Jukurit selätti TPS-kammonsa – erinomainen avauserä riitti täyteen pistepottiin

LIIGA / Raportti
Sami Rajaniemi loi Jukureille selkänojan, johon joukkue pystyi luottamaan keskiviikon ottelussa TPS:aa vastaan. Nollapeli jäi vain 80 sekunnin päähän, kun Teemu Väyrynen onnistui ohittamaan Rajaniemen maalinedustalta.
Kuva © Oskari Mäkisarka / oskari.makisarka@jatkoaika.com
Mikkelin Jukurit ei ollut ennen tätä iltaa voittanut varsinaisella peliajalla TPS:aa Liigassa. Keskiviikkona mikkeliläiset kuitenkin nujersivat TPS:n avauserän kahdella maalillaan ansaitusti lukemin 2–1. Totuuden nimissä suuremmatkaan voittolukemat ei olisi ollut pelitapahtumien valossa vääryys.
Lähtökohdat 

Jukurit pääsi otteluun erinomaisista lähtökohdista, sillä joukkue oli saalistanut pisteitä viidestä edellisestä ottelustaan. Kolmen voiton putki päättyi lauantaina SaiPan käsittelyssä, kun lappeenrantalaiset olivat vahvempia voittolaukauskilpailun päätteeksi.

Jukurien paras pistemies Jesperi Piitulainen joutui jättämään ottelun väliin sairastelun vuoksi. Sen sijaan puolustajalupaus Mikko Kokkonen teki paluun pelaavaan kokoonpanoon.

Maalivahtipelaaminen 

Jukuri-maalilla aloitti joukkueen selkeä ykkösmaalivahti Sami Rajaniemi. Rajaniemi olisi voinut ottelun avauserässä istua vaikka vaihtoaitiossa, eikä TPS olisi montaa kertaa onnistunut. Avauserän jälkeen Rajaniemeltä vaadittiin jo torjuntojakin, ja hän oli mies paikallaan torjuessaan muun muassa TPS:n kultakypärä Anton Holmin rangaistuslaukauksen toisessa erässä.

Puolustuspelaaminen 

Kotijoukkueen puolustuspelaaminen oli mallikasta. Maalinedustoilla ei ollut ylimääräistä tilaa vierasjoukkueen pelaajille. Lisäksi joukkue blokkasi laukauksia suurella sydämellä aina tarvittaessa.

Hyökkäyspelaaminen 

Jukurit pyöritti varsin hienoa hyökkäyspeliä läpi ottelun. Avauserä oli totaalista mikkeliläisten dominointia hyökkäysalueella, mutta myös tämän jälkeen hyökkääminen oli hienoa katseltavaa. Miehet ja kiekko liikkuivat ja maalipaikkoja tuli mukava määrä.

Erikoistilanteet 

Jukurien alivoima oli ennen keskiviikon kierrosta Liigan huonointa, mutta keskiviikon ottelussa kotijoukkueen alivoima oli varsin mallikelpoista. Verkko heilui myös ylivoimalla kertaalleen neljästä mahdollisuudesta.

Lähtökohdat 

TPS pesi kasvojaan viime perjantaina Tapparalle koetun nöyryyttävän kotitappion jälkeen kukistamalla Ässät lauantaina Porissa. Ottelun voittomaali nähtiin vain seitsemän sekuntia ennen päätössummeria ruotsalaishyökkääjä Anton Holmin laukoessa loppulukemiksi 0–1.

TPS joutui tulemaan ottelussa toimeen ilman kapteeniaan Lauri Korpikoskea, sillä 33-vuotias hyökkääjä kärsi kahden ottelun pelikieltonsa jälkimmäistä ottelua.

Maalivahtipelaaminen 

TPS:n maalissa aloitti kauden ensimmäisen ottelunsa Mestiksen parhaaksi maalivahdiksi kahdella edellisellä kaudella valittu Julius Pohjanoksa

Pohjanoksa teki kaiken minkä voi ja enemmänkin, mutta TPS:n tekeminen puolustusalueella oli ottelun alussa niin karmeaa, ettei suuri vääryys olisi ollut, vaikka kotijoukkue olisi johtanut enemmänkin kuin 2–0. 

Avauserän jälkeen Pohjanoksa ei enää antautunut, vaikka Jukurit loi tukun loistavia maalipaikkoja kahden jälkimmäisen erän aikana.

Puolustuspelaaminen 

TPS oli kovassa pinteessä ottelun avauserän ajan, sillä kotijoukkue vyöryi todella nälkäisesti turkulaisten puolustusalueelle. TPS-pelaajat eivät tuntuneet tietävän yhtään, mitä puolustuspelaamisessa tulisi tehdä.

Ottelun edetessä turkulaiset paransivat tekemistään puolustusalueella, mutta laadukasta tekeminen ei ollut missään kohtaa ottelua.

Hyökkäyspelaaminen 

Jos oli puolustuspelaaminen suorastaan heikkoa, ei kehuja löydy hyökkäyspelaamisestakaan. Avauserässä vierasjoukkueen hyökkäykset loistivat totaalisesti poissaolollaan, mutta toisesta erästä lähtien TPS sai edes auttavasti hyökkäyspeliään kuntoon.

Erikoistilanteet 

TPS:n alkukaudella erinomaisesti toiminut ylivoima tuntui olevan muisto vain Mikkelissä. Alivoimalla turkulaiset sen sijaan joutuivat antautumaan kertaalleen, kun suorastaan lepsusti pelannut alivoimanelikko päästi Teemu Henritiuksen latailemaan laukaustaan rauhassa parhaassa maalintekosektorissa, eikä tämä erehtynyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo