Rajaniemi ja erikoistilanteet jättivät ryhtiliikkeen tehneelle Sportille luun käteen - "Ei ole helppo mennä hyvän pelin jälkeen koppiin ja sanoa, että ei vittu tänäänkään riittänyt"

LIIGA / Raportti
Rajaniemi oli Jukureiden voiton takuumies.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Vaasan Sportille jäi Jukureiden vieraana vahvasta esityksestä huolimatta kotiinviemisiksi vain tyhjä pistepussi. Mikkeliläisryhmä nappasi täyden pistepotin kahden ylivoimaonnistumisen sekä loisto-ottelun pelanneen maalivahti Sami Rajaniemen johdolla 2-1-numeroin.
Lähtökohdat 

Jukurit lähti Sport-otteluun tappio allaan, sillä se hävisi SaiPalle 3-2-lukemin keskiviikkona. Sport-kamppailuun joukkue sai kokoonpanoonsa takaisin kaksi edellistä ottelua huilanneet Turo Asplundin sekä Teemu Suhosen.

Maalivahtipelaaminen 

Sami Rajaniemi oli tolppien välissä Jukureiden illan ykkösnimi. Hän pysäytti Sportin yritykset yksi toisensa jälkeen pysäyttäen muun muassa päätöserässä 13 laukausta vaasalaisten hakiessa vimmatusti tasoitusmaalia.

Illan kruununa Rajaniemi nollasi Olavi Vauhkosen rangaistuslaukauksen muutamaa minuuttia ennen loppusummeria.

− Tälläisissä peleissä tarvitaan huippua maalivahtipeliä ja kun numerot pysyy tasaviisikoin tasaisena, niin tarvitaan hyvä erikoistilannepelaaminen. Ne molemmat meillä tänään oli kunnossa, Jukureiden päävalmentaja Pekka Kangasalusta iloitsi.

Puolustuspelaaminen 

Jukureiden puolustuspelaaminen jätti paljon parantamisen varaa, sillä Sport pääsi useampaan otteeseen puolittaisiin läpiajoihin ja ylivoimahyökkäyksiin, joista se hyviä tekopaikkoja. Mikkeliläisryhmä kuitenkin myös uhrautuvasti puolusti maalinedustaa ja peitti laukauksia varsinkin kolmannessa erässä.

− Ne olivat kyllä kummallisia ja täytyy katsoa läpi, että mistä ne oikein johtuivat. Siellä oli vähän sellaista ei riittävän vakavaa pelaamista, että eihän tästä nyt mitään omiin tule ja hups, siitä tuleekin. Pitää ehkä ottaa muutama askel taaksepäin ja palata perusjuttuihin. Me ei voida avata peliä liikaa, vaan pitää olla se perussapluuna käytössä.

Hyökkäyspelaaminen 

Jukureiden hyökkäyspelaaminen oli vaisua toisen erän alkupuoliskon vahvempaa vaihetta lukuun ottamatta. Toisessa erässä joukkue pystyi hetkittäin esittämään hyvää suorahyökkäyspelaamista ja loi muutamia hyviä tilanteita. 

Erikoistilanteet 

Ylivoimatehokkuus oli vahvan maalivahtipelaamisen ohella avainsana voiton takana. Jukurit iski illan molemmat maalinsa ylivoimalla. Alivoimalla se päästi illan ainokaisensa, mutta muutoin hoiti homman miesvajaalla jämäkästi.

Lähtökohdat 

Sportilla oli ennen Jukurit-ottelua kaksi peräkkäistä tappiota alla. Perjantaina se kärsi 6-3-tappion KalPan vieraana.

Maalivahtipelaaminen 

Mika Järvinen pelasi virkaveljensä tavoin hyvin torjuen varmasti vaasalaisveräjällä, eikä häntä voi takaiskuista syyttää.

Puolustuspelaaminen 

Sport puolusti omaa maalinedustaa varsin jämäkästi ja etenkin avauserässä pystyi pitämään Jukurit poissa tekopaikoilta. Toisessa erässä Jukureiden saadessa lyötyä painetta puolustajiin heidän pelaamisessaan oli havaittavissa epävarmuutta, mutta muutoin puolustuskalusto selvisi illasta moitteetta.

Hyökkäyspelaaminen 

Sport oli hyökkäyssuuntaan pirteä ottelun alusta alkaen ja pyrki pelaamaan suoraviivaisesti maalia kohti. Rauhallisella syöttelyllä se sai myös rakennettua useampia loistopaikkoja, mutta tehottomuus vaivasi läpi ottelun.

− Pelattiin hyvä peli ja tehtiin ryhtiliike eilisen vähän heikomman suorituksen jälkeen. Joskus se on kuitenkin tälläistä, että jää luu käteen ja se meidän pitää vain kestää. Ei ole helppo mennä hyvän pelin jälkeen koppiin ja sanoa, että ei vittu tänäänkään riittänyt. Mielestäni olisi voitu ansaita tänään enemmänkin, Sport-luotsi Ari-Pekka Pajuluoma summasi.

− Tiedettiin, että tulee työmiesten ilta ja koetettiin siihen vastata parhaamme mukaan. Ehkä itselle tuli sitten kuitenkin vähän yllätyksenä, että Sport pisti noin kovaa kapuloita rattaisiin. Vastustaja oli tänään todella hyvä, Kangasalusta kehui.

Erikoistilanteet 

Sport otti ottelussa neljä kaksiminuuttista ja Jukurit iski kiekon kahdesti ylivoimalla vaasalaisverkkoon, joten erikoistilanteet nousivat isoon arvoon ottelussa.

Vaasalaisryhmä iski myös illan ainoan maalinsa ylivoimalla ja muutoinkin pakkopeli pyöri varsin mallikkaan näköisesti, mutta tuloksettomasti.

− Kaksi tyhmää jäähyä ja kaksi vastustajan maalia. Silloin ne tuppaa maksamaan tuon verran. Ei ne tahallaan sitä tee, että joukkue siitä kärsii, mutta pieni maltti tarvitaan, Pajuluoma totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo