Jukurit oli SaiPaa vahvempi alivoimamaalien illassa − Rohdinille ja Koskirannalle kauden avausmaalit

LIIGA / Raportti
Jukurien Joachim Rohdin laukoi kauden avausmaalinsa alivoimalla.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://www.facebook.com/makisarkaphoto
Jukurit ja SaiPa ottivat yhteen Mikkelin perjantai-illassa. Jukurit onnistui nappaamaan kauden kolmannen täyden pistepotin, kun lappeenrantalaiset kaatuivat maalein 3−2.

Ottelu oli molemmille joukkueille viikon toinen. Jukurit pelasi keskiviikkona Oulussa Kärppien vieraana. Oulusta mikkeliläiset eivät onnistuneet pisteitä tuomaan kotiin, sillä Kärpät oli parempi 2−1. SaiPa voitti tiistaina kotonaan KalPan 4−3. Lappeenrantalaiset oli myös ennen illan ottelua kolmen ottelun voittoputkessa.

Etenkin Jukureille helpotusta illan otteluun toivat maajoukkuepelien jälkeisten karanteenien jälkeen palanneet Sami Rajaniemi, Axel Rindell, Simon Stransky ja Jakub Galvas.

Ottelu käynnistyi vauhdikkaasti ja etenkin vierasjoukkue SaiPan alku oli vahva. Avausmaalin teki kuitenkin Jukurit, kun avauserä oli juuri ylittänyt puolivälin. Jesper Piitulainen laukoi kiekon ohi SaiPan maalivahti Matej Tomekin hienosta Joachim Rohdinin syötöstä. Toisen syöttöpisteen itselleen kirjasi Anssi Löfman.

Hieman Jukurien avausmaalin jälkeen Axel Rindellin upea pystysyöttö vapautti Teemu Henritiuksen läpiajoon, mutta tolppaa lähemmäksi maalia kiekko ei mennyt.

Toinen erä mentiin jäähyjen merkeissä. Jukurien Aleksandr Jakovenko komennettiin heti erän alussa rangaistusaitioon. SaiPan ylivoima ei mennyt toivotulla tavalla, sillä lappeenrantalaisten kannalta maaliverkko heilui väärässä päässä, kun alivoimamaalin vastahyökkäyksestä iski kauden avausmaalillaan Joachim Rohdin.

Jukurit sai mahdollisuuden kasvattaa johtoaan alivoimamaalin jälkeen kahdesti ylivoimalla lyhyen ajan sisään, mutta ylivoima ei tuottanut mikkeliläisille tulosta. Sen sijaan Jukurien erän toisen ylivoiman aikana myös SaiPa onnistui alivoimalla. Santeri Virtanen pääsi läpiajoon blokattuaan koko illan hanakasti laukoneen Jakovenkon laukauksen ja iski kavennuksen ohi Sami Rajaniemen.

Toisen erän puolivälin jälkeen ottelussa nähtiin vahva vaihe, jossa molemmat saivat luotua pitkiä hyökkäyksiä tasaiseen tahtiin, mutta tulos jäi kuitenkin uupumaan. Jukurit pääsi yrittämään erän loppupuolella ylivoimalla, mutta koko illan vaivannut tehoton ylivoimapelaaminen sai jatkoa.

Jukurit onnistui menemään ottelussa jo toistamiseen kahden maalin johtoon, kun päätöserää oli pelattu viisi minuuttia. Mikko Kokkonen lähetti kiekon maalille ja Kristian Afanasjev ohjasi kiekon kolmannen kerran ohi Tomekin.

SaiPa yritti ottelun lopussa lisämaaleja ylivoimalla sekä ilman maalivahtia. Lappeenrantalaiset onnistuivat kaventamaan pelin vain 23 sekuntia ennen loppua Jarno Koskirannan kauden avausmaalilla loppulukemiksi 3−2.

Joukkueet jatkavat pelejään heti huomenna lauantaina, kun Jukurit matkaa JYPin vieraaksi Jyväskylään ja SaiPa saa vieraita Turusta TPS:n muodossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo