HIFK pitkän kaavan kautta voittoon Oulussa

LIIGA / Raportti
Kärppien ja HIFK:n taisto venyi voittomaalikilpailuun.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kärppien ja HIFK:n odotettu ottelu päättyi vieraiden eduksi lukemin 4−3. Jere Innala nousi suurimmaksi sankariksi tehtyään maalin niin peliajalla kuin voittomaalikilpailussakin.

Otteluun oli saapunut 5882 katsojaa, mikä on Kärppien paras lukema tällä kaudella. Ratkaisua haettiin lopulta jatkoajalta. Puolitoista minuuttia ennen sen päättymistä HIFK:lle sattui vaihtovirhe ja Kärpät pääsi ylivoimalle. Se ei tuonut tulosta, ja lopullinen paremmuus ratkaistiin voittomaalikilpailussa.

HIFK:n ensimmäinen laukoja Jere Innala laukoi kiekon Joel Blomqvistin jalkojen välistä maaliin ja toi vieraille kaksi pistettä. 

HIFK hallitsi ottelun alkuminuutteja vahvasti, ja Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki käyttikin ensimmäisen mainoskatkon käydäkseen kuvioita uudestaan läpi. Se ei kuitenkaan auttanut, vaan HIFK siirtyi pian johtoon. Johan Motin antoi hienon syötön pakkien väliin ja Eetu Koivistoinen pääsi läpi, eikä erehtynyt.

HIFK haki useaan otteeseen hybridipitkiä, mutta ei juurikaan onnnistunut luomaan niiden avulla tilanteita. Peli pysyi kuitenkin vahvasti vieraiden hallussa. Kärpät pääsi kuitenkin yhdestä vastahyökkäyksestä iskemään kiekon tolppaan. Asialla oli tulokkaiden pistepörssiä johtava Ville Koivunen.

Kärpät sai otetta jälkimmäisen mainoskatkon jälkeen ja joukkue pääsikin pian pelaamaan viidellä kolmea vastaan, kun ensin Yohann Auvitu rikkoi Saku Mäenalasta ja perään Rony Ahonen löi kiekon katsomoon. Petter Emanuelsson pääsi kuvion jälkeen iskemään kiekon maaliin.

Toinen erä alkoi vauhdikkaasti liki viiden minuutin pelikatkottomalla pätkällä. HIFK sai ennen erän puoliväliä kaksi ylivoimaa, joista jälkimmäisen aikana Kärpät pääsi jopa vahvaan vastahyökkäykseen sortuen kuitenkin liikaan näpertelyyn. HIFK iski kuitenkin vielä itsensä johtoasemaan, kun Innala onnistui ohittamaan Blomqvistin hyvän kuvion jälkeen.

Micke-Max Åstenin ja Casey Wellmanin kärhämä keskialueen aloituksessa johti HIFK-hyökkääjän jäähyn, mutta Kärpät ei saanut ylivoimansa aikana juuri mitään aikaiseksi. Myöskään HIFK ei onnistunut hyödyntämään erän kolmatta ylivoimaansa, joten toiselle erätauolle mentiin maalin vierasjohdossa.

Kärpät tuli tasoihin vain 20 sekunnin jälkeen, kun Mäenalanen pelattiin nopealla kuviolla maalipaikaan, ja näin hän teki ensimmäisen maalinsa olympiavoittajana. Reid Gardinerin korkea maila 500. liigaotteluaan pelanneeseen Mikko Niemelään toi Kärpille ylivoiman kolmisen minuuttia myöhemmin. Peli pyöri vahvasti HIFK:n päässä, mutta vieraiden uhrautuminen takasi sen, että peli säilyi tasalukemissa.

Mäenalasen ilta musteni erän puolivälissä, kun hän sai 2+10-minuuttisen taklauksen osuessa Gardineria päähän. Rangaistus vie Mäenalasen pelikieltoon seuraavassa ottelussa. Kärpät kesti alivoimansa, mutta sen jälkeen Iiro Pakarinen vei vieraat kolmatta kertaa ottelussa johtoon maalin edestä.

Teemu Turunen otti hyökkäyspään rangaistuksen kampattuaan David Sklenička. Kärpät ei onnistunut ylivoimalla, mutta kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua kotijoukkue onnistui. Julius Junttilan laukauksen jälkeen Arttu Hyry pääsi laittamaan paluukiekon maaliin.

Kärpille tappio oli ensimmäinen sen jälkeen, kun Marjamäki otti valmennusvastuun viime sunnuntaina. Oululaisjoukkue ei voi vielä olla varma pudotuspelipaikastaan, eikä sen loppuosa ohjelmasta ole helppo.

Jäljellä ei ole enää yhtään ottelua pudotuspeleistä varmasti putoavia joukkueita vastaan, joskaan niitä ei ole jäljellä myöskään tällä hetkellä viivan alla olevalla Pelicansilla. HIFK roikkuu tällä hetkellä sarjan kuudennella sijalla ja taistelee näillä näkymin vielä kotiedusta puolivälieriin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo