Pelicans väsähti toisessa erässä Jukureiden käsittelyssä - erikoinen kavennusosumakaan ei piristänyt

LIIGA / Raportti
Vähätalo oli ottelussa monessa mukana.
Kuva © Oskari Mäkisarka
Viikon neljättä otteluaan lauantaina pelannut Pelicans aloitti vahvasti Jukureita vastaan, mutta toisessa erässä lahtelaisryhmän bensa loppui ja Jukurit karkasi lopulta 5-2-voittoon.
Lähtökohdat 

Jukurit on hävinnyt tauon jälkeen molemmat pelaamansa ottelut, kun Tappara ja Kärpät olivat sitä vahvempia. Pelicans-ottelusta joukkueen kokoonpanosta puuttuivat joukkueen runkopelaajiin lukeutuvat Turo Asplund ja Aleksi Salonen.

Maalivahtipelaaminen 

Sami Rajaniemi pienistä haparoinneistaan huolimatta pelasi kelpo ottelun. Avauserässä hän otti useamman hyvän torjunnan Pelicansin pyörittäessä peliä ylivoimalla. 

Puolustuspelaaminen 

Jukureiden puolustuspelaaminen oli pääosin jämäkkää, mutta ajoittain kiekon kanssa joukkue sortui virheisiin omalla alueella varsinkin avauserässä. Kahdessa jälkimmäisessä erässä se pystyi pitämään väsyneen lahtelaisvierailijan poissa parhailta tonteilta.

Hyökkäyspelaaminen 

Ensimmäisessä erässä Jukurit oli hieman pinteessä kahden alivoiman vuoksi, eikä päässyt kunnolla hyökkäämään. Toisessa erässä se sai pelinjuonesta kiinni ja pitkien hyökkäysten kautta onnistui väsyttämään vierailijaa. Vahvat pyöritykset tuottivat myös kaksi täysosumaa.

Onnistumiset näkyivät rentoutena mikkeliläisryhmän pelissä, eikä kolmannen erän alussa tullut epäonninen kavennuskaan hätkäyttänyt joukkuetta. Joukkue loi pirteällä pelipäällä olleen Vadim Pereskokovin johdolla useampia hyviä paikkoja ja viimeisteli vielä kaksi lisäosumaakin.

− Mitä pidemmälle peli meni, niin sitä paremmin saatiin koneet käyntiin. Oltiin ytimessä ja tehtiin hienoja maaleja, mikä toi taas lisää virtaa. Jukureiden päävalmentaja Pekka Kangasalusta sanoi.

− Me harjoiteltiin tauolla kuitenkin aika kovaa, koska halutaan olla läpi kauden kovassa kunnossa. Joskus se voi maksaa hintaa muutamalla pelillä tauon jälkeen, mutta se oli tiedossa, että kun koneet aukeaa, niin silloin mennään kovaa.

Erikoistilanteet 

Ensimmäisellä alivoimallaan Jukurit joutui antautumaan, mutta muutoin joukkue pelasi miesvajaalla vahvasti.

Ylivoimallakin peli pyöri varsin hyvin ja päätöserässä Pereskokov täräytti 4-2-osuman erikoistilanteesta.

Lähtökohdat 

Pelicansin otteet viime aikoina ovat olleet vahvoja, sillä edellisistä viidestä pelistään se on voittanut neljä. Viimeisten kahdeksan ottelun aikana se on jäänyt pisteittä vain kerran. 

Joukkueet ovat kohdanneet aiemmin kahdesti harjoituskaudella kahdesti ja kertaalleen runkosarjassa. Jukurit oli voittanut kohtaamisista kaksi, eikä Pelicans ollut vielä tehnyt ensimmäistäkään pelitilannemaalia mikkeliläisten verkkoon.

Maalivahtipelaaminen 

Jussi Olkinuoran esitys tolppien välissä oli kelvollinen ja hän torjui maalillaan varmasti. Takaiskuista häntä ei voi syyttää.

Puolustuspelaaminen 

Avauserässä lahtelaisten puolustaminen oli vielä varsin jämäkkää, mutta pelin edetessä tilaa alkoi aukeamaan enemmän ja Jukurit rokottikin kolmesti maalinedustalta. 

Hyökkäyspelaaminen 

Pelicans oli avauserässä vahva ja sai osin ylivoimiensa ansiosta paremman otteen pelistä. Hyvistä tilanteista huolimatta maaleja se ei avauserässä saanut aikaan kuin yhden.

Kahdessa jälkimmäisessä erässä jäällä nähtiin puolestaan hyvin vaisu lahtelaisryhmä. Tiukan pelirupeaman väsyttämä Pelicans-ryhmä ei löytänyt keinoja päästä jukurimaalille pahan tekoon.

− Vastustaja puolusti niin hyvin, ettei me päästy ytimeen. Meillä ei ollut tänään maalille menijöitä, Pelicans-luotsi Ville Nieminen totesi.

Erikoistilanteet 

Lahtelaisten ylivoima oli avauserässä kaunista katseltavaa, kun kiekko ja miehet vaihtoivat paikkaa kovalla vauhdilla rikkoen Jukureiden alivoimaneliön useamman kerran. Pelicansin parhaimmistoon ottelussa lukeutunut Hynek Zohorna iskikin joukkueen avausmaalin ylivoimalla.

Alivoimalla Pelicans joutui Jukureiden tapaan antautumaan kertaalleen, mutta muut tilanteet se selvitti uhrautuvalla pelillään.

Erikoista 

Ottelussa 1+1-tehot kerännyt Jukureiden Julius Vähätalo teki tyylipuhtaan oman maalin kolmannen erän alussa. Mikkeliläisryhmän maali oli siirretyn rangaistuksen vuoksi tyhjänä ja Vähätalo lähti levittämään peliä toiselle puolelle, mutta epäonneksi kiekko suuntautuikin tyhjään maaliin.

− Ei sekään meille tänään kelvannut peliin mukaan pääsemiseen. Olisi tarvinnut toinen antaa, niin sitten vasta olisi kelvannut, Nieminen sanaili.

− Meillä on mottona ollut, että mielummin yli kuin ali ja silloin tuommoisia tapahtuu, Kangasalusta kommentoi.

Ottelun ratkaisu 

Jukurit nousi toisessa erässä kuskin paikalle Pelicansin väsähdettyä ja karkasi kahden maalin karkumatkalle. Kolmannen erän alkuun tullut kavennusosumakaan ei tuonut lahtelaisille enää uutta virtaa, vaan Jukurit naulasi pelin lopulta seuraavalla ylivoimalla.

− Pelisuunnitelma kesti puolitoista erää ja sitten henkisen väsymyksen kautta ei jaksettu enää pitää kiinni. Siinä tuli sitten kaksi pitkää päätypeliä ja toisesta maali omiin, niin siinä sitten peli romuttui. Neljän pelin viikko alla, niin ei jaksettu enää puristaa, Nieminen summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo