Tappara kampesi pisteet Mikkelistä – Jukurien karmea putki kirvesrintoja vastaan sai jatkoa

Patrik Virta tykitti ottelun lopulla voittomaalin.
Tappara teki kolmen pisteen arvoisen vierailun Mikkeliin, kun kirvesrinnat nousivat kahden maalin takaa rinnalle ja ohi. Tappara nappasi samalla 12 peräkkäisen voittonsa keskinäisistä kamppailuista Jukureita vastaan.
Lähtökohdat

Illan ottelu oli Jukurien viikon toinen, kun keskiviikkona mikkeliläiset kävivät nappaamassa Helsingistä HIFK:n päänahan 1–3 lukemin. Kokoonpanoonsa Jukurit oli tehnyt muutaman muutoksen. Aleksandr Jakovenko putosi kokoonpanosta HIFK-ottelussa loukkaantumisen takia ja seitsemäntenä puolustajana keskiviikkona esiintynyt Antti Jaatinen hyppäsi Jakovenkon paikalle kakkospakkipariin. Samuel Kemppainen nousi kokoonpanoon seitsemänneksi puolustajaksi. Nelosketjussa Joonas Kalliola nappasi Henri Nikkasen paikan.

Maalivahtipelaaminen

Jukurien maalilla illan ottelussa esiintyi totutusti jatkosopimuksen Mikkeliin solminut Sami Rajaniemi. Rajaniemen ilta oli tasoltaan pääasiassa hyvä. Tapparan ensimmäiselle ja kolmannelle maalille jukurivahti ei voinut mitään, mutta toisessa maalissa Olavi Vauhkonen ampui kiekon hieman helpohkosti Rajaniemen taakse. Vahdin iltapuhteeseen mahtui myös muutamia hyviä venytyksiä.

Puolustuspelaaminen

Jukurien puolustus toimi ottelussa pääsääntöisesti hyvin. Vaikka Tappara pääsi pyörittämään, Jukurit pystyi puolustamaan tiiviisti keskustaa ja miehet pysyivät kiinni. Tapparan kolmannessa maalissa tapahtui pieni merkkausvirhe, jonka seurauksena Patrik Virta jäi liian vapaaksi hyvälle maalintekopaikalle.

Hyökkäyspelaaminen

Kotijoukkueen hyökkäyspelaaminen toimi varmasti suunnitelman mukaan varsinkin ottelun ensimmäisessä erässä. Jukurit käänsi nopeasti vastahyökkäyksiin, josta joukkue saikin luotua muutaman hyvän tekopaikan. Kahdessa viimeisessä erässä Tapparan koventunut paine teki hyökkäyksiin lähdöistä entistä hankalampaa ja paikat jäivät yksittäisiksi nousuiksi.

Erikoistilanteet

Jukurit pääsi pelaamaan ottelussa ylivoimaa kolme kertaa. Tällä kertaa ylivoima ei kuitenkaan tuonut tulosta ja ajoittain myös erikoistilanteen pyörittäminen oli erittäin haastavaa. Alivoimalle kotijoukkue joukkue seitsemän kertaa. Pääasiassa alivoima toimi hyvin ja oli aktiivista. Ottelun puolivälissä tullut joukkuerangaistus kostautui, kun Jukurit kärsi takaiskumaalin vain seitsemän sekuntia jäähyn täytäntöönpanon jälkeen. Muilla alivoimakerroilla Jukurit puolusti hyvin ja vaarallisimmat paikat pystyttiin estämään.

Lähtökohdat

Vierasjoukkue Tapparalle illan ottelu oli viikon toinen, kun tiistaina Tappara nappasi 5–1 kotivoiton TPS:stä. Tiistaihin verrattuna Tappara oli vaihtanut nelosketjuun Lassi Vanhatalon tilalle Kasper Simontaipaleen. Muutoin Tappara lähti otteluun samalla kokoonpanolla kuin tiistaina.

Christian Heljanko jatkoi Tapparan maalilla tiistain TPS pelin tapaan. Heljangon ilta oli varsinkin ensimmäisessä erässä hankala, kun Jukurit pääsi hyökkäämään harvoin, mutta harvat tilanteet olivat vaarallisia. Tapparavahti esitti perusvarmaa pelaamista, josta erityisesti pisti silmään hyvä liike. Ensimmäisessä takaiskumaalissa Heljanko oli kovan maskin takana, mutta toisen maalin vahti haluaisi varmasti ottaa takaisin. Röyhkeästi maalille noussut Ville Leskinen pääsi viimeistelemään maalin Heljangon hienoisen ylipelaamisen ansiosta.

Tapparan puolustus joutui illan ottelussa kohtaamaan lähinnä Jukurien vastahyökkäyksiä, joista varsinkin ensimmäisessä erässä syntyi vaarallisia paikkoja. Jukurien toisessa maalissa puolustus Tapparan puolustus hävisi kaksinkamppailun Leskistä vastaan. Toisesta erästä lähtien Tappara lisäsi painostusta jo Jukurien alueella ja mikkeliläisten hyökkäykset pysähtyivät heti alkuunsa.

Kirverintojen hyökkäyspelaaminen pyöri, mutta tehot jäivät pääasiassa piippuun. Tappara pääsi pyörittämään Jukurien alueella, mutta hallinta jäi lähinnä kosmeettiseksi. Jukurit puolusti tiukasti ja Tappara ei päässyt tekopaikoille.

Tamperelaiset pääsivät ylivoimalle ottelussa seitsemän kertaa ja tuloksena oli yksi osuma, kun Kristian Kuusela viimeisteli ylivoimamaalin nopean kuvion päätteeksi. Kuudella muulla ylivoimakerralla vaarallisia paikkoja ei juuri nähty ja ajoittain jopa pyörityksen saaminen oli haastavaa Tapparalle. Alivoimalle Tappara joutui kolme kertaa ja tuloksena oli puhdas saldo. Alivoima pelasi pääsääntöisesti tiiviisti ja pystyi peittämään vaarallisimmat vetopaikat.

Ottelun ratkaisu

Tapparan kahden viimeisen erän koventunut painostus alkoi tuottaa lopulta tulosta ja kaksi minuuttia ennen loppua nähtiin ratkaisu, kun Patrik Virta tykitti kiekon maaliin Valtteri Kemiläisen loistavasta syötöstä.