes Antti Pihlströmin ovela nosto maalivahdin selkäpuolelle pudonnut maalin sisään.

Ottelu näytti menevän toisellekin erätauolle maalittomana. Tuolloin ohjat otti Joly, joka spurttasi poikittain läpi hyökkäysalueen ja syötti puolustajan paikaltaan nousseelle Arttu Pellille. Pellin terävä laukaus painui etuyläkulmasta sisään.

Kolmannessa erässä Kärpät puristi otettaan. Kaivattu tasoitus tuli vankasti molemmissa päissä uurastaneen Mika Pyörälän lavasta. Kärppien hyökkäys sisälsi liikkuvia paikanvaihtoja, joiden ansiosta HPK:n viisikko väsyi. Atte Ohtamaa laukoi ja Pyörälä painoi paluukiekon verkon perukoille ohi hyvän ottelun pelanneen Eetu Laurikaisen.

Jatkoajalla molemmilla oli paikkoja. Kärppien epäonnistuttua Joly spurttasi jälleen maalintekoon, mutta epäonnistui ensin. Galimovin ja Kärpät-puolustajan hutipurku valui kuitenkin maalille tulleelle Jolylle, joka piti näyttävällä omia luistimia kohti vedetyllä suojauksella kiekon Kärppien ulottumattomissa ja sitten ujutti sen maaliin. Kyseessä oli Jolyn avausmaali Liigassa ja HPK:n avauspisteet tämän kauden sarjassa.

HPK:n pelit jatkuvat perjantaina kotona Ässiä vastaan. Kärppien taival jatkuu lauantaina Raumalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo