JYP taipui jälleen Kärpille Oulussa – Jerry Turkulainen iski JYPin ainoan ja viilettää viiden ottelun maaliputkessa

Ville Leskinen viimeisteli tehot 1+2 ja syötti Saku Mäenalasen iskemän 5–1 -maalin.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kärppien ja JYPin kauden kolmas kohtaaminen päättyi tyhjässä Raksilan jäähallissa kotijoukkueen voittoon lukemin 5–1.

JYP ja Kärpät ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti aiemmin. Näissä otteluissa maaliero on mennyt oululaisten hyväksi peräti 16–3. Runkosarjassa JYP on voittanut Oulussa viimeksi 19.12.2017, ja neljän vuoden putki ei tälläkään kertaa katkennut.

Ottelu eteni täysin kotijoukkueen hallinnassa, kun oululaiset laukoi 53 kertaa ja JYPille laukauksia kertyi 44. Maaleillaan Stanislav Galimov joutui torjumaan 21 kertaa, kun toisessa päässä 21-vuotias Konstantin Shostak joutui venymään kiekon tielle peräti 29 kertaa.

Ensimmäisessä erässä Kärpät piti kiekkoa ja iski kaksi maalia. Avausmaalista vastasi Aku Räty, joka iski kauden kymmenennen maalinsa ja joulukuun kahdeksannen tehopisteensä JYPin puolustuksen ollessa aseeton tilanteessa. Toinen maali syntyi Ville Leskisen lavasta ylivoimalla. Maali oli pitkään sivussa olleelle Leskiselle kauden kuudes ja ensimmäinen sitten lokakuun.

Kärppien kakkosketju oli huimassa vireessä ja tästä nähtiin taidonnäytteenä Kärppien 3–1 -maali, jonka iski viimeisissä otteluissa kovassa vireessä ollut Troy Burke. Vieraille pientä toivoa antoi Jerry Turkulaisen ylivoimamaali. Turkulainen on kantanut suuren vastuun maalinteosta viimeisimmissä otteluissa, sillä hyökkääjä jatkoi maaliputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi.

Toinen erä oli eristä tasaisin, sillä JYPillä oli myöt omat paikkansa ja kummallakin joukkueella kiekko kolisutteli myös tolppia. Toista erää tasoitti Miihkali Tepon ottama 2+2 -minuutin rangaistus, mutta siitä huolimatta vieraat pääsi ensimmäistä erää paremmille paikoille.

Voitolla sarjataulukossa toiselle sijalle

Kolmannessa erässä Kärpät pääsi toistamiseen kolmen maalin johtoon Petter Emanuelssonin iskiessä kiekon Shostakin selän taakse. Kärppien parhaimmistoa oli Juhamatti Aaltosen, Bourken ja Emanuelssonin kenttä, joka pääsi jatkuvasti maalille ja kentän ollessa jäällä JYPin aseet olivat vähissä.

Viimeisellä minuutilla epäselvän tilanteen päätteeksi Kärpät pääsi iskemään loppulukemiksi 5–1. Shostak sekä muutama JYPin kenttäpelaaja jäi odottamaan vihellystä pitkästä kiekosta, mutta sitä ei nähty, jolloin Leskinen syötti laidasta kiekon Saku Mäenalaselle, joka pääsi taitavan viimeistelyn päätteeksi iskemään kauden seitsemännen maalinsa.

Jyväskyläläisillä oli ottelun aikana muutamia paikkoja, mutta kokonaisuudessan ottelu eteni täysin Kärppien hallinnassa eikä kotijoukkueella ollut hätää missään vaiheessa ottelua. JYPin pelaamisessa näkyy sen nuori ikä sekä tärkeät poissaolot, minkä vuoksi joukkueen kokoonpano oli vajaa Oulun ottelussa.

Voiton myötä Kärpät päätti kolmen ottelun tappioputkensa ja nousi sarjataulukossa neljä sijaa kuudennelta paikalta toiseksi.