Oulussa nuhjattiin hengetön iltapuhde

LIIGA / Raportti
Patrik Rybar oli hyvässä iskussa myös Ässiä vastaan torstaina torjuen nollapelin.
Kuva © Jarno Hietanen
Ässien vierasmatka kiersi Kuopion kautta Ouluun, jossa torstaina oli vastassa loistavasti kauden aloittanut Kärpät. Peli osoittautui lopulta hengettömäksi ja tylsähköksi nyhjäykseksi, jossa kotijoukkue veti pidemmän korren päätöserän maalien avulla.
Lähtökohdat 

Kotijoukkue pääsi lähtemään iltaan pieneltä tauolta, sillä Kärppien edellinen ottelu pelattiin viime lauantaina. Oululaisten kausi on tähän mennessä edennyt mainiosti, sillä joukkue on hävinnyt ainoastaan yhden ottelun.

Maalivahtipelaaminen 

Patrik Rybar onnistui tontillaan mainiosti torjuen nollapelissään muun muassa pari Ässien läpiajotilannetta.

Puolustuspelaaminen 

Oululaisten puolustus ei päässyt helpolla torstaina, mutta viimeistään päätöserässä Kärppien rutiini myös omassa päädyssä alkoi näkyä vieden lopullisesti terän Ässien maalintekoyrityksiltä.

Hyökkäyspelaaminen 

Kärppien hyökkäyspeli oli ajoittain uneliasta ja porilaiset pääsivät hallitsemaan ottelua. Päätöserässä kotijoukkue löysi viimein keinon ohittaa ässäpuolustus ja sai paremman hengen päälle myös hyökkäykseensä.

Erikoistilanteet 

Kärpät onnistui täydellisesti alivoimapelissään pilaten vierailijoiden mahdollisuudet maaleihin. Kolmannessa erässä oululaiset pääsivät muutamaan otteeseen jopa alivoimahyökkäykseen, mutta Tarasov onnistui pitämään Ässät pelissä mukana.

Ylivoimalla Kärpätkään ei maalia päässyt tuulettamaan, mutta suhteellisen vaivattomasti peli kuitenkin pyöri.

Lähtökohdat 

Ässät palasi tiistaina takaisin voittokantaan muutaman tuloksellisesti heikomman ottelun jälkeen. Joukkueen alkukausi on ollut varsin pirteä muutamaa notkahdusta lukuunottamatta.

Maalivahtipelaaminen 

Porilaisten maalilla torjuntavuorossa oli nuori Daniil Tarasov. Mies torjui Kärppien yrityksiä varmoin ottein ässäpuolustuksen viimeisenä lukkona ja teki muun muassa avauserässä näyttävän tuplatorjunnan.

Puolustuspelaaminen 

Ässien puolustuspelaaminen oli jälleen uhrautuvaa − erityisesti Valtteri Pihlajamäki blokkasi kiekkoja tapojensa mukaan ahkerasti. Kärpät sai viimeisessä erässä paremmin peliä hallintaansa, ja tällöin myös Ässien puolustus joutui tiukemmalle sortuen ajoittain turhaan hätiköintiin.

Hyökkäyspelaaminen 

Jopa hieman yllättäen Ässät onnistui paikoitellen hallitsemaan hyökkäyspeliä. Erityisesti toisessa erässä porilaiset pääsivät hyville maalintekopaikoille, mutta viimeistelystä puuttui terävyys.

Ensimmäisissä otteluissa maalinteossa kunnostautunut Edwin Hedberg pääsi läpiajoon avauserässä, mutta Rybar torjui tilanteen.

Erikoistilanteet 

Pelin puolivälin paikkeilla porilaisilla oli lähes kaksi minuuttia aikaa yrittää johtomaalia kahden miehen ylivoimalla, mutta yritykset päättyivät toistuvasti Rybarin suojuksiin. Ässien helmasyntinä kaudesta toiseen tuntuu olevan juuri ylivoimapeli eikä ainakaan toistaiseksi Ari-Pekka Selinkään ole löytänyt pakkopeliin sujuvuutta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo