Kärpät vakuuttavaan voittoon JYPistä – Junttilalle kauden ensimmäinen kahden maalin ilta

Leevi Meriläinen nollasi JYPin Julius Junttilan vastatessa voittomaalista.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kärppien hyvä vire jatkui JYPin kustannuksella. Voitto nosti oululaiset tasapisteisiin neljäntenä olevan Pelicansin kanssa.

Oulun Raksilassa kohtasivat viime aikoina erinomaiseen iskuun äitynyt Kärpät ja viimeisistä pudotuspelipaikoista kiivaasti kamppaileva JYP. Jyväskyläläiset olivat ennen illan ottelua keskinäisissä niskan päällä voitettuaan kaksi kauden kolmesta aiemmasta kohtaamisesta joukkueiden välillä.

Edellinen Oulussa pelattu kamppailu päättyi vierailijoiden hyväksi jatkoajalla maalein 7–6. Samanlaista maali-ilottelua ei tällä kertaa nähty, vaan voitto kirjattiin Kärpille vakuuttavan suorituksen päätteeksi lukemin 4–0.

Ottelun voittomaali merkittiin kaksi osumaa viimeistelleelle Julius Junttilalle, joka katkaisi kymmenen ottelun maalittoman putkensa. Kärppien maalilla Leevi Meriläinen merkkautti kauden viidennen nollapelinsä 21 torjunnalla.

Juliukset maalintekijöinä

Isäntäjoukkue Kärpät aloitti maalinteon avauserässä, kun Junttila kiskaisi kiekon verkon perukoille Cody Kunykin erinomaisen alustuksen jälkeen. Kunyk tarjoili kiekon Junttilalle tekopaikkaan kierrettyään ensin JYP-maalin vahvasti pelivälinettä suojaten.

Kotijoukkueen toinen maali syntyi vain alle kaksi minuuttia edellisestä. Tällä kertaa Julius Hermonen pääsi nauttimaan mainiosta alustuksesta David Rundbladin syötettyä vahvan viivanousunsa päätteeksi kiekon laukaisuvalmiudessa olleelle Hermoselle. Kärppä-hyökkääjä tälläsi kiekon maaliin ohi etukulmalla seisseen pelaajamassan.

Maalien ohella Kärpät hallitsi avauserää joka mittarilla vieden nimiinsä kiekonhallinnan, laukaukset, hyökkäysalueajan ja aloitukset.

Samaan malliin eteenpäin

Avauserän tapaan maalit antoivat odottaa itseään erän loppupuolelle. Peter Tiivola vei isännät ylivoimalla 3–0-johtoon. Peliväline kiersi koko ylivoimaviisikolla ennen kuin sitä kaivettiin kolmatta kertaa JYP-maalista.

Kotijoukkue siirtyi vielä ennen erän päättymistä 4–0 edelle Junttilan viimeisteltyä illan toisensa.

Vierailijoiden erän paras paikka tuli hieman onnekkaasti Juuso Puustiselle, jonka kääntölaukauksen irtokiekosta myös Jerry Turkulainen pääsi kokeilemaan Meriläisen ohittamista.

Toinen erä oli lähes toisinto ensimmäisestä oululaisten ollessa jälleen niin maaleissa kuin hallintatilastoissa edellä vieraitaan.

Meriläinen säilyi ohittamattomana

Ottelun päätöserässä oli vahvaa pelailun makua. Etenkin isäntäjoukkue Kärpät tyytyi lähinnä puolustamaan johtoaan ja nollaansa.

Tämän myötä JYP sai luotua enemmän tilanteita, mutta maaleja se ei onnistunut iskemään edes viime minuuttien ylivoimalla. Lähimmäksi vierailijoilta pääsivät Joakim Kemell ja Patrik Siikanen, jotka kolistelivat maalin rautoja päätöserässä.

Voitollaan Kärpät jatkoi vahvoja otteitaan nousten sarjataulukossa viidenneksi tasapisteisiin neljäntenä olevan Pelicansin kanssa. JYPin pudotuspelihaaveiden kannalta tappio oli harmillinen, sillä ero viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni olevaan HPK:hon säilyi kuudessa pisteessä.

Molemmat joukkueet jahtaavat tärkeitä pisteitä seuraavan kerran perjantaina. JYP saa kotikaukalossaan vastaansa KalPan, kun taas Kärpät vierailee Jukurien luona Mikkelissä.