Jukurit hyödynsi Sportin hölmöilyn - Vaasalaisille 85 jäähyminuuttia

Julius Vähätalo oli yksi mikkeliläisten isoimpia onnistujia.
Jukurit eivät katsoneet lahjahevosta hampaisiin Sportin ottaessa kolme suihkukomennusta ja 85 minuuttia rangaistuksia. Mikkeliläiset olivat tyly isäntä ja rökittivät vaasalaisvieraat 6-1.

Jukurit ottivat jo aikaisen johdon ylivoiman saatua tilaisuutensa jo parin minuutin jälkeen. Julius Vähätalo otti vastuuta kontolleen, iskien joukkueensa ensimmäiset kaksi maalia. Sportin ongelmat vain kasvoivat Jared Wilsonin ja Aleksi Ainalin ottaessa pelirangaistukset jo ensimmäisessä erässä.

Jukurit-kapteeni Miika Roine johdatti joukkueensa toiseen erään tuntuvassa kolmen maalin etumatkassa. Toisessa kolmanneksessa jäähypenkit saivat vähemmän kulutusta ja Sport sai uutta pökköä pesään yrittäessään päästä takaisin peliin mukaan.

Sami Rajaniemi antoi mailanheitolla mahdollisuuden Sportille kaventaa Jukureiden johtoa, Turo Asplund ei onnistunut päihittämään vanhaa seurakaveriaan.

Päätöserässä Sportin turhautuneisuus jatkoi kasvamistaan, ja Jukurit käänsi veistä haavassa uusilla maaleilla. Kiistanalaisen tilanteen lopuksi Chris DeSousa onnistui ylivoimalla tuomaan ainoan lohdun Sportin otteisiin ja pilaamaan Rajaniemen nollapelin.

Vadim Pereskokovin ja Mika Partasen osumien jälkeen isoista ovista lähti myös Sportin kultakypärä Roope Talaja. Jukurien venäläishyökkääjä iski viimeisen naulan arkkuun ja viimeisteli loppulukemat.

Yksipuolisesta tehokkuudesta huolimatta Rajaniemi torjui ottelussa kiekon 29 kertaa. Sportin Niko Hovinen ennätti pikkumustan tielle vain 19 kertaa, mutta kaikkia takaiskuja Hovinen ei voi ottaa omaan piikkiin.