Jukurit jälleen Sportia vahvempi - Rajaniemelle kauden ensimmäinen nollapeli

LIIGA / Raportti
Sami Rajaniemi toimi voiton takuumiehenä.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
Pari päivää hengähdysaikaa saanut Jukurit isännöitsi Kuopiosta saapunutta Sportia. Mikkeliläisisännät kestivät pahimmat paikat, ja onnistui jälleen kaapimaan kotkapaitojen kustannuksella täydet pisteet.
Lähtökohdat 

Jukurit onnistui keskiviikkona katkaisemaan yhdeksän ottelua kestäneen tappioputkensa. Seuraava koitos oli Sportia vastaan, jonka mikkeliläiset ovat jo kahdesti onnistuneet voittamaan kuluneella kaudella.

Maalivahtipelaaminen 

Sami Rajaniemi oli lauantai-iltana erinomaisessa iskussa. Haamutorjuintoihin Jukurit-veskari ei joutunut venymään, mutta otti tukun tärkeitä torjuntoja elettömin ottein. Rajaniemi torjui ottelussa 19 kertaa.

Puolustuspelaaminen 

Aktiivinen puolustus oli avaintekijöissä Rajaniemen virheettömään iltaan. Pakisto oli usein laukauksien tiellä ja onnistui pitämään hyvin Sportin pelaajat aisoissa maalin tuntumassa. Myös hyökkäyksiin lähdössä Jukureiden alakerta oli hyvin tukemassa.

Hyökkäyspelaaminen 

Nopeat hyökkäykset alkoivat tehoamaan parhaimmiten päätöserässä. Joonas Kalliola onnistui maalinteossa kauden ensimmäisen kerran ohjaamalla ilmasta kiekon maaliin, ja vain 21 sekuntia myöhemmin Miika Roine osui suorasta hyökkäyksestä Sportin verkkoon.

Loppulukemat Jukureille kaunisteli Charles Sarault sekä kultakypärä Vadim Pereskokov.

Erikoistilanteet 

Alivoima joutui kovaan työntekoon, mutta suoriutui illasta erinomaisesti. Alivoimanelikko pystyi hajottamaan Sport-ylivoiman kuviot, pakottaen vastustajan yrittämään liian vaikeita poikittaissyöttöjä.

Ylivoimakin koki onnistumisia, kun Jesper Piitulainen iski ylivoimaviisikon ensimmäisellä yrittämällä ottelun voittomaalin. Myös Sarault'n osuma syntyi Jukureiden ylivoimalla.

Lähtökohdat 

Voitokkaan Kuopion vierailun jälkeen Sport joutui ottelemaan Jukureita vastaan ilman kahta tärkeää pelaajaansa, kun Turo Asplund ja Aaro Vidgren määrättiin väliaikaiseen pelikieltoon.

Maalivahtipelaaminen 

Niko Hovinen jatkoi odotetusti Sport-maalilla, eikä tahti hyytynyt eilisestä koitoksesta. 17 kertaa kiekon eteen ehtinyt Hovinen ei voinut takaiskuille mitään.

Puolustuspelaaminen 

Puolustus jatkoi hyvää työskentelyään ensimmäiset kaksi erää. Päätöserässä hyökkäysten tukeminen puri omaan nilkkaan, eikä onnistunut pitämään omia apajiaan tärkeimmillä hetkillä.

Hyökkäyspelaaminen 

Hyökkäys takosi päätään tiiliseinään, mutta ei onnistunut löytämään eikä luomaan heikkoja kohtia. Kotijoukkueen puolustus katkaisi linjat ratkaiseville syötöille ja usein laukaukset eivät päässeet maalia kohti.

Erikoistilanteet 

Sekä alivoima ja ylivoima pääsivät työskentelemään yhtä monta kertaa. Vaasalaisvieraiden suruksi ylivoimakaan ei tuonut avaimia voittoon, ja alivoimanelikko joutui antautumaan kahdesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo