Vilénin veljekset Jukureiden turmiona – Markus Odenille liigauran avausosuma

Pelicans juhli jatkoaikavoittoa Mikkelissä.
Kuva © Juuso Koro
Mikkelissä nähtiin vauhdikas ja suurimaalinen kamppailu, jonka lopulta jatkoajan myötä vei nimiinsä vierasjoukkue Pelicans. Pelicansin sankareina toimivat Vilénin veljekset, jotka merkauttivat yhteensä neljä tehopistettä. Kolme niistä oli maaleja.

Mikkelissä Jukurit ja Pelicans pelasivat erittäin vauhdikasta jääkiekkoa, jossa mentiin päädystä päätyyn. Molemmat joukkueet olivat kärsineet ongelmista maalinteon osalta. Tänään kumpikin joukkue intoutui tekemään maaleja enemmän kuin varmasti osattiin alun perin ottelulta odottaa.

Ottelun ensimmäinen erinomainen maalintekopaikka tuli kotijoukkue Jukureille vähän ennen avauserän puoliväliä, kun Jesper Piitulainen pelasi toisen aaltoon paikan ketjukaveri Anssi Löfmanille, mutta Jasper Patrikainen Pelicansin maalilla torjui tämän yrityksen.

Erän puolivälin jälkeen mentiin hienoisessa Jukureiden komennossa, mutta illan ensimmäisen osuman teki silti vierasjoukkue. Elias Vilén viimeisteli veljensä Topias Vilénin laukauksen maaliin asti. Syöttöpiste Vilénin kauden ja uran toiseen maaliin sai myös kolmas lahtelaisen kiekkokoulun kasvatti Juuso Jämsen.

Mikkelissä toisessa erässä vietettiin suurimaalista erää, kun kiekko kaivettiin viidesti maalin perukoilta. Jukurit sai täydellisen alun, kun joukkue onnistui tasoittamaan pelin 1–1:een vain 27 sekunnin pelin jälkeen. Maalintekijänä Markus Oden, jolle maali oli liigauran ensimmäinen osuma. Osuma syntyi uran viidennessä ottelussa. Syöttöpisteen maaliin sai ehdottomasti joukkueen näkyvimpiin pelaajiin kuulunut Piitulainen ja Mikko Kokkonen.

Jukureiden ensimmäinen rangaistus kostautui heti, kun Sakke Hämäläinen iski vieraat 2–1-johtoon. Upean syötön maaliin antoi ensimmäistä peliään Pelicansissa paidassa pelaava HIFK-laina Niklas Nordgren. Pelicans lisäsi pian johtoaan, kun erä oli puolivälissä. Nyt veljeksistä oli nuoremman vuoro tehdä maali, kun Topias Vilén iski Julius Bergmanin syötöstä kiekon ohi Sami Rajaniemen ja numeroiksi 3–1.

Kauan Pelicans ei ehtinyt nauttia kahden maalin johtoaan, kun oli Jukureiden vuoro osua ottelussa. Samuli Piipposen veto painui Pelicans-maaliin ohi Patrikaisen. Mikkeliläiset saivat virtaa lisää tästä osumasta, kun kiekko oli jälleen Pelicans-maalissa. Osumasta vastasi tällä kertaa Joachim Rohdin kauden 13. osumallaan, ja näistä 3–3-numeroista lähdettiin lopulta päätöserään.

Pelicans sai taas päätöserään loistavan startin. Jakub Galvasin virhe hyökkäyspäädyssä siniviivalla kostautui kovalla hinnalla. Iikka Kangasniemi karkasi yksin läpi, ja viimeisteli vuorenvarmasti Pelicansin jälleen johtoon. Nordgrenille merkittiin maalista illan toinen syöttöpiste.

Jukureille oli mahdollisuus pistää ylivoimalla peli tasoihin, mutta lähempänä maalintekoa oli Pelicans. Miika Roineella oli paikka pistää Pelicans jälleen kahden maalin johtoon alivoimalla, mutta Rajaniemi otti Jukureiden maalilla ison torjunnan.

Jukureiden sitkeä yritys palkittiin tasoitusosumalla, kun kolmatta erää oli jäljellä hieman päälle kaksi minuuttia. Teemu Pulkkinen pääsi viimeistelemään Pontus Netterbergin syötöstä 4–4-tasoituksen. Aikaisemmin Rohdinilla oli erinomainen paikka jo tasoittaa ottelu, mutta silloin Pelicans selvisi vielä säikähdyksellä.

Pelicansin sankariksi nousi lopulta Vilénin veljeksistä Elias. Nuorukaisen kylmän viileällä viimeistelyllä Pelicans nappasi kaksi pistettä mukaansa Lahteen. Pelicans kaatoi Jukurit nyt toisen kerran tällä kaudella. Jukureiden tappioputki jatkui myös tämän illan jälkeen. Nyt se on kahdeksan ottelun mittainen.