Jukurit oli Sportia yhden maalin verran terävämpi

LIIGA / Raportti
Petrus Palmu oli Jukurien sankari kahdella maalillaan.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://www.facebook.com/makisarkaphoto
Vaikka Jukurien ja Sportin välille mahtuukin useampi sarjasijoitus sarjataulukossa, se ei näkynyt lauantaina kaukalossa. Tasaväkinen ottelu eteni aina jatkoajalle saakka ja päättyi 3−2-lukemiin.

Jukurit ja Sport tarjoilivat pääosin laadukkaan ja vauhdikkaan lauantai-illan kamppailun. Molempien joukkueiden maalivahdit, Jukurien Oskari Salminen ja Sportin Rasmus Reijola, olivat isossa roolissa ja etenkin Sport pommitti kovasti vetoja.

Jukurit käänsi pelin lopulta itselleen paremmalla viimeistelyllään. Se sai hyödynnettyä yhden maalipaikan paremmin kuin Sport ja hyökkääjätähti Petrus Palmu oli elementissään.

Avauserä oli vauhdikas

Ottelun avauserä oli laadukasta ja vauhdikasta kiekkoilua. Pelin- ja kiekonhallinta vaihteli pitkin erää ja kummallakin oli omat hetkensä.

Jukurit avasi maalihanat ajassa 6.24, kun Sport-puolustaja Emil Johansson tunaroi kiekon kanssa omalla puolustusalueellaan. Jukurien Aatu Räty oli kärkkäänä paikalla ja toimitti kiekon Pekka Jormakan kanssa Palmulle, joka tempaisi kiekon verkkoon.

Peli jatkui isäntien hallussa, mutta vaasalaiset saivat etsikkoajan, kun Jukurit otti kaksi hölmöä jäähyä peräjälkeen ja Sport pääsi pelaamaan reilun minuutin kahden miehen ylivoimaa. Vaikka ylivoima olikin kohtuullista laadultaan, tulosta ei syntynyt.

Loppuerän reilut viisi minuuttia eivät myöskään tuoneet lisätulosta, vaikka kumpikin maalivahti sai huhkia ihan tosissaan maalinsuullaan.

Sport tuli tasoihin

Toinen erä ei ollut läheskään samaa laatua avauserän kanssa. Peli puuroutui, eikä laadukkailla maalipaikoilla juhlittu. Erän lopulla nähtiin viimein valonpilkahdus, kun Sport teki kauniin tasoitusmaalin ylivoimalla.

Jukurit-alivoimaneliö oli täysin passiivinen tilanteessa ja Turo Asplund jakoi kauniin syötön Roope Talajan lapaan. Talaja pöllytti verkkoa kauden kymmenennellä osumallaan ja peli sai uutta eloa.

Jukurit oli lopulta yhden maalin terävämpi

Kolmas erä sai vauhdikkaan lähdön, kun Sport meni kahden minuutin kohdalla johtoon Shaun Heshkan jalallaan ohjaamalla maalilla, johon Lari Heikkinen tarjoili huikean syötön.

Jukurit ei kuitenkaan hätkähtänyt, vaan tasoitti reilut kaksi minuuttia myöhemmin Jesper Piitulaisen hienolla ohjausmaalilla. Jukurit pääsi koettamaan heti perään vielä ylivoimallakin, mutta ilman tulosta.

Päätöserä jatkui tiukkana kamppailuna. Kumpikin joukkue haki voittoa tosissaan ja loi maalipaikkoja, mutta puolustus- ja maalivahtipelit loistivat jälleen.

Peli eteni jatkoajalle, jota voitiin pitää täysin oikeudenmukaisena tuloksena. Jatkoaikaa ei ehditty pelata kuin 38 sekuntia, kunnes Palmu iski illan toisensa hukattuaan sekunteja aiemmin jo yhden huippupaikan.

Voitollaan Jukurit vankisti asemiaan Liigan kärkikamppailussa. Sportille pistekin maistui varmasti makealta sen jahdatessa kymmenettä sijaa ja viimeistä pudotuspelipaikkaa. Jukurit jatkaa pelejään tulevan viikon tiistaina Ilvestä vastaan kotonaan, kun taas Sport saa perjantaina vastaansa SaiPan kotonaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle