Yhden erän pelaaminen ei riittänyt Kärpille − HIFK:n tehoketjun neljä osumaa toivat voiton

LIIGA / Raportti
HIFK:n kärkinimet tehoilivat voiton arvoisesti.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kärpät on erikoistunut viime aikoina kaksijakoisiin otteluihin, eikä lauantaikaan tehnyt poikkeusta. Kaksi erää kotijoukkue oli täysin unessa ja joukkue vihellettiin toiselle erätauolle. Kärpät heräsi ja teki kolme maalia päätöserässä, mutta pisteisiin se ei riittänyt, vaan loppulukemat taululla olivat 3−4.

Kahden ensimmäisen erän aikana kotijoukkue Kärpät ei saanut mitään merkittävää aikaiseksi, vaan HIFK:n ykkösketjun tehoilu vei vieraat neljän maalin johtoon. Iiro Pakarinen teki maaleista kaksi, Juha Jääskä ja Kristian Vesalainen kumpikin yhden. Kärpät ei saanut kolmikkoa kuriin juuri millään ketjulla, sillä osumia oli vastaanottamassa kolme eri hyökkäysketjua.

Kolmannessa erässä Kärpät sai aikaan kirin, ja viimeisen minuutin aikana joukkue pääsi hakemaan jopa pelin tasoitusta, mutta haluttua tulosta ei tullut, ja näin HIFK keräsi viikonlopun tuplasta täydet pisteet.

Kuuden parhaan joukkueen viivalla tilanne tasoittui entisestään, ja sekä Kärpät, Pelicans ja lauantain myöhäisottelua pelaava KalPa ovat HIFK:ta pisteen edellä. Nelikosta yksi joutuu aloittamaan pudotuspelit ensimmäiseltä kierrokselta, kolme pelaa varmuudella puolivälierissä.

Kärpät löysäili ensimmäiset kaksi erää

Edellisen ottelun tapaan HIFK aloitti ottelun paremmin. Avausmaalista vastasi Kristian Vesalainen, joka pääsi laukomaan Ilari Melartin laukauksen paluukiekosta kiekon ohi Leevi Meriläisen.

Muutenkin HIFK hallitsi peliä selvästi, vaikka varsin paljon peli menikin kulmissa pyörimiseksi. Kärpät oli omissa hyökkäyksissään jonkun verran suoraviivaisempi ja sai omat laukauksensa paremmin kohti maalia.

Pariin otteeseen erässä nähtiin pientä nahinaa, ja jälkimmäisestä Teemu Tallberg komennettiin rangaistusaitioon. Näin Kärpät sai pelata ensimmäisen erän lopun ja toisen erän alun ylivoimalla.

Toisessa erässä Kärpät sai painetta alun ylivoimalla, mutta sen jälkeen peli eteni tasaisena ja molemmat saivat luoduksi painetta. Huomattavat maalipaikat olivat edelleen vähissä, sillä puolustuspeli oli molemmilta joukkueilta vahvaa erän ensimmäisen puoliskon ajan.

HIFK sai tehtyä maalin pitkän pyörityksen jälkeen. Jääskä pääsi laukomaan Vesalaisen syötöstä vieraiden toisen osuman. Laukaus lähti varsin kaukaa, b-pisteiden takakaarien välistä, ja yllätti Meriläisen. Lisää tuli pari minuuttia myöhemmin, kun Pakarinen pääsi iskemään maalin läheltä varsin helposti kolmannen maalin.

Kärpät näytti sen jälkeen varsin alistuneelta, vaikka yksi vastahyökkäys johtikin Ville Koivusen tolppalaukaukseen. Kun HIFK:n ykkösketju pääsi taas kentälle, Pakarinen teki Jääskän loistosyötöstä toisen maalinsa. Kakkossyöttö merkittiin Vesalaiselle, jolle piste oli jo ottelun neljäs. Samalla ottelusta tuli Meriläiselle kauden ensimmäinen, jossa hän tuli päästäneeksi neljä kiekkoa ohitseen.

Kolmannessa erässä Kärpät ei näyttänyt kovinkaan hyvältä, mutta sitten vasta päätöserässä kehiin päässyt Julius Hermonen murtautui maalille. Häntä rikottiin ja tilanteesta oli tulossa rangaistus, mutta Hermonen taisteli kiekon Tuukka Tieksolalle, joka pääsi sijoittamaan tyhjiin. HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen käytti valmentajan haaston, joka ei onnistunut, joten Kärpät pääsi heti yrittämään toista kavennusosumaa.

Ottelua oli jäljellä neljä minuuttia ja kahdeksan sekuntia, kun Kärpät nousi kahden maalin päähän. Marko Anttila pyöri tehokkaasti hyökkäysalueella, laukoi siniviivalta ja Arttu Hyry pääsi ensimmäisenä paluukiekkoon.

Kolmisen minuuttia ennen loppua Meriläinen otettiin pois maaliltaan ja Kärpät lähti hakemaan kuudella lisäosumia. Sellainen tuli lopulta reilu minuutti ennen loppua Joonas Kemppaisen toimesta.

Viimeinen minuuttikin oli hurjaa pyöritystä HIFK:n päässä, ja aivan loppusekunneilla maalin eteen syntyi ruuhka, joka päättyi vihellykseen sekunti ennen loppua. Kärpät voitti vielä viimeisen aloituksen, mutta maalia kohti viimeistä laukausta ei saatu.

Viimeisellä viikolla Kärpillä on ohjelmassa kaksi kotiottelua, joissa vastustajina ovat runkosarjan voitosta kilvoitteleva Ilves sekä epätoivoista pudotuspelikamppailua käyvä Jukurit. HIFK pelaa vierasottelut pudotuspelien ulkopuolelle jääviä SaiPaa ja JYPiä vastaan sekä saa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella urakkaansa jatkavan TPS:n vieraakseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo