Pelicans kiilasi kuuden joukkoon kolmannen erän nousulla − Kapteeni Björninen ratkaisi voittomaalikilpailussa

LIIGA / Raportti
Maalivahti Patrik Bartošák oli yksi Pelicansin voiton takuumiehistä.
Jukurien ja Pelicansin erittäin jännittävä kamppailu päättyi lopulta lahtelaisten eduksi voittomaalikilpailun jälkeen maalein 3−2. Voitolla Pelicans eteni kuuden parhaan joukkoon. Jukurit sen sijaan vältti seurahistorian ensimmäisen jumbosijan Liigassa.

Lähtökohdat otteluun olivat selkeät. Jukurit halusi väellä ja voimalla välttää jumbosijan. Pelicans sen sijaan tarvitsi voiton mikkeliläisistä, jotta lahtelaiset varmistaisivat paikkansa kuuden parhaan joukossa.

Pelicansin panokset näkyi heti ottelun alussa pienenä hermostuneisuutena, sillä käytännössä ensimmäinen lahtelaisten syöttö karkasi pitkäksi kiekoksi. Avauserä alkoi kuitenkin haparoivan alun jälkeen pirteästi ja tasaisesti.

Ottelun viidennellä minuutilla Jukurit avasi illan maalitilin, kun Axel Rindellin laukauksesta syntyneestä irtopalasta kiekko pomppi Pontus Netterbergille, joka yllätti Pelicansin maalia vartioineen Patrik Bartošákin.

Maalin jälkeen Jukurit otti pelin enemmän hallintaansa, johon vaikutti myös Pelicansin jäähyily. Lahtelaiset ottivat avauserässä peräti kolme rangaistusta, mutta mikkeliläisten ylivoima ei kuitenkaan onnistunut luomaan vaarallisia tekopaikkoja. Joukkueen kolmas ylivoima tyrehtyi Joachim Rohdinin typerään rangaistukseen maalinedustalla vihellyksen jälkeen.

Toinenkaan erä ei alkanut lahtelaisittain toivotulla tavalla. Joukkue oli vaikeuksissa Jukurien vahvan otteen alla ja joutui turvautumaan pitkiin kiekkoihin. Pelicans ei saanut myöskään omaa hyökkäyspeliään ollenkaan käyntiin.

Vaikka erän edetessä lahtelaiset pystyivät hieman petraamaan, Jukurit lisäsi kuitenkin Pelicansin ahdinkoa Rohdinin terävällä ja tarkalla rannelaukauksella, joka siirsi mikkeliläiset jo kahden maalin johtoon. Syötöt maaliin kirjauttivat Ville Hyvärinen sekä Ville Leskinen.

Pelicansille tuomittiin kolmannen erän alkuun rangaistus, kun Miika Roine joutui pakon edessä rikkomaan Teemu Henritiuksen ollessa avopaikassa. Lahtelaiset onnistuivat kuitenkin alivoimalla maalinteossa, kun Sakke Hämäläinen sai kiekon Jukurien sekoilun päätteeksi ja taituroi tärkeän kavennuksen.

Pelicans käynnisti maalinsa jälkeen todellisen kirivaihteensa. Painostuksen ansiosta joukkue pääsi ylivoimalle kolmannen erän puolivälissä. Lahtelaisten pyöritys ylivoimalla oli vahva, mutta tulosta se ei kuitenkaan tuottanut. Paras paikka avautui Elias Vilénille, mutta Rajaniemi venyi tilanteessa huippupelastukseen.

Lahtelaisten kiri tuotti lopulta tasoituksen, kun Veeti Vainio pääsi lyömään kiekon maalin edestä ohi Rajaniemen. Pelicansilla oli vielä kolmannen erän loppuun mahdollisuus voittomaaliin ylivoimalla, mutta siinä se ei onnistunut.

Ottelun ratkaisu venyi lopulta voittomaalikilpailuun, jossa Hannes Björnisen onnistuminen takasi voiton Pelicansille. Tämä tarkoitti myös sitä, että lahtelaiset pystyivät yltämään kolmannen erän kirinsä ja voittonsa myötä kuuden parhaan joukkoon. Jukurien kausi päättyi 14. sijaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo