Pelicans kesti Jukurien rynnistyksen − Jasper Patrikainen ja Topias Vilén avainhahmoina

LIIGA / Raportti
Topias Vilénin vahva peli toi tehot 1+1.
Pelicans palasi voittokantaan kahden KooKoota vastaan kärsityn tappion jälkeen. 32 kertaa torjunut maalivahti Jasper Patrikainen nousi avainrooliin, ja tehoista vastasi puolustaja Topias Vilén.

Pelicansin johtaessa peliä maalilla vieraiden Leevi Tukiainen törmäsi Markus Ruusuun ja näin Pelicans-hyökkääjä lähetettiin rangaistusaitioon. Jukurit sai vahvan painostuksen varsinkin Olli Jokisen käyttämän aikalisän jälkeen. Lähimmäksi tasoitusmaalia pääsi Niko Huuhtanen, jonka laukaus kilautteli maalirautoja. Lopulta peli päättyi Pelicansin eduksi, kun Lars Bryggman laukoi kiekon keskialueelta tyhjään maaliin. 

Pelicansin ehdoton sankari oli maalivahti Jasper Patrikainen, joka torjui 32 kertaa, joista vaativia pysäytyksiä oli kymmenkunta. Toinen esille nostettava asia oli erikoistilannepelaaminen, sillä Pelicans oli viisi kertaa vajaalla selviten niistä kaikista. Sen lisäksi lahtelaisjoukkue käytti ainoan ylivoimatilaisuutensa onnistuneesti.

Patrikainen selvitti ainakin ensimmäisen tulikokeensa mainiosti. Samanlaisia otteita tarvitaan myös tulevina viikkoina, kun Patrik Bartošák on Pelicansilta sivussa.

Maalihanat aukesivat vasta toisessa erässä

Jukurit tuli peliin aggressiivisesti, ja ensimmäisen minuutin pyöritys johti lopulta Pelicans-rangaistukseen. Ylivoima oli kuitenkin vaatimatonta. Pelicans ehti saada peliä alivoimansa jälkeen haltuun, mutta sitten Huuhtasen vahva taistelu toi toisen Jukurien ylivoiman.

Ondřej Kovařčíkin laukaus osui sen aikana yläputkeen, ja toiseen päähän Lukáš Jašek riisti kiekon Juhamatti Aaltoselta päästen läpiajoon, mutta Ruusu pysäytti kokeneen hyökkääjän. Erän lopulla Aaltonen haki vanhanaikaisellaan ensimmäistä Liiga-maaliaan tänä vuonna, mutta Patrikainen ehti kiekon eteen.

Toiseen erään Jukurit tuli vahvasti, ja laukauksia sateli kohti Patrikaisen vartioimaa maalia. Ote katkesi Otto Mäkisen rangaistukseen, ja sen aikana Pelicansin Jašek laukoi lahtelaisvieraat johtoon. 

Lisää seurasi erän puolivälissä Vilénin veljesten ollessa vahvasti esillä. Topias laukoi viivasta ja Elias oli maskissa, kun kiekko ohitti Ruusun. Jukurit pääsi vielä erässä yrittämään kavennusta ylivoimalla, mutta Patrikaisen johdolla Pelicans kesti.

Kolmanteen eräänkin Jukurit tuli vahvasti, ja Patrikainen joutui venymään muun muassa Liam Kirkin ja Ondřej Kovařčíkin laukauksiin. Kirkille aikaisemmin kiekon menettänyt Peter Andersson tarjosi rangaistuksellaan jälleen Jukureille yhden ylivoiman, mutta edelleenkin kotijoukkueen maalisarakkeessa säilyi nolla.

Patrikaisen nollapeli särkyi lopulta, kun kellossa oli 6.47, kun Kirk laukoi nopeasta hyökkäyksestä kiekon takakulmaan. Tästä mikkeliläisryhmä sai lisää intoa, ja välillä Pelicansin Tyler Kelleher pääsi läpiajoon laukoen kuitenkin ohi.

Jukurien loppurutistus ei tuonut onnistumista, ja Bryggmanin osuma tyhjiin toi vieraille 3−1-voiton, joka on elintärkeä taistelussa neljän parhaan joukkoon selviämisessä. Jukurit on vastaavasti viimeisellä pudotuspelipaikalla, ja kohtaa vielä tällä viikolla juuri edellään olevan Ässät sekä joukkuetta jahtaavan HPK:n.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo