Kärpät−HPK, ottelusarjaraportti: HPK nöyryytti Kärppiä − Larmille saunanraikas nollapeli

Markus Nenonen teki HPK:n avausmaalin.
HPK haki eleettömän varman vierasvoiton Oulun Raksilasta voittamalla Kärpät 3−0. Voitot ovat nyt Kerholle 2−1.
Lähtökohdat

Kärpät sekoitti otteluun kokoonpanojaan, jonka myötä Aleksi Mäkelä nousi pelaavaan kokoonpanoon ja Oskar Osala otettiin sivuun, jälkimmäinen määrittelemättömästä syystä.

Maalivahtipelaaminen

Veini Vehviläinen joutui tositoimiin heti ensimmäisen erän alusta. Pähkäily Markus Nenosen läpiajossa johti avausmaaliin, mutta varsinaisen virheen tilanteessa tekivät Kärppien liian syvään ajaneet puolustajat. Erän edetessä Vehviläinen pääsi tasolleen ja piti joukkuettaan pystyssä. Toisessa erässä verkko selän takana heilui kaksi kertaa, mutta Kärppien onneksi toinen maaleista hylättiin maalivahdin häirintänä.

Puolustuspelaaminen

Kärppien puolustukselle sattui tällä kertaa hyökkäyksien mukana yksilövirheitä. Ensimmäisessä maalissa varmistava pelaaja karkasi liian ylös, toisessa maalin alusti Jani Hakanpään selkeä harhasyöttö. Tarkkuus ei riitä tällä hetkellä.

Hyökkäyspelaaminen

Kärppien hyökkäyspelaamisessa ja pelinrakentamisessa oli tällä kertaa enemmän ryhtiä ja järjestelmällisyyttä kuin aiemmissa otteluissa, mutta toteutus jäi kuitenkin kaavamaiseksi suorittamiseksi. Pelaaminen ei tule nyt selkärangasta. HPK:n voitto ei ollut oikein missään vaiheessa ollut kunnolla uhattuna.

Erikoistilanteet

Kärppien ylivoimapelaaminen oli tänään aiemmilta pudotuspelikierroksilta tuttua tehotonta taapertamista. Kolme ylivoimaa, nolla maalia.

Lähtökohdat

HPK:lla alla voitto, vähän tarvetta muutoksiin. Henri Kanninen korvasi Miro Ruokosen nelosketjussa. HPK käytti tiistaina energiaansa oikeisiin asioihin, joten tarkoitus oli jatkaa samalla sykkeellä.

Emil Larmi oli hereillä alusta asti ja poimi ne kiekot, mitä tiiviisti pelanneen Kerho-viisikon läpi saatiin ammuttua. Toisessa erässä kuormaa tuli hieman enemmän, mutta Larmi selvisi siitäkin kahdeksalla torjunnalla ja nollalla päästetyllä. Nollapeliin riitti yhteensä 19 koppia.

HPK:n puolustaminen etenkin oman alueen keskustassa oli jämäkkää ja tarkkaa. Kärpät sai yllättävän vähän paikkoja parhaalta sektorilta, eikä päässyt syöttämään hyvin alueen läpi. Viimeisessä erässä Kärpät pidettiin enimmäkseen poissa parhailta maalintekopaikoilta.

Riittävän hyvää. HPK sai ottelussa aikaiseksi vain 16 laukausta kohti Veini Vehviläistä, mutta niistä kaksi meni maaliin. Sen jälkeen HPK:lle riitti tasainen kiekolla puolustaminen ja hallinta, joka kulutti aikaa kellossa.

Kaksi varsinaista ylivoimaa, ei onnistumisia niistä. Lopun nuhjaukset ja jäähyt tulivat toisensa poissulkevasti.

Erikoista

Erikoista oli Kärppien hampaattomuus ja tehottomuus. Kärppien tie menee nyt hopeaa kohti, jollei joukkue saa pian selkeää parannusta kiekolliseen pelaamiseensa ja erikoistilanteisiin.

Ottelun ratkaisu

Kerho iski heti alussa, kun Markus Nenonen teki avausmaalin jo ajassa 1.14. Se löi lisää löylyä toisessa erässä kesken Kärppien pienen parannuksen, kun Filip Riska ohjasi maalin edestä 2-0. HPK:n puolustuspelaaminen sekä Emil Larmin tarkka pelaaminen nöyryyttivät Kärppiä kauden tärkeimmillä hetkillä. Kärppien viisikkopelin yksilövirheillä oli merkittävä osuutensa. Kova ryöstä HPK:lta.