Pelicans taisteli niukan voiton Jukureista jäähyrikkaassa ottelussa

LIIGA / Raportti
Juhamatti Aaltonen oli pelipäällä Mikkelissä.
Kuva © Oskari Mäkisarka
Kauttaaltaan tasaista Jukurien ja Pelicansin kohtaamista värittivät runsaat jäähymäärät ja niiden myötä ylivoimamaalit Pelicansin viedessä pisteet maalein 4−3.
Lähtökohdat 

Mikkeliläiset matkaavat kotiavaukseensa Kuopiossa kärsitty jatkoaikatappio niskassaan. Kokoonpano Jukureilla pysyy edellisestä ottelusta muuten samana, ainoastaan nelosketjussa Joonas Kalliola tulee Valtteri Hotakaisen paikalle.

Kauden ensimmäinen kotiottelu tuo varmasti Jukureille lisää virtaa ja näyttöhaluja otteluun tultaessa.

Maalivahtipelaaminen 

Sami Rajaniemi jatkoi maalissa ensimmäisen ottelun hyvien otteiden myötä. Helppoja maaleja ei uponnut tälläkään kertaa ja torjuntoja kertyi kahdeksantoista.

Puolustuspelaaminen 

Heti pelin alussa Jukurien puolustus sai kylmää vettä niskaansa, kun Antti Jaatisen kiekonmenetys karvauksen alla johti avausmaaliin. Sen jälkeen puolustajat hoitivat tehtävänsä kelvollisesti.

Hyökkäyspelaaminen 

Jukurien hyökkäyspeli oli nousujohteista, alkuvaiheessa ei pitkiä painejaksoja saatu aikaan, lopussa mikkeliläiset taas virittivät kovaa painetta ja kiriä maalin takaa-ajossa.

Nuori Jonatan Tanus väläytteli kiekollista osaamistaan useampaan kertaan ja yhteispeli kapteeni Miika Roineen ja Charles Sarault'n kanssa toimi näyttävästi.

Erikoistilanteet 

Ylivoimamahdollisuuksia tarjottiin moneen otteeseen ja viimeisteltyä joukkue sai kaksi maalia ylivoimalla ja yhden siirretyn rangaistuksen aikana. Alivoimalla joukkue päästi kaksi maalia omiin.

Lähtökohdat 

Pelicans aloitti kautensa kotivoitolla IFK:sta, tehden kolme maalia vastahyökkäyksistä kolmannessa erässä maalivahti Tomi Karhusen pitäessä maalinsa puhtaana. Hyökkäysketjut ja pakkiparit pysyivät samana kuin edellisessä ottelussa, mutta aloittava maalivahti vaihtui.

Mikkeli on ollut lahtelaisille vaikea paikkakunta pelata, sillä viimeisen kolmen kauden aikana seitsemästä Mikkelissä pelatusta keskinäisestä ottelusta Pelicans on voittanut vain kaksi. 

Maalivahtipelaaminen 

Vahvan ottelun IFK:ta vastaan torjunut Karhunen sai huilivuoron, ja maalin suulla nähtiin Liigadebyytissään Atte Tolvanen. Tolvasen tekeminen oli hyvää, maalit eivät hänen virheistänsä tulleet. Pari isoakin torjuntaa miehelle kertyi. Loppuhetkillä Jukurien hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia Tolvanen lähti rohkeasti kokeilemaan jopa maalintekoa.

Puolustuspelaaminen 

Puolustuksen tekeminen oli pääosin varmaa ja keskialuetta suojelevaa. Vastustajan annettiin pyöriä laidoilla melko vapaasti. Ottelun aikana tuli muutamia pahoja harhasyöttöjä puolustusalueella, jotka aiheuttivat sydämentykytyksiä lahtelaisleirissä. Pelin loppuminuuteilla puolustus oli pahassa pulassa Jukurien hakiessa vimmatusti tasoitusta.

Hyökkäyspelaaminen 

Hyökkäyspäässä Pelicans sai pelin alkuvaiheessa pitkiä pyörityksiä aikaan mikkeliläisten päädyssä. Pelin edetessä lahtelaisten hyökkäykset pystyttiin puolustamaan entistä useammin pois ennen tekopaikoille pääsemistä.

Juhamatti Aaltonen oli pelipäällä toista iltaa putkeen tehden tehot 1+1, myös Janos Hári ja kapteeni Hannes Björninen viettivät useamman pisteen iltaa.

Erikoistilanteet 

Ylivoimamahdollisuuksia siunaantui myös Pelicansille ja joukkue tekikin puolet maaleistaan ylivoimalla. Kiekko liikkui lavasta lapaan sujuvasti.

Alivoimalla taistelu jäi vajaaksi, kun Jukurit pääsivät kaksi maalia lyömään sisään.

Ottelun ratkaisu 

Runsaat jäähymäärät toivat joukkueille ylivoimatilaisuuksia ja molemmat joukkueet tekivät pari ylivoimamaalia. Lopullinen ratkaisu oli kuitenkin Juhamatti Aaltosen taitava soolomaali.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo