Pelicans rokotti Jukureita kolme kertaa ylivoimalla − Henri Nikkanen onnistui maalinteossa entistä seuraansa vastaan

LIIGA / Raportti
19-vuotias Joni Jurmo oli Jukurien parhaimmistoa illan ottelussa.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://www.facebook.com/makisarkaphoto
Kaksi ensimmäistä otteluaan KalPaa vastaan voittanut Jukurit sai vieraakseen Pelicansin, joka koki lauantaina tappion kauden ensimmäisessä ottelussaan HIFK:ta vastaan.

Ottelu sai terävän alun, kun vain 14 sekuntia ottelun alkamisesta Pelicans onnistui maalinteossa. Alueelle viennin jälkeen kiekko pelattiin viivaan, mistä Pelicans-puolustaja Joonas Jalvanti laukoi kauden ensimmäisen maalinsa.

Tasaviisikoin Pelicans oli avauserän kenttätapahtumissa hallitsevampi osapuoli. Lahtelaisten avauspelaaminen toimi Jukureiden myöhästelevää prässiä vastaan. Sen lisäksi vierasjoukkue kykeni ylittämään keskialuetta kaistoja pitkin sekä luomaan pitkiä kulmapelejä.

Jukureiden mies vastaan mies -puolustussapluuna näytti olevan vaikeuksissa Pelicansin liikkuvaa viisikkoa vastaan, eikä kotijoukkue onnistunut katkaisemaan Pelicansin hyökkäyksiä riittävän nopeasti.

Omissa pyörittyään Jukurit lähti väsyneenä hyökkäämään ja joutuivat usein vain luopumaan kiekosta. Erän ylitettyä puolivälin Jukurit pääsivät kuitenkin paremmin peliin mukaan ja kykenivät luomaan muutamia pidempiä hyökkäyksiä.

Jukurien jäähykuri petti toisessa erässä

Jukurit tuli toiseen erään selvästi valmiimpana joukkueena ja kotijoukkue onnistui luomaan heti erän alkuun erinomaisen maalipaikan, kun Jani Tuppurainen pääsi laukomaan irtokiekkoon aivan maalin lähettyviltä. Jukurien epäonneksi laukaus kohdistui kuitenkin maalirautoihin ja tilanne kuivui kasaan.

Hetkeä myöhemmin Pelicans voitti hyökkäyssiniviivalla irtokiekon ja tilanne päättyi entisen Jukurit-hyökkääjän Henri Nikkasen laukomaan maaliin b-pisteen yläkaaren paikkeilta. Laukaus livahti helpohkosti Waltteri Ignatjewin selän taakse ja Jukurit joutui kahden maalin takaa-ajoasemaan.

Jukurit ei kuitenkaan horjunut, sillä heti Nikkasen maalin jälkeen kotijoukkue jatkoi hyvin alkanutta erää pitkällä hyökkäysalueen hallintajaksolla.

Vaakakuppi kallistui kuitenkin isosti Pelicansin suuntaan Jukurien jäähyiltyä lyhyen ajan sisään kahden jäähyn arvoisesti. Pelicans onnistui hyödyntämään molemmat ylivoimat tylysti, sillä vierasjoukkue maalasi ensin kahden miehen ylivoimalla ja hetkeä myöhemmin myös kakkosylivoima onnistui maalinteossa. Pelicansin viides maali oli Jukurien päävalmentaja Olli Jokiselle tarpeeksi, sillä tulokasvalmentaja otti aikalisän ja vaihtoi samalla maalivahtia, kun tolppien väliin asteli Oskari Salminen.

Aikalisästä ei juurikaan ollut hyötyä, sillä vain pari minuuttia aikalisän jälkeen Jukurien konkarihyökkääjä Jani Tuppurainen taklasi Pelicansin Teemu Erosta selästä 2+10−minuutin jäähyn arvoisesti.

Pelicans ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään ylivoimaa ja hetkeä myöhemmin purjeessa ollut kotijoukkue kavensi ottelun 2−5-lukemiin 21-vuotiaan Libor Zabranskyn viivalaukauksella ja ensimmäisellä liigamaalilla. Jukurien jäähykurista kertoo kuitenkin se, että heti kavennusmaalin perään sama herra hölmöili itsensä jäähylle estämisestä.

Kotijoukkue ei onnistunut saamaan kolmannessa erässä kirivaihdetta silmään ja lopulta Pelicans päätti Jukurien pyristelyn liigadebytantti Aatu Jämsenin onnistuttua maalinteossa, kun erää oli jäljellä vajaat kymmenen minuuttia. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo