Peto oli pataa sitkeämpi – Kärpät voittoon Meriläisen nollapelillä

Leevi Meriläinen takasi torjunnoillaan Kärppien voiton.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Tasainen ja vauhdikas ottelu päättyi Kärppien voittoon 2–0. Kasper Björkqvistin avauserän maali jäi ottelun voitto-osumaksi. Kotijoukkueen maalilla Leevi Meriläinen pelasi kauden toisen nollapelinsä.

Oulun tiistai-illassa kohtasivat sarjan eniten maaleja tehnyt joukkue Kärpät, sekä toiseksi vähiten maaleja tehnyt joukkue Ässät. Kun myös viiden ottelun kuntopuntarissa joukkueet löytyivät vastakkaisista päistä, oli kotijoukkue Kärpät selkeä ennakkosuosikki otteluun lähdettäessä.

Molemmat joukkueet esittivät aktiivista ja suoraviivaista jääkiekkoa Ässien viedessä laukaisu- ja kiekonhallintatilastot nimiinsä. Vauhdikas ja viihdyttävä ottelu tarjosi erinomaista maalivahtipeliä, mutta maalinteossa onnistui vain kotijoukkue. Tasainen ottelu päättyi Kärppien voittoon lukemin 2–0.

Vauhdikas avauserä suoraviivaista jääkiekkoa

Ottelun avauserä tarjosi vauhdikasta jääkiekkoa. Molemmat joukkueet hyökkäsivät nopeasti ja suoraviivaisesti ja laukoivat aktiivisesti.

Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 8.32, kun kiekko päätyi maalin edessä päivystäneelle Kasper Björkqvistille, joka laukoi pelivälineen ohi hyvin torjuneen Ässät-vahti Niklas Rubinin.

Myös Ässät oli lähellä onnistua maalinteossa avauserässä, kun Ian McCoshenin laukoma kiekko oli jo lipumassa maaliin, mutta Kärppä-puolustaja Atte Ohtamaa ehti riittävän ajoissa väliin.

Avauserän tasaisuutta kuvastivat maalivahtien torjunnat, jotka kirjattiin tasan 10–10.

Edes erikoistilanteet eivät tuoneet lisäosumia toisessa erässä

Toinen erä alkoi yhtä vauhdikkaasti kuin ensimmäinenkin. Kärpät sai illan ensimmäisen ylivoimansa erän alkuhetkillä, mutta koko kauden joukkuetta vaivannut ylivoiman tehottomuus jatkui, eikä Kärpät saanut edes kunnollista maalipaikkaa luotua.

Melkein heti ylivoiman perään avausmaalin tehnyt Björkqvist oli lähellä tehdä jo illan toisen maalinsa, kun tämän laukaus osui Ässä-maalin takatolppaan ja kimposi maaliviivan suuntaisesti ulos.

Kärpille tuomittiin erän puolivälissä rangaistuslaukaus, mutta Ässät-vahti Rubin koppasi Cody Kunykin yrityksen eleettömästi räpylällään.

Ässät sai oman mahdollisuutensa ylivoimalla Kärppien Ville Koivusen otettua kaksiminuuttisen kampituksesta, mutta ei pystynyt tätä hyödyntämään.

Kärpät piti pintansa loppuun saakka

Kahden ensimmäisen erän tapaan päätöserä oli vauhdikasta ja suoraviivaista jääkiekkoa. Kolmannessa erässä maalia haettiin jopa ilmaveivillä. Kärppien Teemu Turusen ovela yritys ei kuitenkaan tuottanut maalia.

Ässien erän paras paikka siunaantui reilu viisi minuuttia ennen ottelun loppua Niklas Appelgrenille, joka pääsi yrittämään Leevi Meriläisen ohittamista kahdesti, mutta kärppävahdin huikea venytys säilytti lukemat 1–0:ssa.

Ässät haki vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta maalinteossa onnistui Kärppien Julius Junttila, joka viimeisteli tyhjään maaliin ottelun loppulukemiksi 2–0.

Tämä tiesi kauden toista nollapeliä Kärppien maalivahti Leevi Meriläiselle, joka torjui ottelussa yhteensä 32 kertaa.