HPK:n tasapaino oli kauhun tasapainoa - Heshka pommitti Kärpille voiton

LIIGA / Raportti
Kärpät ei antanut HPK:lle siimaa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa napannut Kärpät oli ylivoimainen HPK:ta vastaan. Vieraat jäivät tällä kertaa selkeästi isäntien jalkoihin pelin hallinnassa. Kotijoukkueen 4-0-voiton sankari oli kaksi maalia tehnyt Shaun Heshka.
Lähtökohdat 

Kärppien maalinteko oli tökkinyt, mutta oman pään tiukan pelin ansiosta myös verkko oli heilunut vähän. Kolmen pisteen voittoja ei ollut niistäkään peleistä, joita se hallitsi selkeästi.

Maalivahtipelaaminen 

Veini Vehviläinen oli totutun rauhallinen verkollaan. Kauneusvirheenä voidaan pitää ensimmäisen erän tilannetta, jossa Vehviläinen pomputti päädyn kautta tullutta kiekkoa ja oli lahjoittaa Kerholle "söpsön" tyhjään maaliin. Kauden ensimmäiseen nollapeliin vaadittiin 23 torjuntaa.

Puolustuspelaaminen 

Kärpät karvasi enimmäkseen yhdellä kärkikarvaajalla ja keskittyi rakentamaan siitä sumppuja keskialueelle. Se sai ohjattua HPK:n nousevia pelaajia aikaisessa vaiheessa laidalle ahtaaseen paikkaan. Tämä vaikeutti HPK:n kokemattoman puolustuksen avauspeliä.

Omassa päässä Kärpät oli mukavan aggressiivinen. Se iski paikan tullen hanakasti kiinni ja pelasi HPK:n vetoja hankaliin kulmiin.

Hyökkäyspelaaminen 

Hyvä puolustuspelaaminen ja HPK:n kenttätasapainon horjuttaminen loi Kärpille mukavasti paikkoja parhaalta maalintekosektorilta. Puolustus oli paras hyökkäys. Kärpät loi paikkoja monipuolisesti.

Kolme maaleista tehtiin lähietäisyydeltä ja neljäs Shaun Heshkan viivapommilla. Miska Humalojan maali oli tosin myös viivalaukauksen ohjuri.

Erikoistilanteet 

Alivoimalla kotijoukkueen neliö toimi kokonaisuutena hyvin. Kiekkoa lähinnä ollut hyökkääjä painosti erittäin aggressiivisesti ja rohkeasti HPK:n kiekollista pelaajaa viivassa tai laidassa. Se toimi, eikä HPK:n viivan kautta tehty kolmiopelaaminen päässyt kunnolla jauhamaan.

Kaikki Liigan otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/otteluvideot/liiga
Lähtökohdat 

HPK:lla oli allaan kolme hyvää peliä ja romahdus HIFK:n vieraana. Siinä missä kiekollinen peli toimi mukavasti TPS:ää, Tapparaa ja Ässiä vastaan, oli edellisessä pelissä HPK vastaantulija. Peli oli neljäs viime kauden välieräjoukkueen kohtaaminen viiteen ensimmäiseen otteluun.

Maalivahtipelaaminen 

Tiistai ei ollut Emil Larmin paras päivä. Oma pelaaminen toimi asiallisesti, mutta tällä kertaa häntä päästiin häiritsemään liikaa lähietäisyydeltä. Tämä hajotti Larmin pelaamista - maalivahti joutui poukkoilemaan liikaa maalinedustallaan. Eniten takaiskut menivät kuitenkin kenttäpelaajien piikkiin.

Puolustuspelaaminen 

HPK:n puolustuspelaaminen toimi Kärppiä vastaan vain paikoin. Kenttätasapainon horjuminen aiheutti kuitenkin sen, että karvaus ei ollut totutun tehokasta. Hyökkäyspäässä se joutui puolustamaan siirtokiekkojen jälkeen, oli usein myöhässä, ja ketjut olivat väsyneitä vaihtojen alettua ensin omasta päästä. Otto Paajasen ketju oli tasapainoisin. Myös Philippe Cornet rouhi mukavasti. Omassa päässä nuori puolustus oli tällä kertaa paikoittain helisemässä.

Hyökkäyspelaaminen 

HPK:n hyökkäyspeli toimi kunnolla vain silloin, kun karvaus onnistui. Silloin hyökkäyspään pelaaminen oli paikoin näppärän näköistä ja vauhdikasta sekä ratkaisuihin halukasta. Pelin rakentaminen omasta päästä sen sijaan oli varsin vaikeaa. Kiekollinen pelaaja ajautui ahtaalle ja syöttöjen laatu kärsi. Hyökkäysalueelle pääsyt oli vaivalloista.

Erikoistilanteet 

HPK ei saanut ylivoimallaan takakolmiota kunnolla toimimaan Kärppien aggressiivisen paineen alla. Itse muotti on kunnossa, ja laidoilta löytyy molemmin puolin laukaisu-uhkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo