Kärpät esitteli kotiyleisölleen tukun uusia pelaajia – Juhamatti Aaltonen tarjosi makeaa mahan täydeltä hattutempun muodossa

LIIGA / Raportti
Juhamatti Aaltonen sai vierelleen tutun pelaajan, kun Julius Junttila siirtyi loppukaudeksi Ouluun.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Maanantai-illan ainoa Liiga-kamppailu pelattiin Oulussa, kun Kärpät esitteli kotiyleisölleen uusia pelaajia ottelussa Ässiä vastaan. Kaukalossa oli kuitenkin yksi näkyvä tähti, sillä Juhamatti Aaltosen hattutemppu siivitti kotijoukkueen voittoon lukemin 4–1.

Kärpät julkaisi aiemmin päivällä Julius Junttilan sekä David Skleničkan loppukauden kattavat sopimukset, minkä lisäksi päävalmentajan vaihdoksesta ilmoitettiin eilen. Lauri Marjamäki sekä Helsingistä saapuneet pelaajat olivat välittömästi mukana illan kamppailussa.

Lisäksi Kärppien kokoonpanossa jo aiemmin esiintyneet Antti Kalapudas sekä Damir Musin pelasivat ensi kertaa kotiyleisön edessä Oulussa. Uusista hankinnoista etenkin Junttila esiintyi vahvasti edukseen antamalla muun muassa loistavan jättösyötön maaliin johtaneessa tilanteessa. 

Ottelun näkyvin hahmo oli kuitenkin hattutempun iskenyt Juhamatti Aaltonen.

Kolmesta maalista ensimmäinen syntyi rangaistuslaukauksesta, toinen Junttilan jättösyötön sekä Saku Mäenalasen poikkisyötön jälkeen ja viimeinen täysosuma syntyi omasta päästä, kun Aaltonen laukoi kiekon laidan kautta tyhjään Ässä-maaliin.

Hattutemppu oli Aaltosen Liiga-uran kolmas. Aiemmin hän on iskenyt kolme maalia samassa ottelussa Pelicansin ja HIFK:n paidassa.

Erikoisten maalien ilta

Ottelun alku mentiin oululaisten komennossa, mutta kunnollisia laukaisupaikkoja kotijoukkue ei siitä huolimatta saanut aikaan. Avausmaalin iski vierasjoukkue Ässät nopeasti auenneesta tilanteesta.

Maalintekijänä kunnostautui kauden viidennellä osumallaan Roni Sevänen, joka laukoi kiekon suoraan viivasta Joel Blomqvistin selän taakse. Avauserässä molemmilla joukkueilla oli myös mahdollisuus ylivoimamaalin iskemiseen, mutta erätauolle lähdettiin vierasjohdossa 1–0.

Toisessa erässä Kärpät iski nopeaan tahtiin kaksi maalia, ja molemmista vastasi Aaltonen. Ensin ajassa 23.37 rangaistuslaukaus upposi sisään ja reilut kaksi minuuttia myöhemmin Konstantin Volkov oli voimaton maatessaan jään pinnassa, kun Aaltonen löi pelivälineen suoraan syötöstä puolityhjään nuottaan.

Ässien valmennus otti aikalisän, minkä jälkeen joukkue sai muutaman hyvän pyörityksen Blomqvistin maalille. Turhan useasti pelaajat pyyhkivät vain lumet pois kiekon päältä, jolloin laukauksia kohtia maalia ei tullut. Kiekko tuntui muutenkin pomppivan vieraiden lavassa normaalia enemmän.

Porilaisten viimeistelystä puuttui luovuus

Kolmannessa erässä kumpikin joukkue sai jälleen ylivoimamahdollisuuden, mutta ainoastaan Kärpät käytti omansa hyödyksi Mika Pyörälän iskiessä 3–1-maalin Troy Bourken sekä Petter Emanuelssonin esityöstä. 

Ässät yritti vielä ilman maalivahtia, mutta 11 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua Aaltonen pelasi kiekon omalta alueelta laidan kautta suoraan tyhjään maaliin.

Aaltonen ei tilanteessa yrittänyt maalintekoa, vaan ainoastaan purkukiekkoa, sillä mies oli itsekin yllättynyt tilanteesta, eikä Aaltonen edes katsonut maalia päin.

Vaikka laukauksissa ei suurta eroa ollut, niiden laadussa oli kuitenkin eroja, sillä vierasjoukkue ei päässyt parhaimmille maalintekosektoreille ja jos sinne päästiin, viimeinen huolellisuus uupui.

Kärpät pelasi viisaasti johtoasemassa ottaen selkeitä viivelähtöjä sekä ajoittain vetäytymällä puolustamaan viisikkona. Ajoittain se joutui puolustuskannalle pidemmäksi aikaa, mutta joukkue selvitti tilanteet viisaasti lyhyillä syötöillä sekä kiekonriistoilla.

Kärppien pelaamisessa vielä parannettavaa

Ottelun jälkeen Aaltonen oli C Moren haastattelussa mietiskelevän oloisena ottelun voitosta huolimatta. Uusia joukkuekavereitaan Aaltonen intoili kuitenkin kehumaan.

– No joo, hyvä peli, jouduttiin puolustamaan paljon ja puolustamaan voittoa. Hyvä startti viikolle, mutta paljon on hommia.

– "Jullen" (Junttila) kaikki varmasti tietää, millainen loistava joukkuepelaaja hän on. Tykkään myös paljon Skleničkan kovuudesta, kovia pommeja jakelee kaukalossa. Selkeä vahvistus meidän joukkueeseen.

Vitsi irtosi kuitenkin kysyttäessä kolmannesta maalista, joka syntyi puolivahingossa purkukiekon seurauksena.

– Siitä nopeaan laskin, että tohon pleksin reunaan kun sen kiekon laittaa, niin se menee sisään, Aaltonen naureskeli.

Kärpät kohtaa seuraavassa ottelussa Mikkelin Jukurit, joten uudistuneelle oululaisjoukkueelle haaste on kenties kovin mahdollinen. Kärppien peli on ailahdellut, joten pelaajat sekä valmennus varmasta hamuaa tasaisuutta ajatellen runkosarjan viimeisiä otteluita.

– Se on meille hieno haaste ja toinen ottelu "Laten" (Marjamäki) kanssa. Päästään joukkueena testaamaan, miten peli kestää, Aaltonen tuumaa keskiviikon vierasottelusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo