HPK:n bensa loppui Oulussa – Kärpille helpot kolme pistettä

Kärpät juhlii ylivoimaonnistumistaan.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kärpät ja vierasjoukkue HPK lähtivät otteluun eri lähtökohdista. Kotijoukkue oli pelannut kahteen viikkoon kolme ottelua, kuin HPK:lle tämä oli kuudes ottelu kymmeneen päivään. Vierailta loppui bensa ja Kärpät otti kolme pistettä numeroin 4–1.

Ottelun käsikirjoitus oli selvä jo ensimmäisistä minuuteista lähtien. Kotijoukkue oli pari potkua vieraita edellä ja yksinkertaisesti luisteli vastustajiltaan tilan ja ajan pois.

Se sai HPK:n tekemään puolustusalueella useita virheitä, joista yhdestä Ville Koivunen vei kotijoukkueen 1−0 johtoon.

Kärpät vyörytti pitkiä hyökkäysalueen rumbia ja varsinkin ylivoimalla heillä oli muutama todella vaarallinen maalintekopaikka. Vain maalivahti Daniel Lebedeffin paraatipelastukset pitivät numerot tiukassa.

Kärpät sai toiseen erään unelma-alun, kun Teemu Turunen laukoi joukkueen 2−0 johtoon. Laukaus ei ollut kummoinen, mutta maskin taakse jäänyt maalivahti Lebedeff oli voimaton.

Kärpät teki myös seuraavan maalin, kun hienon kuvion päätteeksi verkkoa heilutti vuorostaan Ville Leskinen. Numerot 3−0 lisättynä siihen, että Kärpät vyöryi HPK:n maalille kuin ylivoimaa pelaten, antoivat viitteitä siitä, että ottelu oli ratkaistu.

HPK sai aikaan kavennuksen ylivoimalla, kun maalinteossa onnistui Jere Jokinen. Vaikka lisämaaleja ei enää nähty, jatkui ottelun käsikirjoitus samanlaisena. Lebedeff oli edelleen mies paikallaan erän kahdesta takaiskusta huolimatta.

Vieraat olisivat tarvinneet viimeiseen erään lisävaihteen, jotta he olisivat taistelleet uskottavasti pisteistä. Bensa vaan ei riittänyt ja Kärpät kaunisteli vielä ylivoimalla loppunumeroiksi 4−1. Maalin teki Petter Emanuelsson.

Kärpät otti neljännen voittonsa putkeen ja maalivahti Leevi Meriläinen pelasi ensimmäisen ottelunsa Liigassa torjuen 16 kertaa.