Sportin aikainen onnistuminen ratkaisi ottelun – kotkapaitojen pisteputki neljän ottelun mittaiseksi

LIIGA / Raportti
Hovinen nollasi Jukurit 30 torjunnalla.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
Sportin ja Jukurien välinen ottelu ehti vanheta vain yhdeksän sekuntia, kun Sebastian Stålberg juhli maaliaan. Jukurit ei kuitenkaan kyennyt onnistumaan maalinteossa yhtäkään kertaa, ja Sport haki Mikkelistä täydet pisteet Hovisen ensimmäisen nollapelin kera.

Ottelu lähti vauhdikkaasti käyntiin, mikä nähtiin myös maalitaulukossa. Vain yhdeksän sekuntia ehti ottelua kulumaan, kun Sebastian Stålberg katkaisi Oliver Larsenin poikittaissyötön, yllätti Karolus Kaarlehdon ja sai Sportille hyvän lähdön.

Ylivoimapelaamista nähtiin puolin ja toisin, ja Jukurit sai näillä hetkillä parhaimmat tilaisuutensa avauserässä, mutta Sportin puolustus ja Niko Hovinen kestivät koetukset ensimmäisessä erässä.

Toiseenkin erään Sport sai vahvan alun, mutta tällä kertaa Kaarlehto sai torjuttua aikaiset maalintekoyritykset. Vaasalaisvieraiden ykkösvitja Stålberg−Axel HolmströmSimon Hjalmarsson aiheutti eniten päänvaivaa Jukureiden puolustukselle.

Edellisessä ottelussa kovaa taklauspelaamistaan demonstroinut Valtteri Viljanen näytti jälleen taitojaan Pekka Jormakan kustannuksella, mutta mikkeliläiset selvisivät tilanteesta säikähdyksellä konkarihyökkääjän jäädessä vaihtopenkille.

Erän puolivälin tienoilla Jukurit sai pitkän aihion päälle Sportin päätyyn, ja vaasalaisvieraat joutuivat lisäämään kovia otteitaan rangaistukseen saakka.Ylivoima tarjoili usean laukaisupaikan Niko Huuhtaselle, jonka laukaukset päätyivät ainoastaan maalin ulkopuolisille putkille ja päätyverkkoon.

Sport sai ainoastaan jokusen laukauksen vaikeuksissa ollutta Kaarlehtoa päin, mutta enempää lukemia ei maalikantaan saatu ja päätöseräänkin siirryttiin vaasalaisten hiuksen hienossa johdossa.

Ei kahta ilman kolmatta

Kolmannen erän säkeistö oli samaa virttä: Sport sai räjähtävän alun ja Holmström yritti hanakasti saada nimensä maalitilastoihin. Kotijoukkue kuitenkin kesti ja sai pian paineen vaasalaisvieraiden puolelle.

Sportin maalivahti Hovisella oli varsin työllistetty ilta, mutta varsinaiseen koetukseen ei vaasalaisten kokenut veskari joutunut. Vaikka Hovinen menetti kiekon oman maalin takana, ei konkarivahti menettänyt hermojaan missään vaiheessa.

Jukurit ei vieläkään saanut omaa ylivoimakuviotaan toimimaan tehokkaasti, mutta Sport hyödynsi toisen tilaisuutensa, kun Holmström vihdoin onnistui maalin edustalta siirtämään kiekon Kaaarlehdon selän taakse.

Aikalisä ja Kaarlehdon vaihto kuudenteen kenttäpelaajaan tuottivat ainoastaan tulosta Sportille. Juhamatti Aaltosen menetettyä kiekon Hjalmarsson tarjoili kiekon Holmströmille, joka napautti kiekon tyhjiin.

Hovisen kauden ensimmäinen nollapeli irtosi 30 torjunnalla, ja Sport jatkoi pisteputkensa neljän ottelun mittaiseksi. 

 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo