Tappara hakkasi päätään Rajaniemi-nimiseen muuriin − Jukureille voitto vähämaalisesta taistelusta

LIIGA / Raportti
Maalivahti Sami Rajaniemi pelasi huippupelin Jukurien maalilla.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://www.facebook.com/makisarkaphoto
Jukurit ja Tappara kohtasivat keskiviikkoiltana Mikkelissä. Ottelu oli tasainen eikä maaleilla mässäilty, kun Jukurit oli lopulta Tapparaa vahvempi maalein 2−1.

Tappara on ollut yleisesti Jukureille vaikea vastustaja, sillä viimeiseen kymmeneen kohtaamiseen mikkeliläiset olivat onnistuneet voittamaan tamperelaiset vain kerran, joka tuli joukkueiden viimeisimmässä kohtaamisessa viime kaudella. Jukurit pelasi viime viikolla kaksi ottelua KooKoota vastaan, joissa KooKoo oli molemmissa parempi. Tappara sen sijaan voitti Ässät ja kärsi tappion Ilvekselle Tampereen paikalliskamppailussa.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja jo puolen minuutin jälkeen Jukurien Joachim Rohdin otti rangaistuksen kampituksesta hyökkäyspäässä. Tappara ei ylivoimalla kuitenkaan onnistunut. Ylivoiman jälkeen avauserä eteni hienokseltaan Jukurien komennossa, mutta molemmilla joukkueilla oli myös omat paikkansa maalintekoon. Molempien maalivahdit Jukurien Sami Rajaniemi sekä toisessa päässä Tapparan Christian Heljanko pitivät kuitenkin maalinsa puhtaina. Molemmille kirjattiin avauserässä 11 torjuntaa.

Toinen erä oli erikoistilanteiden täyttämä. Erä käynnistyi Jukurien ylivoimalla, sillä vain kuusi sekuntia ennen avauserän loppua Tapparan Patrik Virta komennettiin rangaistusaitioon. Mikkeliläiset eivät saaneet kuitenkaan ylivoimaa kuntoon, ja peli pyörikin enemmän Jukurien puolustuspäässä.

Jukurit pääsi yrittämään ylivoimalla tämän lisäksi kahdesti, mutta tuloksetta. Ylivoimalla joukkue syyllistyi hätäisiin ratkaisuihin Tapparan pelatessa loistavaa alivoimaa. Jukurien hyökkäyspelaaminen oli muutenkin haastavaa eikä Heljanko joutunut torjumaan Tapparan maalilla kuin yhden kerran koko erässä. Erän paras paikka nähtiinkin Jukurien illan toisella ylivoimalla, kun Kristian Kuusela pääsi alivoimalla läpiajoon, mutta vakuuttavasti maalilla pelannut Rajaniemi pysäytti Kuuselan yrityksen.

Tapparalla oli myös oma ylivoimansa, mutta myös Jukurien alivoima näytti vahvuutensa pitäen kirvesrintojen paikat vähissä.

Ottelun maalihanat aukaistiin kolmannessa erässä. Avausmaali nähtiin vasta ajassa 49.40 Tapparan onnistuttua illan kolmannella ylivoimallaan, kun Valtteri Kemiläisen kova laukaus ohitti Rajaniemen. Jukurit tasoitti ottelun kuitenkin Kristian Afanasjevin osumalla. Hyökkääjä sai syötön keskelle Ville Leskiseltä ja laukoi kiekon Heljangon längistä sisään. Jukurit sai lisää virtaa omasta avausmaalista, ja vain minuutti tasoituksesta mikkeliläisten Otto Mäkinen sai kiekon vahvasti maalille nousseelta Teemu Pulkkiselta ja laukoi Jukurit johtoon.

Tappara yritti tasoitusta ilman maalivahtia. Jukureille tuomittiin viimeisellä minuutilla vielä kaksi jäähyä, joten Tappara pääsi pelaamaan loppupelin kuudella kolmea vastaan, mutta Jukurien taistelu ja etunenässä puolustaja Ville Hyvärisen blokkaukset sinetöivät Jukureille kolme pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo